Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6599 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:11

MP Meri Dřív byly asi makový!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:19

U syna kaše nefungovaly, měl je rád, ale budil se furt stejně. Dcera kaše bojkotovala a dodneška je moc nemusí, takže jsem ji prostě v noci kojila. Vlastně jí kojím do teď, ale už se v noci skoro nebudí .  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:23

Aranel no makovy odvar alebo som v jednej knihe o slivkach na Myjavskych kopaniciach (zdravim Janulik03 ) citala, ze zeny si namacali bradavky do slivovice nez sli kojit aby deti lepsie spali :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2020 21:27

Mrakoplas a neusnuly už u toho kojení?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:28

Evaeva to som sa nedozvedela ale Janulik nam to mozno objasní!

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:36
Reakce na Mrakoplas:

Aranel no makovy odvar alebo som v jednej knihe o slivkach na Myjavskych kopaniciach (zdravim Janulik03 ) citala, ze zeny si namacali bradavky do slivovice nez sli kojit aby deti lepsie spali :) 

​teda spojit ma s takou absurditou v tomto vlakne  ze ja blba som to nikdy nepocula mohla som sa mozno pri synovi viac vyspat

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:44

Evaeva to neviem ci spali lepsie ale ten makovy odvar robila moja babka este. Ona bola taka ta baba bylinkarka a na vsetko mala nejaku bylinu a zaklinadlo. Chodili si k nej zeny pre byliny na caje a viem ze sa u nej s hafzali an take zeny  juhoslovanky . Tie nosili satky a latky a prespali u nej. Dom bol na kraji hory na polosamote. Dnes viem ze to boli asi nieco ako paseracky  ako decko som sa ich bala. Ked prisli bola uz vacsinou tma , sedeli s babkou v kuchyni a ja som zaliezla za pec a cucala. Mama potom sila z tych latok kostymy zenam v susedstve, myslim ze to bolo nieco s nazvom diolen alebo tak nieco. Ale bradavky si v slivovici nikto nemacal, takze nemozem potvrdit ani vybratit toto

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:51

711990 Myslim, ze vubec nevim:-D. Ale moje mama to dela, i to ma treba v lednici tak tesne pred projitim strci do mrazaku a vsichni zijeme;-)

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:53

viktorka_od splavu

Myslim, ze muj petimesicni syn uz by zvladl spat skoro celou noc, ze by to od posledniho vecerniho krmeni zvladl klidne i do sesti. Jenze ja mam hrozne lehke spani, ve ctyri me probudi nejake jeho mlasknuti, a casto radsi vstanu a nakrmim ho, abych mohla klidne usnout na dalsi tri ctyri hodiny. Protoze kdyz to neudelam, budu s naspicovanyma usima hodinu usinat (a analyzovat v polospankove agonii intenzitu pomlaskavani),  aby me v tech sest probudil hladovy krik. Asi si budu davat spunty do usi, abych to nejak odfiltrovala a nevstavali predcasne.

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:57

Taky bych chtěla vědět, co dřív v těch "zázračných" kaších bylo. U nás dětské kaše měly jediný efekt, syn, který nikdy nezvracel, ležel v postýlce na zádech a blil jak sopka, normálně do výšky, plné uši, vlasy, brrr. Stalo se to 3x, než blbá matka pochopila, že je to po tom sunárku či co to bylo  až po dlouhé době jsem našla odvahu zkusit nominal. Na spánek to mělo vliv nulový, takže jsme z kaší udělali snídani. Mají je rádi kluci oba, což mi vyhovuje.

A jinak myslím, že nespavce člověk musí přežít, i když je to strašlivý, jednou bude líp. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. června 2020 21:58

Gatita 

To úplně nenávidím, jak člověk nespí a čeká, co teda bude

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:04

Gatita

JJooo a když už přijde to probuzení, člověka to vytrhne zrovna z toho hlubokého spánku, takže je celý zmatený a dvě minuty jen sedí na posteli, než mu naskočí mozek a tělo. Já pak chodívala kojit do vedlejšího pokoje, protože jsem musela i přebalit, a kolikrát jsem zaklimbla v tom houpacím křesle, co jsem tam měla. Je to zvláštní říct, ale když jsem si malého dala k sobě do postele, zvýšila se mi kvalita spánku (pokud opominu tu jednu dobu, kdy byl vzhůru co hodinu), to probuzení bylo vždycky jak rána palicí do hlavy. 

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:05

dynda jo! A clovek si za probdelou noc muze vlastne sam

Jinak my teda druhemu diteti pestujeme desne vzorce chovani. Uspavani u televize, kupovane prikrmy, misto podnetnych aktivit je ponechano napospas hlucnemu sourozenci...zajimalo by me, jestli na tom bude o tolik hur nez jeho bratr, kolem ktereho skaceme dodnes...

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:08

Gatita dynda To si taky pamatuju, přitom často úplně zbytečně... pak jsem to měla ještě, když jsme syna přestěhovali do vlastního pokoje, napínala jsem uši, jestli tam náhodou nestrádá

Online Karja
44644 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:12

dzizisketa Vid, ja prave premyslim, ze tam nasadim obe do postele:-D. To mimino je takovy nestastny samotny.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:16

Gatita to som mala pri starsom, vsetko ma budilo, napinala usi a nemohla zaspat. Teraz pri druhom sa zobudim a zaspim este skoro v sede nez si stihnem znova lahnut . A tymto by ste sa mohli nakaziť, nie ze na mna prejde nespavost!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. června 2020 22:18

Janulik03 prepac, som si na teba spomenula :) neviem uz ako sa volala ta knizka, kupila si ju znama na Dnoch sliviek na Turej Luke ale uz je to dost rokov a nie som s nou ani v kontakte, zeby mi to cvakla.  

Edit. Tak mozno je to táto

Offline Aranel
6599 příspěvků moje polička 01. června 2020 23:32

Mrakoplas Zjevně i v životě mladších Mijafcov

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 02. června 2020 08:36

Gatita to jsou ty spunty dobry napad, jinak ho na to cim dal vic zvykas..

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 02. června 2020 09:11

Tak Tonak uz konecne leze po 4! Breci u toho, ale lezeasi mu to moc namaha mozecek:D