Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. července 2020 08:52

Tak do statistik, první dcera měla 48cm a 2,9kg, syn teď  53cm a 3,7kg. A teda šití i následná reknvalescence byla mnohem lepší teď po synovi. Ale on byl výrazný rozdíl jak v průběhu porodu, tak v personálu. Na poprvé jsem chytla debila, který neuměl ani stříhat, ani šít, ani se slušně chovat taky jsem se z toho zotavovala pěkně dlouhou dobu.

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:11

Ty oblecky jsou peklo, některý 56 jsou velký, některý malý...některý široký...Čepička ji teda byla malá už cestou z porodnice.

jinak většina těch hadru je nějak debilni, což člověk nezjistí, dokud to nevyzkousi.zatim úplně nejvíc nejlepší mi přijde to pyzamo s husama z lindexu, 400,- jsou teda ale už dost hrozny

Online pilgrim
171 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:20

Taky přidám do statistiky jednoho novorozenečka, který měl termín na Den nezávislosti, ale vykoukl už na Petra a Pavla (o víkendu byl u Apolináře přetlak). A přestože měl jen 3 kg a 48 cm, tak mě docela v závěru potrápil. No a protože mě všichni strašili, že bude velkej (moje gynekoložka se při každym UTZ hlasitě podivovala, že na to nevypadám, ale dítě bude velký), tak doma na něj mám všehovšudy pár poděděných body ve velikosti 50, protože jsem nakupovala až od 56 výš. A v tý 56 teda plave fest...

Jinak jak byl chlapec v porodnici úplně vzornej (asi aby nás rychle propustili), tak včerejší večer teda stál za to...

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:20
Reakce na Evaeva:

barbucha já znám taky jednu rodinu, kde se rodí děti okolo těch 4,5 i 5 kg. Paradoxně ženy v té rodině jsou poměrně drobné.

​No vždyť to u nás taky. Já byla se 165cm nejvyšší, s výchozí váhou 50 kilo. A babička, takto matka dvou mamutů, byla snad o hlavu menší Všichni zdraví a v pohodě, jen já byla ve finále jak jednolitý břicho na nožičkách, a když jsme odcházeli domů, mladej pán trčel z povijanu jak socka, anžto mu byl po ramena  

A nakonec i dvojčata, potomci řečeného mladého pána, byly celkem v cajku, dva a půl kila a dva osm myslím, takže dohromady to hodilo taky slušnou váhu. Prostě je to v rodině

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2020 10:23

barbucha no pro mě jsou ty čtyřkolový děti taky docela velký. Oba s mužem jsme malý, já teda nejsem zrovna štíhlá, ale mám krátké tělo, ty děti se tam sotva vešli.

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:24

Potrefenáhusa no přesně, dokud nevyzkoušíš, tak tě to nenapadne. A i jako "zkušená matka" jsem měla občas zatmění a kvůli pěknému potisku koupila nepoužitelný nesmysl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2020 10:24

pilgrim gratuluji a přeji, ať se rychle sžijete a vše už klape 

Online pilgrim
171 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:27

A moc gratuluju Potrefenáhusa k holčičce. Já to tady sleduju, ale nějak nezvládám přispívat (i když teď si asi pro radu občas přijdu ;-)) a měla jsem tušení, že se v tomhle směru něco chystá zhruba ve stejnou dobu, kdy to čeká mě.

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:28

Evaeva 

Já byla štíhlá předtím  Ale jak se to břicho přece jen vytáhlo dost, bejvala by mi pomohla už jen plastika do původního stavu, samo se to už nevrátilo

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:31

pilgrim jako teď na Petra a Pavla? Tak to je taky úplně čerstvě vylíhnuté . Gratuluju, ať se rychle sžijete ;)

Offline Sweet Potato
40305 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:32

pilgrim Gratuluju a přeju vše dobré!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:36

pilgrim Je, gratuluju

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:40

pilgrim Taky gratuluju a to jsme se tam ještě potkaly :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2020 10:42

barbucha zadek na to bohužel nesvedu;) 

Offline dzizisketa
8958 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:56

To je miminek čerstvých, to je pěkné HHned bych si to chvíli vrátila čas o rok zpátky, úplně to uteklo!

Jinak z oblečků já pořád preferuji obyčejné body a tepláky s širokým pasem, ty s úzkou gumou se mu vždy hrnuly pod ten jeho pupek, který měl nekecám už od narození. A když se mi podařilo sehnat, tak s ťapkama, a na zimu byly nejlepší klasické dupačky. Jako nesmysl mi pro děti, které jen leží a vrtí se nebo se plazí, přijdou trika, to se furt hrne nahoru. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. července 2020 10:57

Potrefenáhusa jeej, vôbec som netušila! Hlavne vela,vela zdravíčka a nech robí len a len radosť (a dobre spí a papa :) vidím, že smecka ju prijala úplne bezproblemovo

Offline continuity
43054 příspěvků moje polička 04. července 2020 11:02

pilgrim gratuluji. To je miminek!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. července 2020 11:05

Inak syn mal 3333g a 54cm, bol chudý a strašne dlhý, ja som sa ho bála v pôrodnici vôbec vybrať z perinou že ho polamem. Spolulrziaca mala dievčatko, 51 cm a cez 4200g, ako oproti môjmu zabiatku vyzeralo to jej ako trojmesacne...vôbec si neviem predstaviť aké veľké/malé je bábätko čo má menej cm a gramov, syn mi prišiel veľmi drobnucky a krehký.

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 04. července 2020 11:11

dzizisketa Ty s ťapkama mi přijdou zatím blby, většinou, jak v tom plave, se z toho vykope a pak ji zlobí, ze v tom má zamotaný nohy. Lepší mi přijdou bez ťapek a utemovat ponozkou, ale je zatím malinka a nic na ni nedrží. 
trika pro mimina vůbec nechapu, to asi leda ke klasickým dupackam na ramena?

Online pilgrim
171 příspěvků moje polička 04. července 2020 11:25

Moc všem děkuju za gratulace!

Potrefenáhusa tak to je dobrá náhoda. Svět je malej