Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:56

DrowRanger no však to, to bola v podstate sťažnosť na tú knihu, že tie rady mi prišli trochu od veci. Alebo ešte pani radila nahradiť kojenie fľašou. Tiež neviem, či úplne výhra, kamarátkin 2,5 ročný sa stále budí v noci dvakrát na fľašu. A presne mi napadlo aj s tou hačkou, že super rada, ale čo potom keď z nej to dieťa vyrastie? Zasa ten istý problém.

A áno, myslela som Každé dieťa môže dobre spať, viem, že je na uložto v pdf, len tam je tak divoko okopírovaná, zle sa mi to číta. Ale asi to pôjdem nejako lúskať

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:00

viktorka_od splavu ja trebárs toto nepoznám, chcela som kojiť max do 6 mesiacov, potom do roka, nakoniec som kojila asi 10 mesiacov a pár dní,ale mala som už tak málo mlieka,že jeden deň som nakojila, večer dala fľašu a syn už po kojení ani nevzdychol. A to pri kojení zaspával, uspávala som ním a veľmi dlho mal bradavky miesto cumľa... Podľa mňa už bol chudák ku koncu aj hladný a uľavilo sa mu, že konečne dostane fľašu s dostatkom mlieka .

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:02

DrowRanger spomínam si na správu, ktorú mi poslala kamarátka, keď malo moje dieťa asi mesiac. Bolo v nej: preboha len za žiadnych okolností ju neuč zaspávať na prsiach. Doteraz si strašne vyčítam, že som ju nepočúvla :-)

S prerevanými dňami a nocami rátam, to by až taký problém nebol, skôr je problém ako ju uspať bez toho prsa aby aj zaspala? Ona dokáže byť neuveriteľne vytrvalá, a ja vždy vymäknem, hlavne teda cez deň. Ona je schopná nespať ešte o štvrtej poobede, a ja si vždy vydesím, že potom večer pôjde spať najskôr o polnoci a cuknem. No nič, musím sa poriadne zaťať a prekonať to.

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:05
Reakce na Myrtila:

bram A hlavne je to doslova zazrak :-)

​Mně bylo blbý se zeptat, jestli jsi to ty, kdo zmiňoval problémy... Moc ti to přeju a mám radost.

A celkově mám radost ze všech nových těhotenství, zdejší studnice veselí a zoufalství současně nevyschne

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:06

betsey ja ju mám v telefóne aj čítačke, nie je to výhra ale užviemnaspamäť obľúbené strany . S tým kojením fakt potľapkávam, ak je to možné,skús to spraviť tak ako ti radili vyššie - dieťa pošli aj s mužom kbabičkea ty si urob voľno cez víkend. Ja som inak syna z kojenia v noci preorientovala na fľašu a fakt to bolo rovnako zlé ako samotné kojenie. Dokonca pracnejšie, lebo mlieko musel pripraviť muž alebo ja. Nakoniec pomohlo len to, že 3 noci sme sa zaťali a tú fľašu nedostal. Ale striedali sme sa, sama by som asi podľahla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 22:07

viktorka_od splavu podle mě problém nastává spíš, když se to kojení používá i jinak než jako zdroj jídla. Jídlo nahradíš celkem snadno, ale když je zvyklé se tím uklidňovat nebo uspávat, je těžké najít náhradu. 

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:08

Evaeva asi neznám moc kojených dětí, které by se tím neuklidňovaly:-)

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:09

betsey já pořád nechápu to "učení usínat u prsu". Kluk usnul skoro vždycky, aniž bych ho to nějak učila. To jsem ho měla vzbudit s pak ho nechat vyřvat, nebo jak? Nikdy jsem kojení nenabízela k uklidnění, vždycky to bylo jen jídlo, ale byla jsem ráda, že se najedl a usnul. Žádné problémy do budoucna to navíc nezpůsobilo. To je podle mě úplně nesmyslný výkřik. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 22:11

DrowRanger někde jsem četla, že pomáhá dávat toho mlíka do flašky každý den o trochu míň, že se postupně odnaučí mít hlad, který je už pak jen naučený. U kojení máš prý stopovat a každý den to ukončit o pár minut dřív, ale to mi přijde jako utopie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 22:12

viktorka_od splavu no viděla jsem dvouleté dítě, které upadlo v šatně u bazénu a okamžitě dostalo prso.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:13

betsey teraz to vyznie hnusne, ale ak ti cez deň nezaspí jeden,dva dni po sebe,tak na tretí odkväcne. Únava nepustí. Sama to vidím na synovi, tiež je v tomto vytrvalý. Ono hlavne ten ich odpor po pár dňoch značne zoslabne, ťažké je to vydržať práve tie tri dni. S náhradouza uspávanie - skússi premyslieť čo presne pred uspávanímrobíša prípadne ak znesiecumeľ, nahradiť kojeniečiastočnením (trebárs dáš fľašu a bude nasledovať bežný spánkový rituál a miesto prsníka dostane cumeľ). Kľudne s ňou ostaňležaťv posteli, rob všetko to čo inokedy. Alebo potom vymyslieť nový rituál.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 22:15

Pinot Noir třeba já kojím spíš po spaní než před spaním. Pomalu to vyplynulo, v porodnici se budil jen na kojení a postupně začal být víc vzhůru, ale po probuzení jsem nejdřív kojila. Když pak šel za hodinu spát, tak jsem ho už nekojila, hlad neměl.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:21

Evaeva to som čítala tiež a aj skúšala (fľaša, nie kojenie) a prišlo mi to strašné pracne a náročné, lebo syn chcel to množstvo na ktoré si zvykol a v dôsledku toho reval tiez. Jednoduchsia a bezbolestnejsia mi príde tá metóda troch dní/noci. A tiež myslím,  že jednoduchšie to v týchto veciach majú ženy čo nie sú tak citlivé na plač dieťaťa. Ja detský plač neznesiem a kým bol syn mensi, tak som bola schopná spraviť čokoľvek aby neplakal. Vrátane vstatia z postele 20-30x za noc a nosenia na rukách po izbe kým nezaspal aby som o 30 minút začala odznova.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:22

Pinot Noir to je u vás, ale moja vždy zaspávala zle, takže ja som ju na to spanie pri kojení doslova naučila. Normálne sa dieťa naje tak za 10 minút, a to bolo bez šance aby pri tom zaspala. Ja som ju uspávala kojením tak hodinu, čítala som si pri tom knihu alebo pozerala seriál. Bolo to pre mňa pohodlné, ležala som pri tom a venovala sa nejakej zábavke. Takže ja si za to fakt môžem sama, a vidíš že u nás je to obrovský problém

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:25

Evaeva myslela jsem to večerní kojení před hlavním spaním. Přes den mi spal jen v kočárku jedoucím 15 km za hodinu, kojení před nebo po na to nemělo vliv

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:29

betsey aha, tak to neznám. Moji kluci se najedli a odpojili, nebo teda usnuli. Že by zůstal přicucnutý, nejedl a současně nespal, to jsem nezažila.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:31

DrowRanger s tým máš pravdu, že raz odkväcne. To je asi ten najväčší problém, čo ma brzdí, že vždy za každú cenu sa ju snažím uspať, pretože mám pocit, že jej nenávratne rozbijem biorytmus, ak nebude spať vo svojom obvyklom čase, a potom ma to strašne stresuje. Asi sa hlavne musím odpútať od tohto a nechať tomu voľný priebeh.

Nad tými rituálmi musím asi porozmýšľať nad novými alebo čo, pretože po rituáloch ju mám vždy v náručí a kojím v sede, aby som ju mohla preložiť do postieľky keď zaspí. No a to nemám ako oklamať, pretože keď chce mlieko, na rukách ju neudržím, je úplne hysterická. Keď ju dám do postieľky, tam je hysterická tiež, nechce sa nechať ani hladkať ani fľašku ani cumeľ, nič. Tam sa núka asi jediná možnosť, a to nechať vyplakať. 

Offline dzizisketa
8947 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:34

betsey

AAle ne všechny děti umí usínat samy, že je položíš do postele, dáš pusu a zdarec. Zvlášť u malých miminek. A když tady má někdo blbé zkušenosti s chováním, někdo s houpáním, někdo s dudlíkem, někdo s bílým šumem... Nic si nevyčítej. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 22:35

Pinot Noir já i večer kojím v obýváku a syn si potom ještě chvilku hraje. Podle toho, jak je unavený, někdy pět někdy i dvacet minut.

Švagrová je taky dobrý příklad, jak jde dítě na kojení naučit. Synovec spal velmi špatně a ona je hodně citlivá na pláč, takže hned nabízí kojení. Nakonec se budil každých 45 minut a vyžadoval kojení. Dopadlo to, jak už jsem psala, odstavil se sám a následně tři noci prořval, jak neuměl jinak usnout. Čímž se potvrzují slova DrowRanger že je potřeba tři noci vydržet, akorát tady se pevně rozhodlo dítě.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:38

Pinot Noir Evaeva tak mladsi dite mi obcas vytuhne i u lahvicky. A taky mi to nijak nevadi, naopak soupu nohama az k postylce;)