Potrefenáhusa Tak syn cca od 9 mesicu usinal klidne po sedme, kolem seste se vzbudil na mliko, a pak spal dal, kdybych nemusela s dcerou do skolky, tak klidne do osmi deviti. A odpoledne dalsi dve hodiny. To bylo za odmenu, protoze dcera mela kvuli nikolikeremu stehovani totalne rozhozeny rezim.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa to ti reknu naprosto presne. V 8 usne(dyl vzhuru nevydrzi) a pak vstava v 10, ve 12, ve 2, ve 4 a finalne v 6![]()
Evaeva tak nevyspání jsem se předem nebála, protože to mě ani nenapadlo
realita pak byla drsná, ale naštěstí to nejhorší období trvalo jen pár měsíců, které mi s dnešním odstupem připadají jako snesitelná záležitost. Čas to zmírnil ;)
co se týká výchovy, nesouhlasím s Dadoo tvrzením, ze dítě je tabula rasa a "jaký si ho vychováš, takový ho máš" ![]()
Tulipe pro mě to byla fakt největší obava, navíc jsem si myslela, že bez toho nejde. Naštěstí jsem vyhrála ty medvědy, ťuk ťuk. Ono když je člověk vyspaný, tak ty ostatní věci se snáší líp.
miuu drzim moc palce a dost chapu, ze ti neni prijemne srovnavani s vrstevniky. Je dobre, ze jste odhalili problem a resite ho... My tedy ten "vas" problem nemeli, ale syn byl v motorickem vyvoji taky hodne zbrzdeny a taky jsme byli hruzou bez sebe, jestli mu neco neni. Ale jakmile se naucil chodit, uplne se ty rozdily setrely, dneska bych i rekla, ze je vylozene obratny. No ale takova ta ruzna cviceni typu hratky s batolatky, to bylo martyrium a moc jsme na to nechodili - tam se clovek srovnavani neubranil a nebylo to prijemne.
Karja Jeste par let na to muzes zapomenout. Nasi to delaji tak od lonska a ted jim je 5 a 7 let.![]()
Že je každý dítě jiný a srovnávání je zbytečný (i když se tomu člověk neubrání, jsme jen lidi
), je vidět na našich dvojčatech přímo ukázkově.
Adéla lezla po čtyřech, a Oliver se plazil přes lokty jak Meresjev. Adéla žvaní jak dospělej, Oliver spíš hučí
Zato začal rychlejc běhat a trval na samostatnosti, zatímco Adéla preferovala držení za ruku... zas teda tak o tejden měla náskok s nočníkem. Povahově nebe a dudy, Adéla pohodářka, Oliver lítostivej...
Vono s dvojčatama není moc prostoru věnovat se každýmu extra a úplně jinak, takže výchovu i péči mají stejnou.
Nedávno snacha zádumčivě hleděla na to hemžící se klubko zmijí... aby si pak s úlevou oddechla: No, taky mohli bejt třeba tři! ![]()
Gatita já se synem chodila cvičit mezi o pár měsíců mladší děti, tam zas byl o trochu napřed. Taky řešení
Ale jak říkáš, jak začali chodit, byly na tom všichni zhruba stejně.
Kdybych vedela, ze postezovani si tady bude mit prakticky okamzity ucinek, udelala jsem to uz davno
To je známá věc. Ale pozor, funguje to i opačně, jakmile si něco pochválíš, spolehlivě se to rozese... Moc gratuluju, na tu stížnost si pamatuju. Jsem ráda, že to vyšlo. Není skoro nic horšího, než dělat milion psích kusů a odejít s prázdnou.
Moje dite objevilo parfemy a uplne ji to fascinuje. Porad je chodi ocichavat. Dovolila jsem ji, ze si vyjimecne muze trosicku na sebe striknout. To jsem asi nemela delat, protoze dnes odesla ke kamaradce na zahradu a vonela Chanelem no. 5. ![]()
bramFrantiska je proste bozi![]()
dynda Dekuju :-) Je pravda, ze k tomu zatim pristupujem velice opatrne a s pokorou, kdybych nepotrebovala poradit, jeste bych to nepraskla ani tady. I kdyz uz skoro koncim prvni trimestr, vi to vsehovsudy 6 lidi (a z toho 3 jsou kamaradky zdravotnice, ktere pracuji tam, kam chodim k lekari).
Doufam, ze ten muj zazrak se tu bude sirit stejne uspesne jako opary a podobne radosti
a ze i dalsi, ktere se tehdy k te debate pridaly, se brzy dockaji.
Potrefenáhusa tiez som sova ale našťastie ma moje deti setria (klop klop). Spia cca 11 hodin v noci, takze ked zaspia o 8, su hore o 7. Ale zas cez den tomu moc nedaju.
Myrtila dobře to dopadne. Když už jste se dostali až sem, bude to už jen dobrý. ![]()
Na základe debaty som syna odmerala, v skoro 4 rokoch má 98 cm ![]()
V 2,5 rokoch začal prespávať v noci, dovtedy mal režim ako Viktor od Pinot Noir, len väčšinou namiesto nočného hrania mal nočný des s hodinovým plačom.
Dnes sme boli na výlete za hranicami mesta a veľmi sa mu to páčilo, je skvelý, dajte mu potok a palicu a je spokojný ![]()
Moje dite objevilo parfemy a uplne ji to fascinuje. Porad je chodi ocichavat. Dovolila jsem ji, ze si vyjimecne muze trosicku na sebe striknout. To jsem asi nemela delat, protoze dnes odesla ke kamaradce na zahradu a vonela Chanelem no. 5.
Ale to je skvelý výber na formálnu návštevu ![]()
![]()
Luna A vis, ze me to uklidnilo vic, nez ze to jde uz ted?;-)
letfenixa ajaj, tak to radši hraní ![]()
bram Taky v to verim! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články