Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 16. března 2018 08:37

Catherinne to me nikdy plne neuspokojilo:D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. března 2018 09:09

Karja Ernestína? :D

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 16. března 2018 10:22

711990 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. března 2018 11:39

paktofonika Doted me nenapadlo, ze je Ernest v kalendari. Ale ona je spousta muzskych jmen v zenske varianta, hadam, ze tak polovina.;).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. března 2018 11:52

Karja Ja som na to meno narazila dnes v jednom článku spred 17 rokov, nemala som ani tušenia že vôbec existuje. :D 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 16. března 2018 11:54

paktofonika Ernestina je uplně dokonalá!

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 18. března 2018 11:25
Reakce na 711990:

Znam Vaclavu a rika se ji Vendulo;) a dokonce znam Robertu, coz mi prijde vylozene bozi;) jako ty ruzny "-miry" jsou tedka nepopularni, ale ve vysledku se da na kazdy jmeno neco hezkyho vymyslet. Pokud se clovek nejmenuje Eliska, jako moje kamaradka - tam me jako dite vzdycky stvalo, ze ji nemuzu oslovit osklive, kdyz jsem na ni nastvana

​Já taky takovou Václavu znám, ale nemůžu si vzpomenout odkud, nebo jestli jsem si to nevymyslela nebo tak. 

Karja Mhm, to je ještě taková nepříjemnost, pohřeb bude "v rodinném kruhu", do kterého ale nepozvali moji babičku = sestru nebožky, no, divný.

(To město je Čáslav, možná jsou některý ty moje vzdálený sestřenice taky v Praze, moc nevím)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. března 2018 12:08

Aranel Jo, to je docela divny. 

K ty Vaclave-Vednule, to je I Vendula Svobodova/Pizingerova, tak mozna to ti to pripomnelo.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. března 2018 14:14

Aranel Jinak teda se mi tim pripomnelo, ze ja na pohreb nemam v umyslu jit. Ale doma se k tomu stavej nejak podivne. Teda ted mi ,,nahrava,, ze jsem docela nastydla, tak to jeste berou. Ale nevim, vzhledem k tomu, ze jsem cele tehotenstvi absolutne marna, co mesic nemocna, by nejake pochopeni nad neucasti mit mohli. O nejake emocni nepohode ani nemluve, tu uz jsem rada, ze to mam za sebou. uz si chci proste sama v klidu dojit na hrbitov. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 18. března 2018 14:22

Karja uprimnou soustrast. s pohrbem udelej jak to citis ty. nemyslim, ze je v teto chvili nutne se ohlizet na to, co reknou lidi.

ja jsem na pohreb babicky taky nesla. byla jsem tam dva tydny pred smrti, rozloucila jsem se s ni, a pak jsem uz nejezdila (bylo to 500km, ja tehotna a batole na krku, na druhou dlouhou cestu jsem nemela silu). vsechno to vypadalo byt v poradku, ani z rodiny nikdo netlacil, ale vlastne se mi to v sobe povedlo uzavrit, az kdyz jsem sla na pohreb dedovi o dva roky pozdeji. 

ale ja jsem dost presvedcena, ze pohrby jsou dulezite, nesouhlasim ani s nazorem, ze deti se tam, v zajmu jich ochrany brat nemaji. v nasi rodine je to dost problem, asi budu si muset dat do zaveti, ze si vyslovne preji, aby tam moje deti sly. 

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 18. března 2018 14:46

continuity Presne tak, souhlasim s tim, ze deti na pohreb ano. Ja jsem byla poprve v 10 letech, tam mi to "docvaklo" a fakt jsem za to rada, muj manzel treba jeste nebyl NIKDY! Nechapu.

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 18. března 2018 18:56

continuity Asi jo. Mně umřela prababička, když mi byly asi tři, na pohřbu jsem nebyla a ještě bych z toho stejně asi neměla rozum. Ale od nějakýho vyššího věku určitě jo.

Offline baltik
4981 příspěvků moje polička 19. března 2018 07:25

Luna aha, tak je vic takovych divnych rodin, ja myslim, ze muj muz byl na prvnim pohrbu moji babicce loni, z jejich rodiny bud vubec nedelaji pohreb nebo tam "deti" neberou, nechapu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. března 2018 07:43

Ja som bola na pohrebe iba dvom spolužiakom ešte na zakladnej a potom až rodičom. Priznám sa ze organizovanie pohrebu je dosť stresujúce a emotívne a dosť ma zarazili rôzne praktiky týkajúce sa pohrebu. 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 19. března 2018 08:04

Tak já asi nejvíc pohřbů zažila v předškolním věku...Nechodila jsem do školky, hlídala mě babička. A když jí někdo v okolí zemřel, šla jsem s ní. Navíc na hřbitov, kde má rodina hrob, pohřbívaji jeptišky, a to jsme chodily taky :-).

Moje matka z toho musela být na mrtvici, když jsem s ní vedla ve třech letech rozhovory typu: umřela stará Nováková... matka se tvářila nechápavě, a tak jsem jí to dovysvětlovala: holka, tu jsi musela znát...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 19. března 2018 10:33

999 co se v mládí naučíš..

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 19. března 2018 10:59

Když vyzvedávala moje maminka naší dceru ze školky chodily kolem nástěnky, kde byly vystavený parte.

Babička jí vždycky četla kdo umřel.

Když šla dcera s námi trvala na zstavení u nástěnky a " pojď mi přečíst kdo umřel".

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. března 2018 12:31

Jen hlásím, že v Lídlu mají od čtvrtka zavinovací bodýčka, jak je tady někdo doporučoval, třeba se to někomu bude hodit 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 19. března 2018 13:06
Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 19. března 2018 13:09

Je to trochu z iného súdku, ale práve som si pri tých historkách spomenula, ako mala pubertiačka na povinné čítanie Hamleta.

Najprv sa na tom rehlila ako blázon,  potom po druhej časti sa ma prišla spýtať: Prosím ťa, kedy už konečne všetci umrú, furt o tom len hovoria?

baltik ako, že vôbec nerobia pohreb, tomu nerozumim?