Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. června 2020 18:15

Karja ja davam tondovi hustou kasi zredenou presnidavkou, abych nekupovala ty humace s "prichuti". A delam je taky jen s vodou.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. června 2020 18:25

Synovi som instantne nemliecne kase robila ale velmi rychlo zacal jest aj obycajnu krupicovu s mliekom. Sladila som bananom alebo sezonnym ovocim ci domacimi zavaraninami. Obcas agavovym sirupom. Ked mal par mesiacov tak mal na noc nutrilon good sleep ci take nieco. A budil sa na jedlo len raz pocas noci. Nepamatam kedy prespal noc bez jedla ale tusim v roku som ho uz krmit nemusela

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 01. června 2020 18:46

Potrefenáhusa jj o betonu psala evaeva nade mnou, myslim presne tu krupicu:-) ad mliko- jak jsem koupila tak prodavam:P

49290 příspěvků moje polička 01. června 2020 18:55
Reakce na Karja:

Tak Betty viktorka_od splavu Aha, tak mozna jsou ty kase dnes jine, nejake lehci, protoze s myma detma to nic extra nedela.

​To bys právě musela míchat ten pořádnej beton zkrupice a sunaru:-) Pro malinký mimino - s velkým už to neudělala samozřejmě nic

Ale to už se snad nedělá nejmíň 30 let tím jsem netýrala ani dceru

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 19:38

viktorka_od splavu já dělám normální kaši určenou pro mimina, akorát je hustší, podle návodu to má konzistenci spíš do flašky než na lžičku. Dělám jí napůl z um, napůl z vody, jak píšou v návodu.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 01. června 2020 19:44

My jíme spolu kaši k snídani, vařenou z vody, buď z nějakých vloček nebo instantní od Nominalu nebo z dm, ale nic extra pro mimina, jsou to kaše normálně pro dospělé. Nahážu do ní různé ovoce a semínka co dům dal, už jsem mu ji vylepšila i kakaem, a hlavně nějakým oříškovým máslem. Ale dávat mu to večer, takovou nálož sacharidů, to mě nenapadlo. 

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:09

711990 Jasmy, no me to u prvni asi nenapadlo, no ja jsem uplne blba! A jakou kasi kupujes? Ja prave ne ciste ryzovou, ale mlecnoryzovou, takze ji vlastne davam umele mleko, coz nevim, jestli neni kravina...ale jinou zrovna v Tescu nemeli. 

Aa, tak uz Evaeva nademnou napsala, ze to tak taky dela. Tak OK no, ja se ridila napisem Prvni kase. Ja jsem uplne jak blba, mne spousta veci vypadla a to to prvni dite bylo fakt nedavno:-D:-D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:36

Karja 

Já jsem všechno dělala dětem domácí, ale kaše měli oba dva vždycky instantní, případně párkrát ze skleničky. Kupuju Sunárek, zaváděla jsem podle věku uvedeného na krabici. Kupuju mléčné, takže už jenom rozmíchávám s vodou. Normálně matka na baterky. Číst umím, tak spoléhám na to, že na krabici nekecaj. 

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:40

dynda Dik! Prikrmy taky varim no. Ale posledni dobou mam problem mit na to maso, tak asi zkusim koupit od Hippu ty cisty masovy a zeleninu budu dovaret k tomu. Presnidavku jsem taky parkrat zkousela, ale neni tak dobra jako kupovana, to mi nejedla.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:41

Karja instantni nemlecnou ciste ryzovou, ovesnou, spaldovou z DM. Zkusila jsem i nejakou drahou od Holle z Rohliku, taky byla dobra, stejne jako Ryze-quinoa s vanilkou od Baby Bio. Ale ty DM vychazi mnohem lepe cenove. Ja davam nemlecne protoze mu jeste mliko davat nechci, kvuli te ABKM a hodne ho kojim, takze nepotrebuje nic navic.

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:42

711990 Jasny!

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:43

Jinak vcera jsem si cernyho petra vytahla ja, spala jsem od 2 do trictvte na 6, vcetne pauzy na kojeni. Takze posilam dal damy!

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:44

Karja jo to "cisty" maso jsem taky.nakoupila....a pak teda jsem ho zkusila jednou a uz nikdy nepouzila. Je to 50% masa a zbytek rejzova mouka. To mu proste radsi davam maso, co mame zrovna my. Takze ho ma treba 3x do tydne, bud kus ryby odriznu nebo kdyz upecu kure, tak z upeceneho uriznu kousek, oplachnu od pripadny soli a rozmixuju mu to do jeho jidla. Nebo kdyz mam nejaky maso, kus odkrojim na maly kostky a zamrazim po porcich do mrazaku a pak jen vytahuju. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:49

Karja 

Ovoce jsem strouhala na takovým tom ježatým struhadle na česnek. Jde to rychle, má to strukturu, ale zároveň je to dost jemné. Synovi jsem kdysi zkusila rozmixovat a nechtěl to.

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:50

711990 Aaa, fakt jo, no tak to je velky zklamani teda! No ja to taky takhle delam, kdyz mame my maso, tak rano odriznu, uvarim a ma to na dva dny... Pro velkou malou jsme prave mivali od nekoho dost casto cerstve maso, tak jsem si to rozporcovala do mrazaku, tak to bylo jeenoduche. Ted mame prd a z mistniho reznictvi ani kupovane vakuovane mam nejak odpor mrazit.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:52

Karja no prave. Hele ja normalne mrazi to co koupim vakuovany. Myslis ze to vadi?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. června 2020 20:56

Já už od 4. měsíce zkoušela všechny možný kaše a na spánek to nemělo sebemenší vliv. Tak se asi dřív fakt dělaly jiný, jinak si ty rady babiček, jak mu dam kaši a bude spát až do rána, nedovedu vysvetlit.

49290 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:02

MP Meri jestli si to správně pamatuju, tak tehdy se totiž razilo přesvědčení že v noci se od určitýho věku, tipuju klidně ty 4 měsíce, protože to je zhruba taková hranice kdy normálně rostlý dítě už nutně v noci jíst nemusí, prostě nekrmí. takže když se dítě vzbudilo, mělo se za to, že má žízeň (čaj se dával i kojeným dětem). tudíž maximum co dítě v noci dostalo byl čaj/voda a tak se určitě aspoň část prostě budit přestala,

ono nic nefunguje stoprocentně, každý dítě je samozřejmě jiný, ale určitě velká část mimin prostě když to člověk nepodporuje v určitým dost nízkým věku, tak se opravdu budit/vyžadovat jídlo apod. prostě přestane. jenže se to nesmí nechat "na pozdějc" - tak jako se otvírají taková ta různá "okna" vývoje, tak se i zavírají 

ještě jednou pro jistotu - každý dítě je samozřejmě jiný. takže argument "já v noci nekojila a stejně se budilo" prosím nepotřebuju číst, já to chápu a věřím tomu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 21:06

Karja já maso mrazím až po uvaření. Naporcuju do tvořítek na led stejně jako zeleninu. Pak jen vytáhnu pár kostek a ve vodní lázni rozmrazím, do měsíce max. to vždycky sní. Přesnídávky jedí i domácí, ale dávám do toho banán nebo jablečnou přesnídávku. On teda mladší jí všecko, problém je teda s obědem, ale to je spíš únavou, nakonec mu to většinou dám do kapsičky, to sní nakonec dost. Pokud bych dělala přesnídávku k okamžité spotřebě, tak už bych to ovoce nevařila. Přesnídávky teď musím dělat i staršímu, on musí mít to, co mimino;) Alespoň jsem ho přesvědčila, že k obědu si dá normální jídlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 21:10

viktorka_od splavu tohle přesně říká moje máma. Ve čtyřech měsících jsem dostala kaši a už ke mě nevstala. Prý jsem se vzbudila jednou asi na deset minut a zase usnula. U obou sester to už ale nefungovalo. Mým klukům vždycky po kaši ubylo první noční kojení, ani se nevzbudili, vzbudili se až na další.