Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. března 2018 21:58

rasaNori Když se ti takhle pořád opakujou ty angíny, byl na výtěru i manžel? On může být v pohodě, ale jako přenašeč. Nebo někdo jinej v okolí, ale s nikým jiným se asi nelíbáš nebo neolizuješ stejnou skleničku, mrňavka je na to ještě moc mrňavá :-D

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:01

žluťásek on je přece zdravý, nic takového nepotřebuje jo půjde, už mu to vzkazoval i můj mudr. Za ním zamířím zítra, s tou veselou zprávou, že opět...

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:11

rasaNori A dělá mudr výtěry i tobě? A kontrolní po ATB? Mně se víc osvědčilo s angínama chodit rovnou na ORL, dělali mi standardně výtěry během nemoci i po, jestli už v krku nic nezbylo.

A hrozně mi pomohla dlouhodobá kůra z tinktur z lichořeřišnice, grepu a ještě něčeho třetího, teď hned nevím. Kdybys chtěla, zjistím. Nevím, jestli se může ale při kojení. Nejspíš jo, ale radši bych se optala nějaké laktační poradkyně.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:25

rasaNori vy ste hodne aktivna zena, asi taketo reci nepocujete rada, ale ako ste tu pisala co vsetko absolvujete s tym malym miminkom, tak mne uplne vstavali vlasy dupkom :). Je to samozrejme vasa vec, ale povedala by som, ze to na nu je aj vela. V sestonedeli by dieta mala v podstate drzat alebo byt blizko len najblizsia rodina, a potom pomalicky pridavat. A v case chripkovych epidemii by som take mrne nedala nikomu.. Ono je to velmi otravne byt s tym deckom doma, ale ked sa z jednej choroby nedostane, ta oslabena imunita pretrvava a hned chyti dalsie potvory. Tak drzim palce nech to prejde co najskor.

Offline mary_mary
1 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:26
Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:46

olivieraa ono to tak trochu působí, že jde z ruky do ruky, ale není to úplně pravda. Když jsem ve škole, hlídá muž nebo tchýně, to samé doma. Hodně s ní cestujeme, ale jak začala chřipková epidemie, v podstatě sedíme doma na zadku (max po rodině, doktorech, sem tam nákup nebo něco zařídit) a hodně si hlídám kdo si ji bere. Díky těm jejím večerním děsům jsem s ní nejela na 70, uplně jsem viděla ty natěšené závodníky a naši uřvankyni v jedné chalupěJsou jí sice 3,5 měsíce, ale už umí dát najevo svůj názor kdo je hoden s ní po pokoji pochodovat a kdo se na ni nesmí ani kouknout, nedejbože sáhnout :D taky se ty poslední dny zajel celkem nějaký režim (spíš večerně uspávací) takže to není na nějaké velké posedávání na návštěvách, pěkně v 8 v posteli. Ona jak byla ze začátku taková spací a nic moc nereagovala, byly ty akce s ní jednodušší. Teď už to taková sranda není (je ale pššt), prostě jak jí situace nevyhovuje řve jak protržená. Hodně začíná reagovat na hlasité zvuky, muž kýchne a ona se rozbrečí. Pořád mi usne v hluku u kojení, ale už nespí dlouho, stačí aby pes zaštěkal nebo zazvonil mobil a už je vzhůru. Snažím se celkem dost aby byla spokojené mimino, ta péče je potom jednodušší, ale zase odcaď pocaď. Tak tři dny zpět si začala mnout oči když je unavená, to taky v identifikaci kde je problém pomůže. Hele dělám to poprvé, mám nárok na chyby a to mimino snad naši péči dá. Pevně v to věřím.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:49

žluťásek nedělá právě, možná si teda skočím na to ORL, to není uplně špatná myšlenka díky :) to bys byla hodná, jsem se v lékárně ptala na něco na imunitu pro kojící, a jako nabídka nic moc...spíš nic. Take se cpu rakytníkovým džemem, mandarinkama a doufám že neumřu na otravu Céčkem :D

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 14. března 2018 22:54

rasaNori To víš, že to s váma dá :-). Nenech se hodit hodit do nepohody. Doléčíte nemoci a bude líp :-).

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 14. března 2018 23:17

rasaNori My jsme jednou takhle byli na vyterech cela familie, pac segra mela nejakou divnou anginu nebo co. Jen si tam zajdete. Snad bude brzo lip, jen jestli toho proste na vas neni moc, ta skola a tak vsechno dokola. Tahle zima je nejaka zakleta. Ja mam zase virozu, uz asi po ctvrte od rijna, tak si tak tyden pobudu v perinach a treba to zas tyden dva vydrzi dobry.Jeste mi umrela babicka ted, dostala chripku a uz to na ni bylo moc. Tahle zima a ty zimni nemoce maji letos grady. Snad to bude brzo lepsi, hlavne kdo je nemocen, at poctive stune a nic neprechazi. A neboj malicka bude s jarnim slunickem taky jiste fit.;-)

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 14. března 2018 23:39

rasaNori Když tě čtu, připomíná mi to nás. Mě se pořád vracely bolesti v krku a dítě mělo opakované kašle. U obou všechny testy opakovně negativní. Bohužel u dítěte opakující se kašel i tak se po pár měsících zvrhl v zápal plic. A to 3x. Oběhnuté jsme měli orl, alergo, imuno, gastro a vše negativní, obě zdravé. Pomohly až lázně. Pořád jsem měla pocit, že žijeme úplně normálně. Zpětně /už je to pár let/ si myslím, že jsem prostě měla být víc v klidu a mít na starost jen dítě. Studovala jsem, pracovala, dítě sice hlídal jen manžel, nikdo jiný, ale občas jsem měla stres, že něco nestíhám, občas po nocích místo spánku pracovala. Právě po těch lázních, kde jsem byli jen spolu intezivně celý měsíc, pravidelný režim, klid, byla celou dobu jen s dítětem, tak najednou se to skokově zlepšilo. A i dnes, když mám nárazově více práce a jsem méně doma, začne kašlat nebo si stěžovat na bolest v krku.

Větší pravděpodobnost samozřejmě je, že si doma předáváte nějakého bacila a návštěva orl to spraví. A já bych tomu dřív taky nevěřila, že to máme obě psychosomatického původu.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 15. března 2018 07:38

Karja jej tak to me mrzi, babicka se nedockala pravnoucete:( hele k peknym dnim se upinam jak k zachranemu lanu, doma prestanem topit v krbu, min prachu, vic vetrat...snad to helfne. 

notna psychosomaticke to mam ja casto, takove ty 3denni virozky mi prijde, nekam se mi nechce sup a jsem marod. . Ale baru je nemocna, a ja nevim uz co vic udelat aby se ji ulevilo a to me dost nici teda. Jo stres je nas kamarad...

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 15. března 2018 08:59

rasaNori Hele, na to ti můžu říct jediné "už aby bylo jaro!"  (a ještě něco, mně věčnou bolest v krku vyřešil zvýšený přísun hořčíku, napsali mi ho na ORL! Myslím, že tělo je jen hodně oslabené po těhotenství a porodu. A pokud kojíš, tak tím víc.)

Karja S babičkou je mi to moc líto, jsem ráda, že moje se s dětmi potkala, i když jen krátce. Ale milovaly ji a dodnes o ní mluví. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. března 2018 09:04

rasaNori Jasné že to dá, já dceru vozím od narození metrem, od šesti týdnů je dvakrát týdně na stěně, už cestovala lodi i letadlem... Spis asi mate doma nejaky ten bacil plus ten stres, řekla bych. S tím je to těžký.

Přijde jaro, bude líp...

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. března 2018 10:25

rasaNori Snad to bude fakt lepsi na jare, tak mas nervy skrz tu nemocnosf, to je jasny. Zkus si dat ted co nejvic odpocinkovej rezim, nikam se nezen, skolu taky trochu odbyvej, na rodicovsky snad budes i pristi unor ne? Kdybys nestihala nema cenu se takhle hnat. Jo babi mela uz svuj vek, pravnoucata taky uz mela a uzila jich, pejska jeste do minuleho roku, jaro leto byvalo dobry, ale ty posledni zimy pro ni byly z hlediska dusevni i fyzicke pohody uz narocny. Jen se nedozvi, ze tohle pravnouce se bude jmenovat po dedovi, ale ji by se to stejne nelibilo, kdyz to bude asi holka:-):-). 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 15. března 2018 11:57

Karja úprimnú sústrasť

rasaNori ja viem, že vzdať sa veľa vecí naraz je šajba na psychiku, ale ono je to tak trochu aj súčasť materstva prijať, že je to jedna z najväčších životných zmien. Daj si oraz, máš naň nárok, niečo proste musíš pustiť, toto nepôjde dlhodobo.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 15. března 2018 15:48

Karja to by me zajimalo, jmeno po dedovi a holcicka:) Antonie? Josefina?:) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. března 2018 15:54

711990 Jaroslava , Jiřina, Miroslava, Petra, Pavla... 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 15. března 2018 15:56

Mohučanka Radka, Václava...:D jak rikam, jsem zvedava:)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. března 2018 17:01

711990 a víš co se stane těm zvědavejm? Budou brzo starý!

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 15. března 2018 17:18

Karja Václavka!