Pinot Noir mensi tu ted bojuje s plysovym kaprem a je velice vesela
Jsou to zlatíčka ![]()
Pinot Noir mensi tu ted bojuje s plysovym kaprem a je velice vesela
Jsou to zlatíčka ![]()
DrowRanger spomínam si na správu, ktorú mi poslala kamarátka, keď malo moje dieťa asi mesiac. Bolo v nej: preboha len za žiadnych okolností ju neuč zaspávať na prsiach. Doteraz si strašne vyčítam, že som ju nepočúvla :-)
Přišla mi tenkrát podobná zpráva a dodneška nechápu, co v tom mělo být za problém :) Malý večer usínal odmalička u kojení, přešlo to až s věkem, nicméně samo, nijak jsem ho to neodnaučovala. Je teda fakt, že už mu to nějaký čas reguluju, nechám ho jen XY minut (postupně snižuju, ale opravdu velmi zvolna v řádu měsíců). To cumlání (strašný slovo) jsem dovolila malinkému miminku, rok a víc starý dítě už si ze mě dudlík dělat nemusí. Takže souhlas s Pinot Noir a ostatními, nic si nevyčítej, neudělala si žádnou chybu, děti jsou prostě různý.
U nás teda taky cítím, že už nastal čas odstavu, postupným dlouhodobým snižováním (ubírám vlastně od roka) už zustalo jen večerní 2x3-4 minuty. Asi by se to dalo celkem bezbolestně zrušit, ale k tomu poslednímu kroku se nemůžu pořád nějak odhodlat, hlavní benefit teď vidím v té předávané imunitě, hlavně v době covidu mi to přijde fajn. Asi by mi pomohlo si někde přečíst, že už to v tomhle věku je nula nula nic
Na léto má sambo naplánovaný víkend otcové+děti, tak to asi nechám až na ten, ačkoli bolí mě to už dopředu (mléka mám pořád překvapivě hodně
)
MP Meri ta imunita v podobe mleka je snad jen do pul roku? Ale zas to mas vyhodny ze nemusis resit nahradu jinym mlekem...
711990 protilátky se předávají, dokud matka kojí. Už má dítě svůj imunitní systém funkčnější než hned po narozeni, ale funguje to pořád.
Do par měsíců po porodu fungují mateřské protilátky předávané při narození. Ale to je nezávislé na kojení.
continuity no tak to MP Meri nebude rada![]()
MP Meri pokud to jinak ničím nevadí, tak bych kojila klidně dál. Rozhodně to nikomu z vás neublíží. Až to budeš potřebovat zrušit, tak to zrušis.
Já kojila do cca roka a půl obě děti a odstav byl ten nejmenší problém, když jsme už jeli takto, 1- 2x za den. Jinak oni za těch pár minut vytáhnou klidně 150-200 ml, to nemusí být žádná drobnost.
starší onemocněla na nějakou herp angínu někde v 16 měsících. jak já byla za to kojení ráda. Nic jiného nechtěla jíst a co horší ani pít. Nebýt kojení, skoncime na kapackách.
MP Meri já teda žiju v domění, že ta předávaná imunita je v jakémkoliv věku, ale jako nevím, jsem laik. Pokud se ale nemůžeš odhodlat, tak to odstavení ještě chvíli odsuň, někdo tu psal, že matka musí být už rozhodnutá nedat. Dává to smysl, vony jsou ty potvory na to citlivý, poznají, když maminka neví nebo tápe a zneužívají toho. Ale jakmile se vnitřně rozhodneš a dáš to najevo, bude i to odstavení rychlejší a s menším řevem.
bram toto podpisujem, hlavne keď sa už matka rozhodne, ten rev môže byť sebe väčší a nepohne ňou.
MP Meri Já taky odstavení odkládala, protože se mi to nechtělo řešit. Taky jsem už byla na jednom kojení denně. A pak jsme byli na dovolené, tím se změnil režim a dcera se odstavila bezbolestně sama :)
DruI u nás přesně tak, lámala jsem si hlavu s plánem na odstavení a na dovolené pak syn jednoho dne zhnuseně odvrátil hlavu od mého hrudníku a bylo to ![]()
Taky tomu nemůže uvěřit ![]()

dzizisketa všechno nejlepší!
Kdybych vedela, ze postezovani si tady bude mit prakticky okamzity ucinek, udelala jsem to uz davno
To je báječné, konečně se tu nechytají jen ... (všechny ty hnusoby nebudu zmiňovat
). Mám velkou radost! Vždycky mě potěší nový přírůstek, bude to tu pěkně žít!
mnum nez jsem docetla, chtela jsem se zeptat jak dite jen obejmout aniz by se snazilo najist, protoze to mliko citi:) a ona si te chodi ocuchavat
to je bozi! Ja kdyz se Tondu pokusim v noci pochovat aniz bych ho chtela krmit, hladove se mi prisaje na jjinou podobnou cast tela, jako treba rameno, loket nebo koleno, co zrovna cestou potka
Nj, ale uz ji nekojim skoro rok a pul
holt, ma asi na to obdobi stastne vzpominky nebo co ![]()
jinak s tema protilatkama, do cca 4-6 mesicu ma dite od mamy protilatky ktere presly pres placentu, pak je toho hodne v kolostru a kojenim dokud matka koji, mu furt neco predava.
Mě to úplně neobtěžuje, ale už mi to nepřináší žádnou radost, to hlavní mazlení se už odehrává po tom. Už je to pro nás pro oba takové technické, proste napít a odvalit se. Ale asi to ještě nechám, dokud nenastane ten víkend, tak asi pro odstavení není moc důvodu, navíc ho čeká za chvíli MMR, tak se to ještě může asi hodit ... Strašně se teda těším na nějakou aspoň sváteční cigaretu ![]()
dzizisketa že přejeme všechno nej :)
dzizisketa Krásné narozeniny ![]()
tvůj syn vypadá jako klon jednoho synova kamaráda ![]()
bram Myslim ze to u nas bude stejne, porad ma moje prsa rada, kdyz se pred ni prevlikam, zazari ji ocicka
a ted s tehotenstvim se to zintenzivnilo, jsem zvedava jak to u nas bude vypadat po porodu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.