Mrakoplas tak to se teprve uvidí, jestli mu to půjde. Zatím se divně kroutí na odrážedle a říká: "Chceš kolo se šlapkama" Úplně marný na ten pohyb není, ale kdyby neměl zájem, počkám na další jaro.
Vše o těhotenství a dětech
Karja hele tak některý děti brečí klidně půl dne i noci. Ale ne, fakt soucítím, ale radu nemám. Ale je naděje, že z toho brzy vyroste, mi přijde, že těch šest měsíců bývá v lecčem zlomových.
Evaeva No moje mama ma teorii, ze musi brecet. A snad je to pravda, minuly tyden usnula dobre, protoze po poslednim spanku hrozne dlouho brecela v kocarku nez jsem se s ni a velkou malou dostala domu. Takze pak usnula sama spokojene po odlozeni. Ja spis jako, jestli ji necim nejak netrapim, ale fakt si nevim rady nez delat ,,estevilku, ale s chovanim,,. Uz jsem premyslela, ze zkusim tu klasiku, treba to par dni bude horsich, ale pak to bude lepsi. Nemyslim to ani kvuli sobe, to ja tak nejak beru, ale spis kvuli ni!
Karja to je jasné, že tě to trápí a že se bojíš, jestli jí něco není. Nevím, já s tím zkušenosti nemám, akorát s kolikou a to bys asi poznala.
Karja A co děla? Jakoze ty ji chovas a ona v kuse brečí? Jakoze nemůže zabrat? Nebo nechce si ještě hrát dyl?
MP Meri Jj, ja ji chovam a ona breci. Az si dostatecne pobreci, tak uz ji uchovam. Hrat si dyl nechce, to je patrny, ze je unavena. Ale predrzena taky neni, vsak clovek toho uz dost zkusil za tu dobu, davat driv, pozdeji,spatnej timing to nebude.
Karja Hm, asi každá rada draha no. Ale tak nemyslím si, ze bys ji nějak tejrala, asi to tak proste má, no. Co zkusit nějakou jinou metodu uspavani? Ze by to bylo rychlejší třeba? Já fakt nedám dopustit na ten skákaci míč
nedávno jsem tu ukazovala synovi, ze jako takhle jsme s tebou skakali, když si byl miminko a nemohl si usnout ... no a skočila jsem asi pětkrát a on normálně vytuhnul, absolutně mimo dobu spánku, holt dobrý vzpomínky :D
Karja já tě uklidním. Úplně stejně to měla vnučka a ve stejném věku. Než usnula, prostě půl hodiny řvala.
Kdyz jsme ji hlídali, vozili jsme ji prostě tu půlhodinku v kočáru kolem ohniště. Ona si to odeřvala a pak usnula.
Myslím, že přejde samo.
Karja mně na to doktorka dala akorát vitamín b (pro dítě, ne pro mě, ale asi by se hodil oběma:-)) že je to na nervy, že to brečení je "nezralá nervová soustava" - myslím že to bylo prostě odborně řečeno "nevim, ale přejde to samo". jo, a přešlo to samo, i když dítě je doteď poněkud hlučnější jedinec![]()
To jsem nezkousela a hlavne i pres to rvani se chci vyhnout nejakejm uspavacim divnometodam, sic obcas neco zkusim. Ale i tak, ja ji i pri noseni ruzne kolibam, to je prast jak uhod a nic z toho.
viktorka_od splavu Dadoo Jo, no snad to prejde brzo. Doktorka, ta to nijak ani nekomentovala, jen rekla, ze je opravdu pekna, hladova nebude a pokud je pres den spokojena, tak je to dobry;-). Jen obcas, kdyz mam cas nad tim premejslet, tak mi je to lito,co to vyvadi;-)
Karja podle toho, co píšeš, to bude to brečí protože brečí. Možná zpracovává zážitky nebo něco podobného. Teď jsem si vzpomněla, že starší syn měl období, kdy usínal řevem. Začal brečet, když jsem ho položila do postýlky a postupně se uklidňoval, až usnul, trvalo to pět minut. Když jsem ho chovala, tak nebrečel, ale počkal až položím. Bylo mu tak 4 měsíce, přestal až, když vzal na milost dudlík. Když si vezmeš, že spal 4x denně, tak to tu půlhodinu denně taky dalo.
Karja U nás pomáhalo v tomhle věku dceru navečer nosit na rukou a zpívat jí. Samotné nošení a houpání nepomáhalo, ale když se přidal ten zpěv, zaujalo ji to natolik, že přestala plakat. Ale zabralo to dost času, museli jsme každý den zpívat tak 3/4 hodiny bez přestávky.
Karja starsi byvala s ti rvanim navecer taky vyzivna, zato pres den v pohode mimino. No a malos sice takhle nerve, ale vrze dost oproti starsi pres den... Moc neporadim teda![]()
NNěkterá mimina to tak mají, že jsou večer neklidná až uřvaná. Měla to sestřina holčička, ta asi půl roku večer prostě plakala; Rosťa jednu dobu taky, naštěstí on jen mírně rozladěně mručel. Přešlo to! A nešlo s tím nic moc udělat.
Emi to spievanie pomahalo aj mojim. Oni sice neplakali tak ako Karjina ale obcas sa naslo. A vobec im nevadilo, ze spievam falosne ![]()
Mrakoplas :-D Ja mela ze zpevu za jedna! Ale urcitej progres tam je, vzdyt ty prvni dca mesice plakala do pulnoci, ted je dva mesice na te plus minus jedne hodine. Ale uz vidim, ze ty koliky to nejsou, je to proste nejake nestesti no!
Mrakoplas Dceři to taky nevadilo :-) Myslím, že se jí libilo i to, jak byla přitulená a cítila ty naše pohyby hrudníku, nádechy... Fungovalo to jako zázrak.
Mrakoplas jééé, k tomu spievaniu práve vypľula moja pamäť informáciu, že podľa nejakej štúdie mozgy detí, ktorým sa spieva, si vytvárajú viac synapsií. A že nezáleží na tom, či je to falošne, alebo nie. Ale už bohužiaľ žiadne podrobnosti, ani odkiaľ bola tá štúdia
.
Karja môj mladší to tak mal. 20.00 sharp začal a 21.00 sharp skončil, dali sa podľa toho nastavovať hodinky. Vyjadrenie odborníkov presne ako píše viktorka_od splavu a aj som si to presne tak preložila
.
Tak som to robila tak, že som s ním tú hodinu proste ležala, hladkala ho a hovorila mu, že to bude dobré, že to prejde a že som tam s ním. Či to nejak pomohlo jemu, neviem, ale mne rozhodne, lebo som mala pocit, že pre neho niečo robím, no.
slniecko Ja to tak taky nekdy delavam, ale prijde mi to, ze se tim celej ten proces natahne, nebo po chvilce usne sice, ale za pul hodinky je vzhuru a tu hodinu si stejne dojede! No je to tezky.
Karja je to ťažké. potľapkávam ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články