Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 17:50

Renusatko Já si právě myslím, že TY by ses zamyslet neměla  Teď jsem si vzpomněla, že v prváku na gymplu mě máma pustila s partou na naši chatu na celé jarní prázdniny samotné!! 

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 26. března 2018 18:47

Garfie No jako kdyz matka rekne NE, tak se muzete zblaznit. Ale radim ji, aby pristup zmenila. Ja jsem nesmela nikam. Chodila me sledovat ke skole, jestli zvladnu dojit s partou decek na autobus, bylo mi treba 13, hlidala za plotem hriste, naaahodou se vzdycky prochazela kolem, radsi jsem nikam dobrovolne nesla, pac ta ostuda uz se nedala snaset. v 16 jsem mohla sama akorat do skoly. Z chlapce vyroste nesamostatnej chudacek, co bude muset chodit o 20 let pozdeji na terapii.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 18:52

Luna jj, moje dobrá kamarádka to měla taky tak. Asi ne úplně takhle drsně, ale všude pro ni rodiče jezdili, nikdy s námi nemohla nikam na víkend nebo tak. A pak odešla na koleje a začala opilecká a pařící smršť!  

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 26. března 2018 18:55

Garfie ja jsem musela ujet do Anglie  Konecne klid...No ale fakt to mile matky nedelejte!!!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. března 2018 18:58

Luna Garfie Jsem si teda vzpomněla na sebe. V Brně jsem nesměla nikam...myslím, že v 16 ani přes ulici do kina. U nás byl teda pes otec. Na chalupě jsem mohla na všechny zábavy v okolí, na kole, autobusem, pěšky i 20 km. Do dnes nechápu. Přitom tím zpětným pohledem to vidím jako mnohem horší. V Brně plný noční rozjezd, plno lidí a bydlela jsem u zastávky. Na chalupě 10 km lesem, nikde nikdo a o zábavě na zábavách ani nemluvím. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 26. března 2018 19:04

Já měla taky matku hlidaciho psa. A skončilo to odchodem na výšku do jiného města. A už jsem se nikdy domu nevrátila na déle než par dni.

uplne jsem nechlastala, ale mazec to byl. První semestr mám ve stejne mlze jako první půl rok po narození dítěte.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 26. března 2018 19:38

rasaNori Třeba taková Raduň je od Ostravy kousek (lesní školka Zvonek). Chvíli zvažovali školku na Lhotě, ale to padlo. Blíž k Ově o ničem nevím.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 26. března 2018 19:49

brrr hmm, to mám komplet přes celou ostravu :( 48 minut dojezdový čas...leda by stihli zprovoznit rudnou :)

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 20:42
Reakce na paktofonika:

Garfie Ja som to čítala s napätím, myslela som že napíšeš tak 10. No ja by som povedala že v 16 už by chalan mohol zvládať vlaky v pohode ale ako tu bolo spomenuté závisí od výchovy. Našim bolo všetko jedno takže ja som jazdila vlakom už tak v 12. V 17 som išla sama autobusom DO Mníchova a odtiaľ do Plattlingu brigádovať do McD. A užila som si to a išla som znovu. Ale o mňa sa nikto príliš nestaral takže ako je to v "normálnych" rodinách neviem. 

​tak v "uplně normální" rodině jsem cca od 12-13 (7. třída) bývala o víkendech sama doma, protože jsem už s našima nechtěla jezdit na chalupu. nejdřív mi tam nechávali něco k jídlu pak ani to ne, že se mám naučit vařit

v 16 nebo 17 jsem jela za kamarádem na opačný konec republiky busem a vlakem, nikdy jsem tak necestovala, ujel mi spoj, zůstala jsem trčet v cizím městečku v deset večer, našla jsem si v papírovém jízdním řádu spoj a v telefonním seznamu číslo na rodiče jiného kamaráda, šla 4 km o půlnoci sama do vedlejší vesnice a část cesty mě teda svezl ten cizí otec. no zpětně strašný teda:-))) a to jsem byla strašně stydlivý dítě, přesto jsem to nějak zvládla

ono je to hodně spíš o zvyklostech z původní rodiny, můj muž hodně nesouhlasil když jsem patnáctiletého kluka nechala na rozlučce z deváté třídy spát u kamarádky na chatě. sice jsem se o něj hodně bála, ale prostě je to nutný, nechat je postupně osamostatňovat. on by to prý svému synovi nikdy nedovolil. tak jeho věc...

samozřejmě "cizí" maminka na to musí přijít sama, nebo to třeba jen dělá natruc, těžko říct. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:22

Me mama ve 13 pustila na par dni stanovat se stejne staryma kamaradkama do kempu, kazdej den teda prijel nejaky rodic s obedem, abychom se radne stravovaly. Okradli nas tam v noci, prijela moje mama a zacala plasit, ze urcite ukradli jeji nerezovy pribory! To, ze jeji dcera byla ve spanku vystavena ruznym zivlum vubec neprislo na pretres. 

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:27

Karja hehe já pustila dceru stanovat do kempu a obědy jim nikdo nevozil ovšem příbory

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:43

viktorka_od splavu No my jsme byly takova podvyzivena parta, nas museli zajistit:-D:-D.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:47

My jsme jeli v 16 čtyři holky vlakem do K. Varů s přestupem v Chomutově. Od desíti do jedenácti večer bylo chomutovské nádraží docela libové.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:48

rasaNori Pevně doufám, že Rudnou zprovozní dřív, než Tvoje mrně začne chodit, natož do školky

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. března 2018 22:41

V 17 jsem jezdila stopem po Kahire 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:17

Ja jsem v 17 s mym ted uz muzem projela stopem česko, našim jsme teda tvrdili že jezdime vlaky a tak:D což vedlo k úsměvné situaci kdy maminka vehementně trvala na tom že nam k ,,vlaku,, v ově pošle odvoz domů, kdy my jsme stejně vehementně trvali na tom že takhle mastňácky domů určitě dojet nechcem:D neb v tu chvíli jsme trčeli někde u Hranic a jak a kdy se do ovy dostamem bylo dost ve hvězdách:D

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:18

brrr jj dojezdovy cas na rychleby se ze 2 hodin stahne na 1:45 :D a to se vyplati...

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:59

Renusatko  Jsem úplně stejná matka, ale já už měla i takové rodiče. Festivaly, chaty, večírky... prostě jsme dceru pouštěli a ona se nám pokaždé v pořádku vrátila :-).

A moje nejlepsi kamarádka měla velmi přísnou výchovu, i na střední musela být večer do osmi hodin doma... Když na to vzpomínáme, vždycky říká, že to bylo v pohodě, protože si stihla zašu..t už odpoledne....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:01

999 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:31

999 . Na moje starší dítě teda tenhle systém celkem funguje, i když jinak to s ním jednoduché není. Minimálně vždy vím, kde je a co dělá, protože jsme se tak domluvili. Já mu to nezakážu a on mi to řekne...stejně by šel i bez povolení. Tím pádem mi řekne i věci kolem pití, kouření, večírků, ale to je spíš to, že vím, že vše vyzkoušel a u ničeho nezůstal. Jinak to rozhodně není nijak sdílné dítě a o holkách nevím skoro nic.  

viktorka_od splavu Syn měl v deváté strašně super učitelku, která je těsně před koncem roku pozvala na svoji chalupu. Měli se dopravit hromadně vlakem, dala jim adresu. Nakonec děcka vezli rodiče. Náš teda se spolužačkou jel tím vlakem. Nikdy dřív ani jeden nejeli ataky to dali. To museli i na nádraží vše najít sami, protože jsme byli ještě v práci. Byla jsem i překvapená kolik rodičů děcka nepustilo. Myslím jich jelo jen 8 a jet prý chtěli všichni.