Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 21. května 2020 09:09
Reakce na DruI:

Kamarádka tvrdí, že nejlepší je před dětmi nadávat anglicky, protože i když se to naučí opakovat, tak tomu pak okolí stejně většinou nerozumí :o)

​Myslím, že mají radar ve všech řečech. S manželem spolu mluvíme anglicky, s dětma ne. Když bylo synovi tak rok a půl, přebalovala jsem  jsem ho, zrovna jsem měla nějakou krizi a dramaticky jsem řekla manželovi: Look, my life is full of shit. No který slovo si to téměř nemluvící dítě vybralo, aby ho pak pořád dokola opakovalo?
Dcera ve dvou letech na bratra, když ji rozčiloval, zuřivě řvala "ay caramba". Učitelka z jeslí mi přiznala, že je to od nich, že když si potřebujou verbálně ulevit, mají používat nějaký slovo, který není sprostý, ale má kadenci.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. května 2020 09:24

Hihi, synovec (3,5) má opožděný vývoj řeči a pořád mele hlavně tou svou hatlamatilkou... Ale před týdnem nás překvapil velmi čistě a zřetelně vyslovovaným "do piči", dokonce i příhodně použito ve chvíli, kdy mu něco nejde, spadne atd. 

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. května 2020 09:48

Ava

U nas vede šibánko (pyzamo) a motýlko (tilko). 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. května 2020 09:56

Dcera zas používá tu plzeňskou koncovku -ovo. Sousedovo sekačka, stromovo třešničky, kocourovo miska, tatínkovo kalhoty, vláčkovo koleje v Plzni nikdy nebyla, příbuzné z Plzně nemáme. A umí říct uododenduon

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:01

rasaNori my se smejeme, že mluví tesnopisem, místo "velký pes" řekne "ve pe" atd. Ale tohle teda na "dpc" nezkratil. Jinak podle psycholožky je prý v pořádku, tak asi jo, do 18 mu to předpokládám nezůstane. A kdyby jo,tak je hezkej, na baby a dobře kope,tak bude fotbalista

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:02

Kdyz zacal syn chodit do skolky, tak byl porad jeste takovy ten sladky, hodny a slusny chlapecek. Jednou si tak povidame a on se s takovym milym usmevem podival na manzela a rekl, tatinku, ty debile zasranej. No, podivali jsme se s muzem na sebe a meli co delat, abysme nervali smichy. Vubec jsme to nekomentovali a uz to pak nikdy (nam )nerikal.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:11

tina

Putti A to on zas je anděl nebeskej

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:14

Pinot Noir

SS malinami měl ze začátku trochu problém, nezdála se mu konzistence. Jinak on si potrpí na celkem zvláštní chutě, řapíkatý celer, růžičkovou kapustu a tak. 

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:21

žluťásek  u nás taky chodila do zelí maminka, ale teď nezpíváme, protože "už to nemáš rád a už nikdy to nechceš!".

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:22

rasaNori motýlko je boží

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:42

Pinot Noir zákaz hvězdu byl u nás taky, a pohárkovej dort. A krokodýl byl kokojíky.

A starší vnuk říkal letadlu bihahoj, pak trochu v řeči pokročil a bylo to betado. Když jsme šli ven, tak jsem mu jednou z legrace říkala Podívej, bihahoj letí! Podíval se na mě s takovou útrpností nad hloupou stařenkou a povídá Ale babi, to je betado pšece!

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:46

continuity nehledam, jen mi tyhle poznamky prijdou zbytecny a stigmatizujici kdyz tohle nekdo od mala slychava (nerikam ze to rikas detem, jen je takova nalada ve spolecnosti tohle delat)

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 21. května 2020 10:58

Kokoska . Takhle se pohoršoval synovec nad svou mámou, prý když byla maminka malá, žikala ládio, a pžitom je to hádio

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. května 2020 11:20

Starsi dnes po tydnu rymy vyfasovala atb na ucho, malou se mi od rana nedari uspat a uvazuju kde se ty deti daji reklamovat

Offline Sweet Potato
40255 příspěvků moje polička 21. května 2020 11:26

Mohučanka uododenduon

Dceru muž kdysi dávno učil říkat chozrasčot a pchororarchos. Asi s ní chtěl vystupovat po hospodách

Offline Myrtila
5319 příspěvků moje polička 21. května 2020 12:42

Sweet Potato Kamaradka ma dceru, ktera zacala hodne brzo a hodne dobre mluvit, takze uz v necelem roce a pul dovedla mimo jine uplne srozumitelne rict, ze tatinek v praci vydelava penizky na nakupy, je to genetik, dela tam gelovou elektroforezu, a baze v DNA mame adenin, guanin, cytosin a thymin. Taky jsem rikala, ze s ni meli vystupovat po hospodach

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. května 2020 12:58
Offline tv
4197 příspěvků moje polička 21. května 2020 12:58
Reakce na crazydaisy:

Kdyz zacal syn chodit do skolky, tak byl porad jeste takovy ten sladky, hodny a slusny chlapecek. Jednou si tak povidame a on se s takovym milym usmevem podival na manzela a rekl, tatinku, ty debile zasranej. No, podivali jsme se s muzem na sebe a meli co delat, abysme nervali smichy. Vubec jsme to nekomentovali a uz to pak nikdy (nam )nerikal.

​Bozi, valim se tady smichy

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. května 2020 13:00

Ava 

Dopiči syn jednu dobu říkal v nějakém zamyšlení, když si hrál a ještě dost motal slova. Jsme si celkem jistí, že to nebylo TO, spíš to bylo zkomolené cosi, ale i když jsme to z něj chtěli vytáhnout, nezjistili jsme, o co šlo. Pak už se asi naučil říkat to správně. Mluví velice dobře a teď ho hrozné zajímá, jak říkal ta zkomolená slova, lovíme to z paměti.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 21. května 2020 13:48
Reakce na Pinot Noir:

žluťásek teď nezpíváme, protože "už to nemáš rád a už nikdy to nechceš!".

Já ho fakt žeru, to je osobnost odmala