Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44629 příspěvků moje polička 14. května 2020 22:55

Mne mrskne. Dneska jsem ji nenechala moc rvat a uz se od 8 dvakrat vzbudila a rajtuje tady! Dokonce si ji snad po trech mesicich vzal na uspani sambo, kdyz videl mou zoufalost! Dnes mam extra blbej den a ty deti me chtej dodelat a oddelat asi. Zitra jim musim vysvetlit, ze moje zivotni pojisteni nestoji ani za zlamanou gresli, tak at se zklidnej.

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:01

Karja my tu máme mladšího taky, ostatně jako skoro každý den ;)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:04

betsey s tým kojením si to nevycitaj, ja som syna naučila na to isté, teda ja som vlastne pi pár prebdených mesiacoch a preplakanych nociach prišla na to, že pricucnuty na prsníku pri mne v posteli spí a je spokojnejší. Tak som to tak robila kým to fungovalo, inak som to nevedela. Na prsníku som ho uspávanka, lebo inak to nešlo, popri Tom som hohdala na fitlopte ..potom v hacke...každý pri malom bábätku robí najlepšie ako vie. Tu si fakt nemusíš nič vyčítať, rozdiel medzi nami dvoma je podľa mňa len v tom, že môjmu dieťaťu nestačilo to množstvo mlieka ktoré som mu korením ponúkla. A teda sám od seba sa začal v určitom veku po kojenie odpajat a musela som sa naučiť uspať inak (fitlopta a natriasanie ). Na syna zabrala tá metóda popísaná knihe každé dieťa môže spokojné spať. Hovorím teraz o samostatnom zaspávanie, nie kojeni. Prvá noc bola najhoršia a teda spojila som to už aj s oducanim od fľaše. Predchádzalo tomu niekoľko mesiacov nevyspatia, pretože syn chcel späť mne na rukách a nie v postieľke, tak si ma privolaval plačom. A popravde..ak by to nebolo tak zle ako to bolo a ja som nebola tak zúfalá ako som bola, asi by som to robila naďalej. Keď už budeš aj ty sama pevne rozhodnutá, že chcela kojenie ukončiť, tak to určite zvládnete - obe :)

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:08

A ja som sa snažila zaviesť synovi režim, neucit ho spať so mnou, ale v postieľke, snazila som sa, aby si zvykala ajna iných ľudí, a ako to dopadlo? Spával tak zle a málo, že som bola vďačná za každú minútu jeho spánku, v skoro 4 rokoch zaspáva prituleny ku mne pri dennom aj nočnom spánku, a režim bol pevne v jeho rukách. Momentálna situácia mu vyhovuje, sme stále spolu, dúfa, že 'ta choroba tu bude stále, aby som už nikdy nechodil do škôlky'. 

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:14

letfenixa nejsi v tom sama! Psal mi zoufalý kamarád z USA, že jeho synek je děsně rád, že není školka, protože se celé dny může doma tulit k rodičům (kteří oba pracují z domova na 100%, tj. v noci, protože k synovi mají ještě o něco málo starší dcerku, která je naopak smutná, že školka není).

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:19

Mohučanka tak to máme i my, Ríša absolutně spokojený, že nikam nechodíme, tatínek je doma a všichni spíme na hromadě. Každý den se zálibně podívá na muže a pronese: Už nikdy nepojedeš do práce, do posilovny ani na metro do Letňan letfenixa 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:27

Pinot Noir Mohučanka a keďže sa už svet pomaly rozbieha, tak opäť začína chodenie s otcom k doktorom, takže malý je s babkou, a počúvam, ako ju nemá rád a že má rád len mňa 

Online Karja
44629 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:31

Pinot Noir No, ale my rvouci sirenku. Ted jsem ji ale uz uspala, jsem zvedava na jak dlouho. Dnes si ale myslim jsou na vine babicciny kynute vdolecky!

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:37

Karja ajaj :( To je mi líto :( My veselého naspeedovaného frajírka, který se umí postavit a chce to všem dokázat. Blbý je, že on už má za sebou čtyři hodiny spánku a hodlá si pak užít dalších pět, ale mně zbývá jen těch pět, několikrát přerušených snem o tornádech, vypadnutým dudlíkem a mocným zachrápáním

Online Karja
44629 příspěvků moje polička 14. května 2020 23:44

Pinot Noir Jj, to dobre zname. Ja to odpocitavam do roka, pak se treba vyspim. Dneska jsem potkala kamose,  co ma hodny spavy dite, ony se fakt rodej! Dneska rikal sambo ,,ze my mame obe ty buchty tak urvany,,. 

Jo a sambo se me vecer pta, kolik meri velka mala a ja rikam nevim. A on hm hm hm, tak zitra ji musime zmerit. A ja si rikam v duchu, teeda, on ji asi neco kupuje k narozkam a rikam mu, nene, kolo ji nevybirej, to dostane...a on prikvapci s mobilem a rika, tahle ryba co jsem dneska chytil je urcite vetsi nez ona.

Pane na nebi, to je konec, nechapu, jak nekdo muze mit vic deti, ze je sazi takhle za sebou, jak to jako musi vypadat!

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 15. května 2020 00:02

Karja akurát som si na Instagrame pozerala rodinu z Austrálie, 27-rocna matka, majú 6 detí, z toho jedny trojičky a čaká teraz dvojičky, plus deti učí doma ...

Offline slniecko admin
19553 příspěvků moje polička 15. května 2020 00:12
Reakce na Karja:

sambo se me vecer pta, kolik meri velka mala a ja rikam nevim. A on hm hm hm, tak zitra ji musime zmerit. A ja si rikam v duchu, teeda, on ji asi neco kupuje k narozkam a rikam mu, nene, kolo ji nevybirej, to dostane...a on prikvapci s mobilem a rika, tahle ryba co jsem dneska chytil je urcite vetsi nez ona.

Offline rasaNori
8832 příspěvků moje polička 15. května 2020 00:14

Pinot Noir mensi tu ted bojuje s plysovym kaprem a je velice vesela

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 15. května 2020 01:11
Reakce na Pinot Noir:

​Mně bylo blbý se zeptat, jestli jsi to ty, kdo zmiňoval problémy... Moc ti to přeju a mám radost.

A celkově mám radost ze všech nových těhotenství, zdejší studnice veselí a zoufalství současně nevyschne

​Kdybych vedela, ze postezovani si tady bude mit prakticky okamzity ucinek, udelala jsem to uz davno

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 15. května 2020 01:20

Mohučanka aspoň ma tvoj príspevok o známom donútil stiahnuť pred týždňom odovzdané písomky, ale kedy ich opravím

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. května 2020 06:47
Reakce na betsey:

Pinot Noir to je u vás, ale moja vždy zaspávala zle, takže ja som ju na to spanie pri kojení doslova naučila. Normálne sa dieťa naje tak za 10 minút, a to bolo bez šance aby pri tom zaspala. Ja som ju uspávala kojením tak hodinu, čítala som si pri tom knihu alebo pozerala seriál. Bolo to pre mňa pohodlné, ležala som pri tom a venovala sa nejakej zábavke. Takže ja si za to fakt môžem sama, a vidíš že u nás je to obrovský problém

​To bol aj náš model, od narodenia asi do 3- 4 mesiacov sa nenakojila za kratšiu dobu než za hodinu, potom sa to našťastie trochu zlepšilo. Zaspávala s bradavkou v puse, inak to nešlo, zúfalý plač. Aj keď som ju položila spiacu do postieľky, do 15 minút bola hore a plakala. Mala to tak od narodenia, tak neviem kedy som ju na to mohla stihnúť naučiť. Proste si myslím, že deti sú rozne osobnosti a roznymi potrebami a niektoré jednoducho majú veľkú potrebu kontaktu s matkou. Tak som jej to umožnila a netrápila ju, tiež sme v zúfalstve az skúsili nechať ju plakať v postieľke a často sa k nej vracali a kľudným hlasom nanu hovorili. No.. po hodine a pol veľkého plaču sme to vzdali a dodnes si to vyčítam, že som ju nechala úplne zbytočne plakať.

Inak nočné kojenie som ukončila zo dňa na deň (z noci na noc ) asi v 16 mesiacoch, kedy som jej už proste nedala. Neodišla som od nej, kľudne som jej len hovorila že som pri nej, nič sa nedeje, ale veľké deti už v noci nepapajú a ked je smadná, dám jej vodu. Niekoľko nocí bolo ťažkých, ale nakoniec to bolo lepšie než som čakala a asi po 10 dňoch sa prestala v noci budiť. A ja som si hovorila aká som bola hlúpa, že som to neučinila oveľa skor. Denné som jej potom nechala už len na to uspávanie, ale tiež za pár mesiacov sme s tým skončili a nebol vobec problém. Akurát teraz jak som tehotná, ku mne chodí a očucháva mi prsia a hovorí že tam krásne voní mlíčko

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 15. května 2020 07:05

mnum nez jsem docetla, chtela jsem se zeptat jak dite jen obejmout aniz by se snazilo najist, protoze to mliko citi:) a ona si te chodi ocuchavatto je bozi! Ja kdyz se Tondu pokusim v noci pochovat aniz bych ho chtela krmit, hladove se mi prisaje na jjinou podobnou cast tela, jako treba rameno, loket nebo koleno, co zrovna cestou potka

Offline rasaNori
8832 příspěvků moje polička 15. května 2020 07:08

711990 me se prisaje treba na predlokti a pak me tim jednim zoubkem pro jistotu hryzne

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 15. května 2020 07:10

rasaNori presne! Tonda ma obe spodni jednicky a teda kdyz me kousne do ruky, je to znat;) do prsou nastesti nekouse, to udelal jen parkrat a vysvetlili sme si to

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 15. května 2020 08:16

žluťásek písmenka by šly dělat i se zažehlovacími korálky. Máme ty maxi, a tím si i tříletý poradí.