Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:17

slniecko Však můj muž taky nediskutuje o žádné jiné možnosti :-) To jen já to po takovém záběru nevidím ráda, mám strach, že bude na tak dlouhou jízdu unavený. Ale pochopitelně tohle vůbec neřešíme, ani manželovi jsem to neřekla, to jen tady mezi námi 

My si ho od začátku chtěli vyzvednout v sobotu (varianta je také, že by ho v neděli přivezla babička, která přijede na otočku, a my ho pak vrátili v úterý). Jde jen o to, že mají zřejmě na prázdniny nějaký program, takže maminka řekla buď celé prázdniny nebo nic, respektive od pátečního rána do úterý. Jenomže my prostě nemáme jinou šanci, než ho vyzvednout až v tu sobotu, proto jsme navrhli ten vlak (tím může přijet kdykoli, klidně už ve středu nebo ve čtvrtek). Že by s ním přijela máma, to asi nepřipadá v úvahu. Co s ním bude přes tu jednu noc netuším, buď bude sám doma, nebo u nějakých známých, třeba u kamaráda? Občas už jsme ho vyzvedávali na jiné adrese. Jako pochopitelně taky mohli říct, tak v tom případě smůla, vemte si ho příští víkend, ale asi chce přijet, předpokládám, proto tyhle harakiri :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:26

Garfie Ja som to čítala s napätím, myslela som že napíšeš tak 10. No ja by som povedala že v 16 už by chalan mohol zvládať vlaky v pohode ale ako tu bolo spomenuté závisí od výchovy. Našim bolo všetko jedno takže ja som jazdila vlakom už tak v 12. V 17 som išla sama autobusom DO Mníchova a odtiaľ do Plattlingu brigádovať do McD. A užila som si to a išla som znovu. Ale o mňa sa nikto príliš nestaral takže ako je to v "normálnych" rodinách neviem. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:31

V 7. měsící už se nikam trmácet nechystám. Myslela jsem spíš tak v 5. měsíci a jak říkám - Kambodža i Írán padá, to je jasný. 

Na tu válečku bych zvažovala asi nějakou Afriku, nejpřijatelnější mi přijde Maroko, byla jsem tam už mockrát, prochozeno už mám, takže by mi ani nebylo líto, že se někde poflakuju u hotelu. 

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:36

Garfie haha, prave mi obch.partner z Anglie povidal, jak poslal samotnou 15 letou dceru do NY na vylet (cca tyden) a ta jim pak nestastna volala,ze se tam nevyzna atd... to mi prislo trochu drsny, ale 16 lety tuzemsky..?? Neni to spis nejaka maminky hra,jak pobyt zkomplikovat? (Zname, u nas nemuze 16 leta ani tramvaji bez prestupu..)

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:53

Pavlena Tak může být, proto se vlastně ptám :-) v 15 sama do NY, to je fakt drsný...pamatuju si, jak jsme v Ghaně potkali holku z Nigérie, odhadem tak 16-17, která sama cestovala po okolních státech, že prý tatínek chce, aby poznala ostatní africké země, než bude pokračovat ve studiu na vysoké....taky jsem koukala. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:11

Garfie To mi připomíná storku jedné mojí kamarádky, jak její bratrance pořád rodiče vozí autem jak medvědy. Vlakem jeli sami dva (společně) poprvé v 16, říkala chudáci, ti si prostě ani nemůžou najít žádnou holku, kde by se s ní jako vídali... Krkavčí matka nejsi, je to přehnaný postup. Snad to nějak vymyslíte, já bych z toho manželova výletu trnula hrůzou, ale tak on snad pozná, na co se cítí;-).

Offline baltik
4981 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:14

Garfie taky jsem cekala, ze se budete ptat tak na 10 lete dite, ale 16? kolik deti uz je v tomto veku na internate, uplne samo a jezdi treba pres celou republiku...

k nam teda synec s neteri jeli loni vlakem, protoze to ta nejlepe vychazelo a oni se na to moc tesili, bylo jim 9 a 11, je to primy vlak, ale 2,5 hodiny a bylo to uplne bez problemu

jo a taky jsem si vzpomnela na Jak jel Vitek do Prahy :)

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:27

Garfie já si ještě vzpomněla, že syn měl v deváté třídě (=15) výlet se školou formou "bojovky", každý dostal souřadnice kam se má sám (!) dostavit - dojet vlakem, autobusem, pak šli pěšky do lesa, stavěli si přístřešky a vařili z toho co přinesli na ohni. zrovna celý víkend lilo, přístřešek postavili na mraveništi.. fakt skvělý:-)

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:42

viktorka_od splavu To je super. Ale někteří rodiče by to nepřežili.

49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:57

Sweet Potato tak předpokládám že takoví své děti omluvili, určitě se nezúčastnila komplet celá třída. jako jo bylo mi ho líto protože byla fakt kosa a lilo, ale zážitek velkej a ani to moc neodmarodil:P

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 26. března 2018 15:04

Garfie aha, rozumiem.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:17

viktorka_od splavu No tos mi připomněla můj táborový zážitek, úplně jsem (milosrdně) zapomněla!! My měli takovou bojovku, tak ve stejném věku asi, druhý stupeň ZŠ+mladší SŠ (byl to oddílový tábor, všichni jsme se znali), vedoucí nás v za šera rozvedli po lese, zavázali oči, zatočili, pak jsme museli počítat do sta, sundat šátek a vrátit se do tábora. Pamatuju se, že jeden kluk dorazil až další den autobusem ze sousední vesnice  Úžasný zážitky, ale nedokážu si to moc představit dnes....

49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:21

Garfie presne proto jsem z toho byla tak nadsena, to uz se dnes malokomu postesti a skaut ho bohuzel nechytl. ja toho kdysi nacundrovala docela dost ale dnes uz by me nikdo nedostal

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:30

viktorka_od splavu  přesně!! Dcera naštěstí chodí do ochránců přírody, oddílu, který je právě takový "drsný" :-D jezdí pořád na výpravy a akce, úplně vidím, jak jí to svědčí!

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:36

Uvazuju zalozit v ove lesni skolku. Predstavte si ze tu nic neni! Cumim jak puk

49353 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:43

rasaNori v tom vašem povětří je lepší zůstávat vevnitř, ne?

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:48

Garfie Jak tu dočítám ty ostatní příspěvky (a poté, co jsem pochopila, že je to "půjčovací" dítě) je mi jasné, odkud vítr fouká.. A pod to se jako krkavčí macecha můžu podepsat!

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:51

Nepotřebujete tu některá těhotná těhotenské kalhoty a věci pro mimino? Praha 6, osobní odběr zdarma. Hlavně ať už to zmizí! :)

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 26. března 2018 16:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. března 2018 17:45

Garfie Asi bych se nad sebou měla zamyslet...já dovolila synovi 16 jet o prázdninách na dva dny na hudební festival s o rok starší kamarádkou.  Mladší jezdí od první třídy přes celé Brno s přestupem do školy...nedalo se to dělat jinak. U holek bych to brala asi jinak, ale jak už tu někdo psal...v 16 jsou už třeba dva roky na intru a cestují domů sami běžně.