Karja veru, aj som si myslela :-)
Vše o těhotenství a dětech
Karja Jsem si jenom vzpomněla, s tou pořádnou péčí, už jsem to tady určitě někdy psala, ale je to pro nás-středoevropany-takové milé-manželka mého kamaráda je Thajka a pravidelně odjíždí rodit domů do Thajska, protože nedůvěřuje českému zdravotnictví...:-)
Garfie Tak nekdo dava treba prednost tem obkladum z listu, ze jo! To tady zas nedostanes. Moje znama pochazi z Pobalti a ta zase jela rodit nekam do sauny tam k nim, ze porody tady se ji taky nelibi. Ja hlavne mam nekdy problem porozumet tem lekarum I cesky, o co jako jde, uplne jinej jazyk ani nemusim pres hranice:-)).
Karja Tomu rozumím, já taky v Japonsku nešla s dítětem k doktorovi a řešila to až tady, protože představa, jak se domlouváme byla moje noční můra. Naštěstí nešlo o nic akutního. Ale zase na Kubě mě vyléčil jen příchod do lékárny a rozhlédnutí se ![]()
Karja Lotyšky rodej/rodily v saunach :)
A dotaz na matky starších dětí, od kdy vám připadne normální, aby dítě cestovalo samo vlakem (s jedním přestupem)? Chtěli jsme si vzít adoptivního syna na Velikonoce, ale bohužel buď nemůže, nebo musí přijet na celé prázdniny. Jenomže muž je na služebce a přiletí teprve v sobotu ráno a já pro něj jet nemůžu, tak jsme mysleli, že by přijel sám vlakem a já bych ho vyzvedla na nádraží. Jenomže jeho maminka nechce, aby cestoval sám, takže nějak komplikovaně zajišťuje, kde bude ty dva dny než si pro něj manžel v sobotu ráno přijede (dorazí v noci po dvanáctihodinovém letu). Je mu 16 a je to normální šikovnej kluk, gymnazista, žádný béčko. :-)
No, vidím, že máš celkem smělé plány. Já bych si nejdřív zjistila, jak vypadají nemicnice tam, kam chci jet. V tom těhotenství se toho může seběhnout víc. Já bych žádný dražší letenky nekupovala, nebo jenom s dobrou možností storna, fakt se to může rychle otočit, ale to ti samozřejmě nepřeju. Moje kamarádka se třeba jako těhotná už nedostala po Evropě za rodiči, protože se doktorům něco na prckovi nezdálo a chtěli ji mít často na kontrole a při ruce. Nakonec všechno dobrý, ale cestovatelský plány v tahu.
Garfie Myslela jsem, ze napises, ze mu je treba 12 let... V 16 letech jsem uz urcite jezdila sama za babickou 2 hodiny vlakem s prestupem. Ale nase mama razila, ze deti se maji vest k samostatnosti
. Co na to kluk? Jestli se neboji, tak byt matkou, pustila bych ho.
Bych řekla, že v 16 už by to měl zvládnout, za nás jezdily na intr v prváku, takže v 15 letech, děti samy přes celou republiku. Ale taky záleží, jak je vedenej k samostatnosti. Mobilem se dá kontrolovat, bych se nebála.
Garfie Jsem si po přečtení vašeho příspěvku vzpomněla na knížku "Jak jel Vítek do Prahy", bylo mu myslím 6 :-D. V tomhle se doba hodně změnila, dneska si to moc neumím představit .
Ale 16letej kluk by měl nějakou cestu po republice zvládnout levou zadní, my jsme od 15 jezdili vlakem sami běžně, a už od 12 jsem cestovala sama autobusem na chalupu, což byla 2 hodiny trvající cesta s ne moc přátelským přestupem. A synovec a neteř jezdí sami vlakem i autobusem taky cca od 12.
MP Meri no jako ja byla v 7 měsíci v blbý Itálii autem, u Janova, i jsem si tam dala pár pěkných výšlapů po okolních kopcích, a byla jsem mrtvá. Hlavně mě v té době začínaly bolet třísla, jak se to všechno uvolňovalo, na válení u moře to moc nebylo neb vedro, furt jsem chladila pupek aby se mimino neuvařilo ve vlastní šťávě atd...No nerada bych ti to rozmlouvala, vím jaké to je mít plány a zjistit že smolík pacholík, ale věř zkušenému :D
Garfie od 15 urcite v pohode vc. letadla, akorat to stejne zalezi na matce, jestli rika ne nenadelas nic..
Mně to právě taky přijde normální, trochu mě to zaskočilo, nejsem hlavně nadšená z toho, že pro něj manžel hned ráno pojede, jak ho znám, v letadle spát nebude, už z letiště to k nám je nějakým 300 kilometrů a dalších 200 pak pro syna...to je celkem 700 kiláků na otočku po tak dlouhém letu :-/
Já jela sama v sedmé třídě na chalupu a přestupovala jsem 3x + asi dva kiláky ze sousední vesnice pěšky, asi jsme měly Lamicka podobnou matku
ale tak vím, že dneska je trochu jiná doba....třeba kdyby se jednalo o holku, tak to ještě pochopím. Kluk se asi nebojí, i když těžko říct, třeba vlakem ještě nikdy nejel, každopádně je pro něj určitě pohodlnější nechat se vyzvednout, to je jasný. No každopádně já do toho mám asi tak nejmíň co mluvit, jen jsem se chtěla ujistit, že nejsem krkavčí macecha ![]()
viktorka_od splavu jj, jasně, já jim do takových věcí vůbec nemluvím, to je jen mezi jejich primární rodinou :-) Je to komplikovaný tyhle rozbitý a nový manželství a děti v tom :-(
rasaNori A ze ty patris k tem silnejsim kusum. Nam slabsim se nepodarilo jeste ani dorazit k tchyni, 250 km:-D:-D
Karja A možná se to nepodaří už nikdy....![]()
Tak zrovna Thajce se nedivím, když si můžou dovolit lepší pojištění nebo prostě zdravotní péči, tak ty nemocnice vypadají líp než naše, aspoň teda ta, kde rodila moje thajská kamarádka. Ale taková Kambodža a Laos budou asi s Thajskem dost těžko srovnatelný.
Garfie strašne závisí odkiaľ, kam a kde by prestupoval. Ja mám 15 ročnú a teda asi by som ju pustila trebárs s kamoškou rovesníčkou, ale samú neviem. Je fakt, že pri dievčatách je o pár starostí viac v tomto. Ako v princípe si myslím, že by to malo byť ok, ale nepoznám okolnosti.
Skôr mi prídu čudné tie 2 dni, to ako nechápem, to nebude ani s mamou, ani s otcom? A mama ho sprevádzť tým vlakom nemôže, ak má strach?
Jo a môj manžel by tú otočku spravil a vôbec by nediskutoval o žiadnej inej možnosti.
Deti nemam, ale pokud jde o cestu vlakem, v 15 jsem uz bezne jezdila sama z Pardubic do Prahy za rodinou, hlidat jim deti. Sestnactilety kluk uz je dost stary, aby zvladl nastoupit do vlaku a pak zase vystoupit:)
MP Meri Hele, on ten život s dítětem nekončí. V Kambodže jste chtěli na chrámy? Já tam byla, už je to nějaký čas, mohlo se to změnit, ale tenkrát tam teda kromě těch chrámů nebylo vůbec nic jinýho co dělat. Jakože buď celý dny lítat pod tím sluncem mezi zříceninama nebo nic. A to nebyly nikde fronty, ty už teď asi jsou. V kolikátém budeš na podzim? Vůbec ty tropy jsou pro tělo náročný, plus časový posun, pohodlí si představuju jinak. S batohem jsem toho projela fakt hodně, takže proti tomu vůbec nic nemám, ale taky celkem dobře vím, co to obnáší. A letět přes půl planety, abych se vypleskla někde na pláži![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.