Malenge syn teprv atakuje metr a to ctvrte narozeniny slavil uz dost davno. Do tabulek se uplne bojim koukat![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Taky bych do nich nekoukala, ale někdo nejmenovaný (viz shora) mě solidně vystresl
ale už je to dýl, tak se snažím to neřešit a nemyslet na to. Jen si udržuju přehled.
Jedno dítko mělo ve třech letech 12 kg a 97,5 cm, druhé 17 kg a 102 cm. Teď jim je teda už 9 a 7, mladší je už těžší a jen o pár čísel menší, takže dědění oblečení se u nás bohužel nekoná.
DrowRanger pokud u toho vojaka pouzival obe nohy a stridal je, tak v pohode. Nas uz ma mozol na noze, kterou se odrazi. Navic to vede k hroznymu rozdilu v zatezi na telo, si predstav ze denne posilujes jen pulku tela.
letfenixa myslim ze to popisujes prave to asym.plazeni. Jednou nohou se odrazi, druhou ne:)
Rosťa se takhle plazil několik měsíců. Občas teda zapojil obě nohy, ale většinou se odrážel jen jednou. Asi čtyři měsíce, skoro jsem začínala bála, že lézt snad nikdy nezačne.
dzizisketa ja se nebojim ze nezacne, on zacne:) ale trapi me ta jednostrannost no. Jinak at se klidne plazi do 3 let:))
Evaeva plastelínu má, bohužiaľ vyžaduje, aby som sa s ňou hrala ja :D
711990 náš sa plazil originál ako vojaci popod ostnatý drôt, striedal ruky aj nohy, akurát mal z toho solídne popáleniny nabruchu a rukách ako sa šúchal o zem. A teda dnes keď sedel vo vani som si všimla ukážkový W sed, tak som sa celkom pobavila, kýmmido ksichtu nechsrtol dva poháre vody...
Inak jakeďčítam ako rôzne sa tie deti vyvíjajú a že takmer každý rieši, či sa dieťa vyvíja správne (a teda väčšine povedia že nie, žeiečoje zle), človek by sa na to ozaj mohol vys*ať....
U nás aktuálne z každej strany letí otázka, kedy idem odplienkovať,lebo veď už má na to vek! Mame som dnes na otázku ohľadne odplienkovania povedala, že začneme v jeho pätnástich, že teraz to tak vídam u pubertiakov, ktorých matky boli lenivé a neodplienkovali do roka...
DrowRanger tahle fáze u nás taky nastala, ale předcházela jí fáze trhání. Teď už si s ní zase trochu začíná hrát sám.
Mame som dnes na otázku ohľadne odplienkovania povedala, že začneme v jeho pätnástich, že teraz to tak vídam u pubertiakov, ktorých matky boli lenivé a neodplienkovali do roka...
![]()
![]()
DrowRanger Ríša byl naprosto ukázkový, co se pohybu týče. Proto jsem z Viktora byla trochu nervózní, protože pohyb byl nerovnoměrný, plazil se po jednom lokti a jedné dlani, odrážel jen jednou nohou, druhou vlekl za sebou... Jakmile začal lézt po čtyřech, veškerá nerovnoměrnost je pryč. Lezení to vyřeší i u vás 711990
Pinot Noir diky;)
DrowRanger no tak ten to vyresil, to je pak vzorovy:))) nocnik nekomentuju, protoze ty zapisy v mym a bratrove denicku jsou neuprosny, prokazatelne jsme si v 9-10 mesicich byli schopny rict o nocnik, ale podobnou vec razim v kojeni. Kdyz se nekdo zepta, tak reknu ze do maturity nebo nez se ozeni:D
711990 by ma zaujímalo ako ste si povedali o nocnik,
jedine co v tom veku nas dokaze povedať je hatapata alebo cosi podobne plus teda obrovsky rev ale na ten slovnik nemam prekladac ![]()
Mrakoplas no podle vseho jsme si i sami byli schopny stahnout puncochace a v roce dokonce prej nocnik sami prinest
ale co se tyce mluveni, tak jsme s brachou byli na tom docela slusne, takovy to klasicky paci paci, papa, bratr umel i jak delaj nektery zvirata a jak delaj hodiny(tiktak). to teda ale az v necelym roce. Podle fotky vyjmenovat cleny rodiny a tak. Ja zas prvni slovo rekla v 7 mesicich, bylo to "kyti", coz melo bejt jako kytka, meli sme prej nejakou velkou palmu na kterou jsme chodila ukazovat. Jen to teda neberte prosim jako nejaky chlubeni, je dulezity dodat, ze moje mama se proste venovala jen nam, 24/7. Jsme 7 let od sebe, nemeli sme auto, ani zadnou chatu, ona nemela zadny svoje vlastni zajmy protoze tata byl nejdriv na vojne, kdyz byl bracha a kdyz ja, tak pracoval 100km daleko a vracel se dost pozde. Navic trcela na sidlisti, kde proste nebylo nic:) tak trenovala deti, no.
711990 já ti to naprosto verim
oobě dcery od 13 měsíců kompletně bez plen. Přes den od cca 11.
V roce mluvily, zvláště starší. Znala barvy, značky aut třeba, což jsem nechápala..
Starší od 3 let četla a psala.
Mladší vždy jen o pár měsíců pomalejší. Nebyl na ni tak úplně čas. Už byly dvě.
Takze já ti to všechno věřím, měla jsem to u dcer stejne![]()
Dadoo A neni to uplne jedno? Dle nasich jsem taky cetla,psala a pocitala snad ve 3 a pri zapisu do skoly si pamatuju, ze veci na obrazcich jsem radsi rikala anglicky, aby nepoznali ze trochu rackuju....kamarad zacal mluvit asi v 5 letech...no a pak se vsechno srovna, a ja uz zadna hvezda nejsem a on je dnes uspesnejsi
tak si myslim, ze ty ,,genialni" deti maji jen velmi aktivni matky (v mem pripade babicku) a neni duvod to porovnavat, pokud nejde jiz o vyraznou patologii.
Jos
no není to jedno pro ty aktivní matky, které mají pocit že jsou něco víc ..při prvním dítěti jsem dodělávala VŠ (v 80.letech skoro pravidlo) a při posledním už jsem měla vlastní firmu a tudíž klasická mateřská zase naprostá utopie. Přes to si myslím, že z mých dětí vyrostly (i když poslední ještě studuje a bydlí s námi) slušní, vzdělaní lidé s výbornou prací. I když jedno ve 2 letech skoro nemluvilo, pleny jsme odbourávali dost pozdě a kdesi cosi - by se toho našlo....a upřímně? Je mi to šumák, kdo se jich bude v dospělosti ptát do kolika se počůrávali?
Kammila Kdo to bude chtít vědět? Určitě každej! :o)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články