Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:17

miuu To me mrzi,zvlast kdyz mas takove srovnani s predchozim ditetem, tak to asi neni pro tebe prijemne. Ja ale verim, ze to doneze, prijde mi, ze spousta deti dojde k nejakemu milniku a pak je to hop velky skok ve vsem a videt to dite po mesici, tak je uplne jine! Tak tfuj tfuj a z vrstevniku si nic nedelej, budou to jednou jiste gauneri!

Jinak ja jsem asi debil, ale naprosto me nejak nebavi resit, kdy ma nema mit dite plenky, dudlika atd atd, mluvi, nemluvi. Dceru ucim to, co je pro me ,,vyhodne,,. Odplenkovani pro me momentalne vyhodne neni, ale zacina nejak sama jako, ale treba aby pekne jedla sama a rekla mi polopate co chce a potrebuje taky, tak v tom ji posiluju;-). Driv ty latkovy plenky a jesle byly silnou motivaci;-)

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:24

Jako sova se s hrůzou ptám, v kolik ty děti, co usnou v 8, vstávaj????

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:26

Já se přiznávám, že pokaždé, když čtu o dětech usínajících v osm, tak se furt cítím jako neschopná matka, jakkoli jsem schopná si racionálně zdůvodnit, že jsem si v tomhle prostě vytáhla černého petra.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:27
Reakce na Potrefenáhusa:

Jako sova se s hrůzou ptám, v kolik ty děti, co usnou v 8, vstávaj????

​No druhej den rano!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:29

DruI Hele, ono taky zalezi, jakej ma ta rodinna denni rytmus, my treba obedvame pred 12, nekdo az ve 2, a dalsi bezne aktivity muzouz byt jinak, to proste nejde vubec srovnavat;-)

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:35

Karja Tak u nás se režim rodiny přizpůsobuje dítěti, protože obráceně to nefungovalo. Ale teda mrzí mě, že jak dcera usíná pozdě (a to i teď, kdy už přes den nespí), tak s manželem v podstatě nikdy nemáme čas pro sebe navzájem.

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:36

Potrefenáhusa ted u nas byla rodina, sice si stezovali ze deti vstavaji v 5, no ale v pul osme jdou spat!

svagr stejne chodi do prace na sestou aby byl v 14:15 doma, a k tomu odpoledne mensi spi 2-3:-O hodiny. to mi prijde uplne zlaty a verim ze nejen Karja by byla stastna jak blecha..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 13:40

miuu doufám, že se dcera bude zlepšovat a za chvíli ti mezi vrstevníky nijak pozadu nepřijde. Co se týče té řeči, tak mi to nepřijde nijak hrozné. Není žádný mluvka, ale v tom roce a půl je mezi dětmi dost velký rozptyl, některé mluví ve větách a některé řeknou pár zvuků. Ve třech letech si na to ani nevzpomeneš.

Offline viktorka_od splavu
49259 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:40

DruI s tim nic nenadelas, nekrery deti (lidi) jsou proste nespavi. ja bych spala furt a syn nespal jako dite a i v puberte kdy jiny je nutny budit k obedu, vstaval kolem 8-9. a parit hry jsem ho slysela jeste v 1-2 rano

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 13:43

Potrefenáhusa záleží, jakou mají potřebu spánku. Moje děti nejsou sovy, ale medvědi. Syn 2,5 spí od půl deváté do sedmi, přes den 1,5h, druhý syn 7m spí od osmi do osmi a přes den ještě asi 4h. Je jasné, že do osmi jim to asi nevydrží, ale to už si třeba dokážou chvíli číst v posteli nebo tak.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:45

Potrefenáhusa to ti řeknu přesně - včera ve 4:50, dnes si přivstal ve 4:15... Přitom si dává ve spánku pauzu na hraní zhruba od 22:30 do půlnoci a my mu to umožňujeme, protože jinak by vstával už ve tři

Strašný, strašný, strašný.

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:47

viktorka_od splavu Však říkám, racionálně si zdůvodním, že to není moje chyba, ale podvědomě to tam furt hlodá, no :o)

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:47

Pinot Noir Eeee, budu delat, ze jsem to necetla!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 13:50
Reakce na Karja:

Dceru ucim to, co je pro me ,,vyhodne,,. Odplenkovani pro me momentalne vyhodne neni, ale zacina nejak sama jako, ale treba aby pekne jedla sama a rekla mi polopate co chce a potrebuje taky, tak v tom ji posiluju;-). Driv ty latkovy plenky a jesle byly silnou motivaci;-)

​Tohle je přesný. Mě bylo fakt jedno, že má syn dudlík, když jsem věděla, že místo toho, že by mě v noci budil, si ho najde v postýlce a spí dál. Stejně tak mi bylo jedno, že sám jí jenom, když okolo jí i další lidi. Teď, když musím krmit mladšího, tak se nají, co mu zbývá.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:51

Malenge k tomu pocuravani, to je taky totiz tim, ze moje mama s nama do ikei nemohla, protoze zadna nebyla, nejezdila s nama ani trolejbusem, protoze by tam kocar nevyvlekla a doktory i kamaradku mela v dochodny vzdalenosti:) kdyby mela ty moznosti co my ted, taky by to taky vypadalo jinak:) nevyzdvihuju to jako nejakou superschopnost, spis jako dusledek tehdejsiho zpusobu zivota. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 13:53

Opravdu lituju všechny ty, které jste si vylosovali ty děti, co nespí. To byla moje největší obava z mateřství. Nebála jsem se izolace, samoty, že miminu nějak ublížím, ale že se nevyspím. To, co tu některé popisujete (vstává ve čtyři), by mě spolehlivě dostalo do blázince.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:55

Evaeva Podle me si hodne zvyknes. Ja treba uz nejsem z nevyspani fyzicky unavena, ale jsem pak hrozne psychicky podrazdena, ale ospala jako takova nejsem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 13:59

Karja do určité míry si zvykneš, mě třeba vždycky po porodu zabíjí to noční vstávání a teď už mi to ani nepřijde. Ale dlouhodobě spát pod šest hodin bych nedokázala. Já už před porodem měla s mužem domluvený plán, jak to kdyžtak budeme dělat. Naštěstí se realizovalo jen střídavé vstávání ráno o víkendu.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:02

DruI myslim ze jsem ti to uz psala, mam uplne stejne dite co se tyka nespani, a take u techto debat a prohlaseni ze jsem si na to dite naucila, rostu. Nevim co jsem tak strasne pokazila kdyz to tak ma od prvnich dnu od narozeni, pred devatou usla za cely svuj zivota mozna 10-15x. A naucit na kratke uspavani, jak? Kdyz byla mimino, tak zoufale brecela kdyz nikdo u ni nebyl, nyni bud vola na nas anebo vyleza z postele a chodi za nami, anebo si vytahne knizky a hracky a hraje a cte si do tech desiti. Rano vstava kolem sedme a behem dne spi jen velmi vyjimecne. Nevypada ze by stradala, je moc sikovna, ale samozrejme si nekdy rikam zda ji ty 2- 3 hodiny spanku o ktere spi mene nez jeji vrstevnici, ve vyvoji nechybi... Ale nevim co s tim mam delat, no. 

miuu je mi lito ze ma dcera opozdeni ve vyvoji a chapu ze nechces nekdy videt jeji vrstevniky. Moje dcera byla hpotonicka jako kojenec, strasne dlouho jsem s ni rehabilitovala, v celem motorickem vyvoji mela opozdeni o nekolik mesicu. Ja jsem to obvykle moc neresila, protoze jsem videla ze jde dopredu, jen pomalejsim tempem, ale na nejakych tech cvicenich kojencu mi to obcas take nebylo prijemne. Ale dobehla to. Tvoje dite ma zdravotni problem, to ji zbrzdilo /doufam ze si nepletu s nekym jinym/, az zabere lecba, vyvoj poskoci. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:07

Take mne u tech vzpominek na to jak se vychovavaly deti pred 30 lety, zajima, v cem udelali moji rodice chybu, kdyz jsme 3 sourozenci a prvni dva jsme byli sporadani a umeli vsechno tak jak se v dane dobe pozadovalo a ocekavalo (odplenkovani v roce, spani od pul 8 vecer bez uspavani, max. po jednom vecernicku)... a pak treti dite nespavec a zavislak, mamka ho musela nosit v naruci do deseti aby usnul a asi do 9-10 let v noci prichazel do postele rodicu a spal do rana tam.

Mne to jen potvrzuje to ze deti jsou ruzne s ruznymi potrebami a nekdo to vyhraje a ma deti ,,bezudrzbove" a nekdo se musi venovat vic.