Ava to mazání bych nevzdávala. Já mám strie jen na bocích a to jsem pokaždé nabrala 20 kilo. Maska jsem poctivě každý večer, akorát na boky trošku pozapomněla a pak už bylo pozdě. Ale není to tak hrozný.
Vše o těhotenství a dětech
betsey s tou jistotou a stále stejnými rituály bych souhlasila, ale to houpání teda nevím. Když syna chovám, tak sice neřve ale ani neusíná, kouká na mě. Takže ho chovám, jen když už je opravdu potřeba ho uklidnit. On mě při usínání nesmí vidět. Takže rychle položit do postýlky, dát dudlík a utéct. Pak už jen co nejméně nápadně chodím vracet dudlík. To ale platí o tom mladším.
Tyhle rady mi ale nepřijdou pro dvouleté dítě. Myslím, že to kojení má asi už tak zažité, že budeš muset počkat, až se sama odstaví nebo přežít pár náročných uspávání.
žluťásek ja som ju tak uspávala, len cez deň sa mi pri nej ležať nechce a my máme fakt vysokú posteľ, bojím sa že spadne.
No a večer nastal problém, keď sa muž rozhodol presťahovať naspäť do spálne. Malá bola v noci aj desaťkrát hore, vôbec sa nevyspala, keď spala medzi nami. Tak som sa s ňou presťahovala do detskej a tam spí vo vlastnej postieľke, zobudí sa iba raz alebo dvakrát na pár minút.
Jo a vlastne, raz som s malou spala na denný spánok vo veľkej posteli, zobudila sa po 40 minútach. Neviem, či to bola len náhoda alebo čo, ale odjakživa lepšie spala vo svojej postieľke. To obdobie, keď so mnou spávala v posteli, bolo obdobie, keď mi už bola príliš ťažká na zdvíhanie z postieľky v noci, bo vtedy sa ešte budievala častejšie.
Evaeva no však presne. Dúfala som, že tam nájdem radu, čo s takouto veľkou. Bola tam len rada o tom pevnom objatí namiesto kojenia. Ja viem, že si za to môžem sama, ale už by som rada z toho von, a akosi neviem ako. Čakať so samoodstavenia sa mi nechce, už ma to celkom psychicky deptá. Začína mi dosť vadiť, že moje telo nie je vlastne moje
betsey Hele a nevyžádaná rada - nechceš ji už odstavit?
žluťásek Mně teď ze školky hlásili, že tam usina s detma sám a bez dudlíku. No doma úplně utopie samozřejmě, usina nalepenej na mě, ale tak zkusila jsem alespoň odstranit ten dudlík. A pochopitelně ani náhodou, oni proste v kolektivu fungujou úplně jinak, nějaká domácí příprava proste nemá vůbec smysl :D
Odjakživa som bola veľká čitateľka, počas tehotenstva som si čítala to týždeň po týždni, a potom ma materstvo zaskočilo, že v podstate nič z nacitaneho na syna neplatilo/nefungovalo. Skúsila som 'Kazde dieťa môže dobre spať' , a potom už dlho nič, az na 'ako hovoriť, aby nás deti počúvali', to som riešila aj tu, že sú tam pasáže o bití detí, akoby bolo len bitie a potom úplne pochopenie. Asi ako hovorí Karja, rada sa tu niečo dozviem, plus na koniku, tam je to skôr učenie sa na chybách druhých.
Sairon jo, já jsem to asi napsala moc striktně, samozřejmě, že knížky můžou být užitečný a je fajn, když v nich člověk najde, co potřebuje. Jen je třeba k nim přistupovat trochu kriticky, nesanžit se ej brát jako dogma a stresovat se, když jsou ty který situace jinak a zrovna nevychází podle příručky. Hlavně je důležitý, aby si každej našel svůj systém a dělal to tak, jak to vyhovuje jemu, žejo. A nesrovnával nic s ostatními. Já jsem taky pár knih nakoupila, hlavně jsem koupila ty knihy od Karpa o správném uspávání a ani jsem je nedočetla do konce, protože jsem zjistila, že já to tak prostě dělat nechci. Nechci ji večer položit do postele a odejít. Že mě baví ležet s tou mojí cácorou v posteli a povídat si s ní a dívat se, jak usíná. Protože to nebude trvat dlouho a bude mi říkat: "matko, seš trapná", a já budu s láskou vzpomínat na ty buclatý ručičky, který se ke mně natahovaly z postýlky.
betsey bohužel si myslím, že bez pláče se to neobejde, už je na to fakt zvyklá. Dokonce ani samoodstav není zárukou, že to půjde klidně. To se stalo švagrové, synovec se odstavil, ale jaksi neměl plán, co bude dělat. No tři noci prořval, pak už se naučil spát bez kojení.
MP Meri však chcem ![]()
betsey tohle asi nechceš slyšet, ale starší syn se odstavil, když jsem otěhotněla. Došlo mi to zpětně, asi byl první, kdo to věděl.
Zahlédla jsem, že některé oblékáte děti v Pepcu. U nás teď mají 30% slevy na všecko.
Evaeva no to si ma nepotešila. Ale mne by ani tak nevadil ten rev, len keby bol výsledkom toho, že zaspí. Ale ona fakt dokáže intenzívne vrieskať dve hodiny bez toho aby zaspala. Potom prestane, začne si niečo hundrať a prehadzovať sa a začne odznova. Odskúšané. Vymeniť za fľašku, to nemalo vôbec žiadny úspech, fľaša úplne ignorovaná, prípadne išla ešte viac do vývrtky, a keď som v tom vytrvala po niekoľko dní, tak sa situácia ešte zhoršovala a nie zlepšovala. Ale to sa týka denného a večerného uspávania. Na denné uspávanie asi na týždeň pomohol kočík, tam zaspávala týždeň bez problémov a bez plaču a potom ako keby uťal, ani za nič. Môžem ju voziť aj tri hodiny a nezaspí.
Nočné budenie na kojenie sa mi podarilo eliminovať v podstate bez problémov, resp. tak ako to asi obvykle chodí. Prvú noc bola hore hodinu a pol a potom zaspala, druhú noc už len hodinu, tretiu pol hodinu a štvrtú už sa nezobudila.
A mňa dnes syn nastval, lebo keď som k nemu bola milá, tak nespolupracoval, až kým som nepovedala, že mi je to jedno
betsey a kolik jí je? Nešlo by jí nějak přesvědčit, že kojení je pro miminka?
Já jsem fakt ráda, že jsem tohle nemusela řešit a tak vlastně jen teoretizuju. Syn se odstavoval postupně, sám od sebe, postupně ubývaly kojení jak ve dne, tak v noci. Uvidíme, co ten druhý, zatím to jde docela dobře, ale na prvního nemá. Já ale kojením neuspávala, tak to bylo snazší.
Článek i s videem o ženě, která plánovaně porodila na zahradě Uff, docela síla, hlavně, jak to novorozeně žuchne na zem :(
Evaeva má rok aj desať mesiacov. Nie je tomu tak dávno, čo som sa tu sťažovala, že ju kojím v priebehu 24 hodín tak 12 krát a väčšina bola cez deň. Ona bola schopná si pýtať prso každú hodinu. To som prácne eliminovala, tým že som buď som ju rôzne rozptyľovala alebo dôrazne povedala, že mlieko teraz nedostane a nechala ju vyplakať. Teraz už ju kojím iba na to uspávanie a raz dvakrát v noci. Ono u nás je to uspávanie najhoršie, bežné kojenie cez deň sa dá nejako oklamať, len fakt neviem, ako ju inak uspať, aby aj zaspala bez toho kojenia. No nič, však jedného dňa sa to poddá.
žluťásek Jej skolku bych vubec neresila, tam bude fungovat uplne jinak nez doma;-)
betsey to víš, že jo. Do šesti jí kojit nebudeš. Třeba se fakt rozhodně sama.
MP Meri ďakujem. na tom máš zásluhu ty, išla som podľa tvojho plánu :-) Zostalo mi tam už len jedno, prípadne dve keď má horší spánok, len do toho sa už akosi neviem dokopať, aby som aj to zrušila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články