Jos ten vývoj porodnictví jde fakt hrozně dopředu. Mého tuším prastrýce nebo možná pradědu, abych nekecala, dopékali v troubě, když se narodil nedonošený. To je dneska naprosté scifi.
Vše o těhotenství a dětech
TTohle jsou podle mě děti z těhotenské cukrovky. I má babička, která nemá ani 160 cm, se narodila taky pětikilová.
Ne vždycky. Žádnou cukrovku jsem neměla, a stejně měl mladej pán čtyři a půl. Je to spíš genetika, v jedný větvi byly takový (a ještě větší) mimina obvyklý. Ale babičky byly pokrokový a rodily (za první republiky) v porodnici.
Emerald moje babicka treba rikala, ze driv se deti 3.5 a vic moc nerodily, ze bylo normalni kolem 2.5-3 kg. Ale zadne statistiky neznam petikilove dite jsem v porodnici videla, jeho mama byla strasne znicena. Ja mela syna 3.9 a vypadal proti nemu jako drobecek.
dzizisketa no, ja nakonec nic neohrnovala ani u jednoho, ta 62 jim padla uz v porodnici
Mladší měl 4,3 a 54 cm a nám připadal malý (bylo to tím, že doma jsme měli staršího už odrostlého). V porodnici byl problém sehnat dupačky, doma šel hned do 62. Jak psala Evaeva porod druhého byl paradoxně jednodušší a bez stehů (nebo jen s několika, že si je nepamatuju).
brrr víš, jaký problém měli s oblečením na tom nedonošeneckém:) Tam měli fakt pár kousků a to jsme se tam zrovna sešli ještě s jedním obříkem.
barbucha já znám taky jednu rodinu, kde se rodí děti okolo těch 4,5 i 5 kg. Paradoxně ženy v té rodině jsou poměrně drobné.
Ríša měl 44 cm a 2700 g při odjezdu domů a já blbec uvěřila tomu, že ty nejmenší velikosti jsou k ničemu a měla jsem pro něj přesně jeden kus padnoucího oblečení ![]()
Do statistiky pridavam porodni hmotnost dcerky 2700g, k tomu mala hlavicka, ale protoze se rodila na Supermana, siti jsem se nevyhla ![]()
take v porodnici v erarnim obleceni trochu plavala, domu sla s hmotnosti 2560, pak nasledujici tydny doslova kynula pred ocima ![]()
jinak z me zkusenosti u vetsiny maminek velkych novorozencu nebyl v tehotenstvi zjisten diabetes. Spis je to konstitucne dane... A naopak, u maminek s diabetem nebyva automaticky hypertroficke dite
mnum muj první mel uplne stejny čísla včetně toho propousteciho. Dcera mela 3040 g. Oba pak meli 46 cm.
Jako vim, že to neni o vaze, ale o způsobu/průběhu porodu, ale stejně jsem ráda za ty maly deti :)
Do přehledu přidávám: první dcera 3.10 kg a 49 cm, druhá dcera 3.15 kg a 50 cm, pak první syn 3.5 kg a 51 cm, druhý syn 3,4 kg a 54 cm. Hlavy všichni moooc velký ![]()
Catherinne moje dcera mela propousteci vahu 2100, obleka se to fakt blbe :) nez jsme sehnali spravne malou cepici, zvazovali jsme pouziti ponozky
Ja taky nakoupila obleceni 62 a par kousku 56 a narodilo se mi dite s velikosti 44, porodni miry 2120 a 43 cm,ted ji jsou dva mesice a nosi jeste tu 56. Pet tydnu nosila stale dokola tri overalky velikosti 50 z tesca, nic jineho ji nebylo. 62 tu jeste ceka, porad po je drobecek, i kdyz uz skoro dvojnasobny oproti narozeni.
711990 No tomu rikam napad,proste par intervalu nespat:-D. Ale ono ho to taky prejde neboj. Velkamala mela podobny napady a od roka pak spala pekne;-).
Potrefenáhusa gratulujem! To je úžasné ![]()
Potrefenáhusa Gratuluju k miminku!
Zuzuli a teď si vem, co se tak dalo koupit před 29 lety ![]()
Tak ať krásně prospívá
Potrefenáhusa gratulujem ![]()
Taky znám rodinu, kde se rodí obří děti. Přivdala se tam malá drobná holka a byla podruhé hodně sledovaná, první dítě mělo snad 4,6kg. A ta paní, teď už babička, kterou znám, je z dvojčat. Narodily se holky předčasně, skoro o 2 měsíce a měly 3,5 a 3,3 kg
naprosto neuvěřitelné.
ona sama pak měla děti 4,9 a 5,2. Líčila mi to při mém těhotenství a vypálilo se mi to do mozku.
Spominam si ako mi lekar 2 tyzdne pred terminom (3 pred skutocnym narodenim) hovoril ze dieta bude drobne a merania ultrazvuku mu vychadzali na 2,5-2,7 kg. Vraj nech sa nebojim ze do porodu nabere a mozno aj 3,2 bude mat. Takze som si kupila 5 ks set velkosti 44. Narodil sa 49 cm a 3,600 g. Domov sme sli po tyzdni a chudatko bolo narvane v 44ke co mu bola uz vtedy mala. Vacsie som si so sebou nezbalila. Doma vynosil par dni 50ku a rovno skocil do 56ky. A vraj drobec
este ani ten porod nemal jednoduchy priebeh ako som si myslela ze pri mensich detoch moze byt a skoncila som akutnou sekciou. Ale som za to rada lebo mal oproti ostatnym detom obrovsku hlavu a to by som nedala bez nasledkov ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.