Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:42

Len jj budu, resp mamka ma taky jedno a bude ho prodavat az ho prestane potrebovat i Tonduv stejne starej bratranec, od kdy ho budes chtit? 

rasaNorijee! No tak to je super! Tonda dneska mel posledni rehabilitaci, ale na tohle to jeste nevypada, ale uz si dneska kleknul! A naucil se na me volat:)

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:44

Len Dekuju a taky gratuluju :-) Prave saty mi ted prijde docela snadne sehnat, spousta jich ma volnejsi strih, takze ani neni nutne hledat v tehotenskych modelech  

Jinak pro pripadne dalsi zajemkyne, v HM v Myslbeku opravdu maji spoustu tehotenskych kalhot, ale jenom ve velikosti 34 a 36. A teda ty modely me nazivo ani moc nezaujaly, dziny byly vsechny tak divne vysisovany, jako kdyz se odrou v pracce. Fakt jsem doufala, ze je tam koupim, ale spis se poohlidnu v uplne jinym obchode. 

Offline dzizisketa
8947 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:45

Já si o rodičovství ráda něco přečtu, když si ráda čtu o lecčem, i o péči o psa, jeho výcviku a tak, proč bych z toho měla zrovna tuhle asi nejdůležitější roli svého života vynechat? Jako jo, vyrostl že mě pricetny slušný jedinec, ale jak ty knihy čtu, vybavuji se mi okamžiky, kdy jsem se cítila tak špatně, jak v nich bývá uvedeno, až nepříjemně často. Toho bych ráda své dítě ušetřila. A taky bych s ním ráda měla o dost důvěrnější vztah, než mám se svými rodiči já. Hodně mě to mrzí. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:51

711990 

Já na to nespěchám, rodím až na podzim. Vidím to tak, že by ses mi mohla ozvat, až se ho budete chtít zbavit, to by bylo nejjednodušší. Děkuju.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:52

Len tak jo:) no kdyztak se pripomen kdyby se to blizilo a ka furt nic:)

Offline Mohučanka
7362 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:52

dzizisketa

Jsme na tom v tomto ohledu dost stejně.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:55

Myrtila 

Děkuju.:) Jojo, šaty se jakžtakž sehnat dají, ale ty víc společenský modely prostě moc nejsou, ev. je to 100% polyester. Proto radši dělám průzkum dopředu.

V tuhle chvíli bych teda nejvíc ocenila novou podprsenku, všechny jsou mi malý (od začátku těhotenství, vlastně jsem si na základě neustupující bolesti oteklých prsou dělala těhotenskej test). Kupovat podprsenku byl opruz i normálně, natož teď. Taky nevím, jak moc se mi prsa ještě zvětší a nechci do toho moc investovat.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. května 2020 19:55

711990 

Děkuju, případně si řeknu.:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2020 20:04

Len ne že by to bylo směrodatné, ale mě rostly prsa jen na začátku, pak už ne. Přesně jak píšeš, bolest prsou byl první příznak. Co se ti ale bude určitě zvětšovat, je obvod. Dělají se takové prodlužovací pásky, za pár korun poskytují obrovskou úlevu.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 14. května 2020 20:06
Reakce na letfenixa:

žluťásek možno máte, ale čo tak pismenove pečiatky?

​Všechno máme. Razítka, vykrajovatka na modelinu, dřevěnou vkládacku, montessori pohyblivou abecedu, dřevěný malý pismena z kiku on je tím fakt posedlý už dlouho, zvažuju jen smirkovou abecedu, taky monte pomůcka.

Nevím ale jestli to má ještě smysl, on už tiskacím normálně píše. Sice některá písmena mají dost mizerný tvar, ale vidím postupné zlepšování. 

Blbý ovšem, že když chci cokoliv kreslit nebo malovat, stejně skoncime u Depo Hostivař a Nemocnice Motol

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. května 2020 20:09

Evaeva 

Super zpráva, v to přesně doufám. Ty rozšiřovací pásky mám, protože mě nebaví, jak se podprsenky často vytáhnou a pak není kam zužovat, takže kupuju hodně těsný.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. května 2020 20:57

Myrtila to je super zpráva!!

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:10

bram A hlavne je to doslova zazrak :-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:34

betsey ak myslíš knihu každé dieťa môže dobre spať, tak tá je na uložto v pdf. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:37

Karja mne takto večer plakával syn ak sa naučil/videl/zažil niečo nové alebo sme mu narušili zabehnutý režim, prípadne nás navštívili starí rodičia alebo mi ich. Postupne z toho vyrástol, vtedy nezaberalo nič (od istého veku niečo nové zažil/videl alebo sa naučil každý deň :D ).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:38

Jos mne sa strie spravili zo dňa na deň na konci tehotenstva, dokonca aj na stehnách a bokoch a do dvoch mesiacov po pôrode boli preč :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:41
Reakce na betsey:

A že teda deti potrebujú pocit istoty (svoje stále miesto na spanie, svoju prikrývku atď) a bezpečia (rytmus - to znamená tlkot matkinho srdca, alebo to hojdanie). Pomohla ti táto rada, čo? :-) 

​S týmto by som bola opatrná, od hojdania som krvopotne odúčala dlho, predlho. Aj od hačky/závesnej kolísky. Ako to nahradiť netuším (inak by som to kedysi aplikovala ja), ale ak sa dá, odporúčam vyhnúť sa akémukoľvek hojdaniu/natriasaniu/chodeniu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:46
Reakce na rasaNori:

Jos nedoporucuju:D jako ja nevim co je horsi, mit rozdíl vetsi nebo mensi... Ale aby to nevypadalo, ona je starsi fakt bajecna, jen je tvrdohlava po nas obou a jako obcas je tu fakt divoko. Nejak jsem neprisla jeste na to kdyz rve mensi, jak byt laskava a mila na starsi ktera v tu chvíli uplne nejvic nedela to co potrebuju nebo naopak dela to co nejvic nechci...

​si tak spomínam na historku mojej mamy, ako kojila a uspávala mladšiu sestru (rozdiel medzi nami je 18 mesiacov) a ja som prišla, že chcem aby mi čítala knihu. Tak mama začala približnerozpávať obsahpríbehu na čosom ja reagovala výbuchom hnevu, že to nečíta. Následnesom sa jej vraj opýtala, či sestru naozaj neodloží a nejde mi čítať a keď povedala nie, vyčúrala som sa na koberec . Ako doteraznechápem, že ešte žijem. Takýchto príhod má mama viac, vrátane toho ako som sa zakrádala do spálne k bábätku s nožnicami v ruke a keď ma pristihla s pýtala sa kam idem, tak som vraj povedala, ževypichnúť sestre oči...Odvtedy zamykala na sestru dvere...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:51

betsey ak chceš odstaviť, tak asi budeš musieť prežiť pár prerevaných dní/nocí. Kamarátka takto odstavovala 16 mesačného syna a vravela, že bez revu to fakt nešlo. Neexistovalo, že by sa s ním dohodla na tom, že napr. od zajtra už nie. Tak sa ona rozhodla ktorý deň prestane a už prsník nedostal. Ale vravela, že to skúšal námatkovo dosť často aj po tom, čosa odstavil. Asi utých väčších detí je tá pamäť už lepšia.

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 14. května 2020 21:52

DrowRanger to je taky důvod, proč to není dobrý moc odkládat, samozřejmě jak to komu vyhovuje, ale pokud je to omezující tak to na výjimky které se odstaví samy prostě je horší a horší protože čím větší tím víc si dítě pamatuje a vyžaduje