Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:40

já bych napsala něco s dovolením k nočnímu krmeení dětí které, se budí v noci. V dnešní době už se večer nedává dětem kaše? Jsem si vědomá, že jsem poprvé rodila v roce 73, to jste mnohé ještě nebyly na světě. Ale přece děti se nemění. Možná jsem to dělala úplně blbě, ale kaše po šestinedělí .

Ještě jeden poznatek, moje teta pracovala v dětském domově a říkala mi, že když se dítě vzbudí v noci, tak dát jenom lžicku , dvě vody.

Pravda taky je, že já kojila v obou případech jen těch šest neděl. A nekamenujte mě.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:46

Tak Betty Aktuální doporučení je 6M plně kojit a pak začínat s  příkrmy ( případně dříve, když dítě jeví zájem). Jasně, že to občas nejde, pak se prikrmy doporučují tuším od 4M, každopádně kaše na noc hned po sestinedeli se teď nedoporučuje.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:50

Tak Betty dneska už se to nedoporučuje. Kojeným se přidávají příkrmy v půlroce, nekojenym od 4. měsíce. Kaše na noc se moc nedoporučuje, protoze zatíží zbytečně trávení. O dětech na UM moc nevím, ale u kojenych to spaní celou noc není tolik žádoucí, aby se kvůli tomu nesnizila laktace. Pokud teda máma chce kojit dýl. 

Online Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:51

Tak Betty já mu večerní mlíko zahušťují kaší, ale tak, aby to šlo pít z láhve. Kaši na lžičku nechce. Vodu nepije, ani jinou tekutinu, kromě mléka.

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:58

Tak Betty Ja kasi davam od pateho mesice, na doporuci doktorky, ale se spanim to stejne nic nedela;-). Mozna bych ji mela poradne zahustit!

žluťásek Moje doktorka ted u druheho zmenila, ze prikrmy i u kojenych zkouset od ctvrteho jevi-li zajem, kasi mi doporucila od pateho. S velkou malou jela jeste klasicky 4 versus 6mesicu dle kojeni/nekojeni.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. června 2020 14:59

Tak Betty já jsem to s tou vodou udělala taky, ale dceři bylo asi rok a čtvrt a už asi půl roku se budila v noci jednou, během pěti minut vycucla flašku, otočila se na bok a spala dál. Tehdy to jídlo fakt potřebovala. Ale pak jsem koukala, že žužlá dudlík a nepije, tak jsem jí příště dala vodu, tak si cucla, já jí řekla, že nic jiného nebude, je noc, spíme, a když jsem jí to udělala druhou noc, přestala se budit.

Ale my jsme v ohledu nočního spaní (a taky ochoty porozumět vysvětlování) byli opravdu požehnaní zlatým děťátkem.

Kaši na večer nejedla v žádném věku, ale milovala (miluje) maso se zeleninou.

A děkuji DrowRanger za vysvětlivku stran spánku, zkusím teda budit dřív

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 15:00

žluťásek já teda kaši večer dává,m od toho 6m. Oběma synům poté ubylo jedno noční kojení, od té doby se budili dvakrát. Staršímu jsem asi v deseti měsících dala do obědového příkrmu kuskus apod. a to se začal budit jen jednou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 15:03

Karja synovu kaši přezdíváme beton;) děláme fakt hustou, ta řídká mu moc nejela. Sní stejné množství jako starší, kaše je u nás k večeři tak 3x týdně. Ne vždycky se podaří uvařit než jdeme ven.

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 01. června 2020 15:13

Já vím, že ted jsou jiné metody ve stravování, ale mně je všech které se nevyspí líto.

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 01. června 2020 15:39

Tak Betty ja se o tom bavila jednou s doktorem krz zlucnik (muj:-) povidal mi ze nejhorsi stravit je sladke mleko, proto ta nebozatka tak spala - to obrovsky usili stravit ten "beton" jim uz nedovolilo zlobit:-))

ale pravdu mas v tom, ze dnes se vymysli opicarny jak udrzet dite kojene co hodinku a pak je jasne ze nespi-to uz ale jde ruku v ruce. zazila jsem a nepreju nikomu, ale kazda se s tim musi popasovat po svym

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. června 2020 16:42

Tak Betty kasi veceri, vliv to bohuzel nema:) kdyby melo, klidne ho do ni narvu vagon

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 01. června 2020 16:53

Tak Betty viktorka_od splavu Aha, tak mozna jsou ty kase dnes jine, nejake lehci, protoze s myma detma to nic extra nedela.

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 01. června 2020 16:55

Evaeva Ja tu druhou taky budu ucit na kase, prave kvuli tomu jednoduchemu vareni. Prvni moc nejely, ale ja byla asi blba, me nenapadlo to nastavit presnidavkou!!! No hotovo. Ale delam teda mlecno-ryzovou kasi instatni, i kdyz kojim, nedavam tam MM, ale jen vodu. 

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 01. června 2020 17:06

Karja Já se dceru snažila na kaše naučit právě kvůli vidině delšího spánku a nepovedlo se, ačkoli jsem zkoušela různé druhy a nastavovala různými způsoby. Tak bych to holt viděla tak, že některé dítě kaše rádo, jiné ne :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 17:07

Karja no bez presnidavky alebo nastruhaneho ovocia su tie kase pekny humac (pardon). Skusila som dokonca kupit tu niekym odporucanu Kendamil a bez ovocia je to take iste ako ostatne, ziadne mango allebo co tam necitim :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 17:08

DruI u nas kasa tiež ziadnu zmenu spanku nesposobuje :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. června 2020 17:15

Tak Betty ja som kašu začala dávať a čakala som zázraky - nekonali sa, žiadne zlepšenie spánku, zle spí aj teraz a to večeria aj chleba alebo vajíčka alebo hocčo čo my... :D 

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 01. června 2020 17:24

viktorka_od splavu Rozumim tomu jak koza petrželi, ale sladkym mlikem myslíš matersky mliko? Protože aby kojenec měl za beton matersky mliko, to mi přijde jako ňákej renonc....

Spis je beton ta psenicna nebo jaká kaše, ne, pro 6 tejdenni mimino

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 18:00

Mrakoplas Karja já dávám um, já nic neodsaju. Mě teda ty kaše chutnají;), kromě té rýžové, ta je hnusná. Kupuju DM značku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 18:05

Karja naši kluci to dlabou i bez přesnídávky, ten starší v zimě kaši i snídal. Oni jsou strašný kašožrouti. I na ten spánek to má vliv, když to starší jednou vyblil, tak se zase vzbudil víckrát. Podle mě to má prostě vliv jen na ty děti, co se budí hlady.