Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 27. března 2018 11:27

Tak já jsem za mlada byla taky divoška, to radši ani nebudu psát. Syn chodí sám ven od první třídy, což jsem teda pravda trnula. Ale on chce hodně dělat všechno sám jak velkej, musím ho dost krotit. Takhle, do toho nepočítám úklid, školu a spol. to samozřejmě dělat nechce. Ale taky už jsem přemýšlela, že bych ho samotnýho vyslala vlakem na Moravu za babičkou a dědou, ale je to celkem dálka, s přestupem. Ale má 11, tak to ještě odložím...

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 27. března 2018 12:47

rasaNori Ve Stare Vsi nad Ondrejnici je lesni skolka (Mraveniste), ale nevim, jestli je to pro tebe bliz.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 28. března 2018 10:27

rasaNori Můžu mít na vás dotaz? V jiném vlákně jste psala, že zrovna uspáváte. Chtěla bych se zeptat, jak vám jde uspávání přes den. Mám doma chlapečka jen o něco málo mladšího (3 měsíce a kousek) a teda denní uspávání zatím nic moc. Usne jen když ho chovám (pak ho teprve můžu dát do postýlky), pak ještě usne v kočárku a v manduce. Na noc naopak usíná ukázkově. Od babicek dostávám spoustu nevyžádaných rád a poznámek, jak to dělám blbě.. Sama vím, že to není optimální, ale řešit jinak to budu, až ho neunesu (což bude za chvíli, má přes 6 kg a už se docela pronese) a  bude starší. Ale představa, že ho dám do postýlky, kde sám usne je úplně nereálná. To chytne akorát hysterak, přitom je to miminko, který pláče, jen když má hlad. Tak ho nechci trápit. Tak by mě zajímalo, jak to funguje jinde...

Online viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 28. března 2018 10:32

tenzie sice jsem nebyla tázána, ale z vlastních zkušeností můžu jen dvě věci: a) babičky a tetičky ať se jdou bodnout, absolutně bych to s nimi neřešila b) až dítko poporoste tak ho naučit usnout při chování třeba vsedě v křesle, na pohovce, posteli.. tak abys ho pak snadno mohla přesunout do postýlky, no a ještě později prostě vleže vedle něj na posteli, kde pak i zůstane, hladit, povídat pohádku, zpívat atp. Po zlým trápit takový hodný dítko to by bylo fakt rouhání

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 28. března 2018 10:37

tenzie Víš, pokud usne v náručí a pak se dá odložit a spí, jsi na tom ještě hodně dobře. 

Babičkami se nenech rozhodit.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. března 2018 10:48

tenzie a čo vlastne robíš blbo? Ja nič moc blbé nevidím, akože každé dieťa má zaspať samo od seba v postieľke? Keď spí, ja by som sa tým netrápila, no tak má cez deň vlastný zaspávací rituál, keď ho už neunesieš, snáď sa to bude dať riešiť tak ako napísala viktorka.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 28. března 2018 11:03

Díky, já právě nemám pocit, že bych  něco dělala blbě. Dítě je spokojený a já vlastne taky.  Ale vyslechla jsem si, že si na to zvykne a neusne mi jinak a až budu mít druhý dítě, tak to takhle nebudu mít čas dělat. Na to říkám, že zatím mám jen jedno a až bude druhý, tak se přizpůsobim. Jako nenecham si do toho kecat a delam si to po svym, ale člověka to prostě trochu nalomi...

49353 příspěvků moje polička 28. března 2018 11:08

tenzie jasný. ono s tím příbuzenstvem je fakt lepší nediskutovat, klíďo jim to odkývat a dál to nerozebírat. myslí to dobře... pochopitelně

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 28. března 2018 11:12

Az budeš mít druhé dítě, tak toto třeba vůbec nebude přes den spát. Vůbec neřeš, starší dítě v létě spalo jenom v jedoucim kočárku. Pak se to zlomilo,kočár mohl po uspani zastavit,  ale musela být na balkoně. V postýlce pres den nespala nikdy a uspavani večer trvalo tak 40 minut.

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 28. března 2018 11:50

tenzie a proc myslis ze u toho uspavam byly uvozovky?:D vecer po koupani ji ukojim, vcera se u toho desne vztekala tak jsem ji otocila na brisko, sla si vycistit zuby a pak uz to vzala a usla. Pres den mi usne jak kdy sama, treba pod hrazdickou nebo kolotocem, ale vrze u toho jak stare dvere a najednou je ticho a spi... pak kocar, satek, auto. Jako az ji nebudu vecer kojit tak nevim jak to budu delat. Pres den chci-li aby spala kdyz ji mam u prsa tak ji nesmim odlozit, jinak je hned vzhuru. Uz si z toho delame s muzem srandu a uzavirame sazky kdy se vzbudi (jako 4-10 vterin max). A na pribuzne kasli, ja jim to vzdycky odkyvu a delam si po svem. Vcera mala rvala a babi furt meldovala co ji asi tak vadi, tak rikam ze kdybych ji rozumela tak si dobehnu pro nobelovku a byl klid

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 28. března 2018 12:29

tenzie Synovi bude 17 měsíců a do minulého týdne jsem ho uspávala držením za ruku (on tu mou ruku žmoulal a masíroval a oštipoval, až mám hřbety rukou jako struhadlo) a hlazením po hlavičce, od víkendu se přestěhoval do dospělé postele, tak teď si k němu rovnou lehnu ;) Když není nemocný, nerostou zuby, nejsme v cizím prostředí atd., trvá to 5 - 20 minut. A musím přiznat, že si to vlastně užívám. Na to, co si o tom kdo myslí, z vysoka ... kašlu! Když jsme se chystali na ten přesun do velké postele, pročítala jsem nějaké diskuze o tom, jak to děti zvládají, a absolutně jsem nechápala, kolik je rodin, kde se podle mě úplně zbytečně lpí na tom neuspávat za žádnou cenu. A kolik problémů s tím pak mají. Trvají na tom položit dítě do postýlky a nechat ho usnout samo, a pak k němu dvě hodiny po pěti minutách chodí... Si čtvrt hodinku poležím a mám klid. Budu to dělat klidně do jeho pěti let. Však čtení pohádky větším dětem taky bere nějaký čas, ne? Na příbuzné kašli, smiř se s tím, že budou vždycky všechno vědět líp než ty ;)

Docela pěkný článek:

https://www.prosimspinkej.cz/co-je-spatneho-na-uspavani/

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. března 2018 12:34

tenzie Já to měla úplně stejně a příbuzní (tedy příbuzné) taky kafraly. Nicméně uspávání přes den provozuju "uchováním" doteď, kdy je dceři skoro rok pořád stejně od začátku - 5-10 minut chovám, ona usne, já ji položim do postylky a je to. Asi do 9 mesicu jsrm to tak delala i večer, ona pak spala půl noci, pak jsme začali číst pohádku a teď uspává jen manžel a má na to ritual Pohadka - mlíko - kartáček - zapískat ukolebavku - spánek.

Taky jsem byla nejistá, a vylila si srdce tady, když hlavně moje ségra tvrdila, že si miminko musí zvyknout usínat samo, ale to moje miminko bylo a je tak zlaté, a usinalo většinou tak snadno, že jsem fakt nevěděla, proč bych ji měla nechat řvát. Jako položit ji do postýlky a myslet si, že usne sama, v tomto věku, to je fakt scifi. Navíc při tom usínání byla tak sladká...

Souhlasím s přístupem příbuzným přikyvoval a dělat to, jak chceš ty.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 28. března 2018 12:44

rasaNori aby usnul sám přes den, to se ještě snad nestalo. Ale nestezuju si, je jinak úplně zlatej. A večerní usínání už mu fakt jde. Dřív jsem ho nakojila a při čekání na odrihnuti na mě usnul, tak pak stačilo jen přenést do postýlky. Po čase se při přenášení začal budit, ale tam jsem si řekla, že v tomhle budu přísná a naučí se usínat sám. Takže jsem ho tam vecer soupla v bdelem stavu, hladila po vlaskach a držela za ruku a pustila usinacka. Chvíli si poplakal, ale tak do 15 minut byl tuhej. Po jednom očkování ale nemohl zabrat, tak jsem ho zkusila dát na bříško a to usnul okamžitě. Doteď jinak než na bříšku neusne, už je to i bez pláče, jen si párkrát otočí hlavičkou, zanadava si a usne. Teď se mi to teda nepovedlo při změně času, jsem ho tam dala moc brzo a to jsem ho poprvé musela z ty postýlky vyndat, aby se uklidnil.  Poslední dva dny dávám spát teda později a je zase ukazkovej. 

49353 příspěvků moje polička 28. března 2018 12:47

tenzie jj než jsem měla děti tak jsem změny času neřešila a od té doby to čímdálvíc nenávidím. to už je ale do jinýho vlákna

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 28. března 2018 13:03

tenzie hele jednou denně to dá že si usne sama, jinak jen u kojení nebo za jízdy/nošení. Jinak ale je celkem v pohodě, dokonce se mi zdá že se to se spánkem lepší jak je starší. Ale zase mi dá práci poznat kdy už je přetažená, oči si mne jen když je večer. No je to věda :D hlavně je to tak co tři dny jinak, prostě se vždycky zaraduju že to nějak funguje a šup, už to tak není :D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. března 2018 13:16

a vôbec, ja sama mám toľko problémov so zaspávaním, resp. musia prebehnúť určité rituály, aby som zaspala, že sa tým deťom ani nečudujem. A muž ma koľkokrát volá k sebe, že bezo mňa nevie zaspať, nech si pri ňom aspoň čítam. Tak dúfam, že pri uspávaní dieťaťa budem trpezlivá :-)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 28. března 2018 13:19

Ale zas bacha na jedináčky nebo já mám tu zkušenost, že syn to spaní samotný dost prožíval. Vyčítal mi, že nemá sourozence, že se mu spát samotnýmu nechce atd, zkoušel leccos. Takže jsem si pak trochu vyčítala, že jsem ho to nenaučila dřív. Bylo to někdy náročné.

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 28. března 2018 15:31

tak naše dcera není alergická, naše dcera má nějakou bakterii Moraxellu, tudíž dostala antibiotika. A i přes probiotika má průjem jak hrom :(

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 28. března 2018 16:18

viktorka_od splavu Presne, zmena casu pred dietatom nebola hodna vacsieho povsimnutia. Teraz som zas riesila, ze ako sa s tym popasovat. Nakoniec som do maleho o 10.00 noveho casu napchala presnidavku v domneni, ze je uz 11.00 stareho casu. Az o par hodin som si uvedomila, ze bolo vlastne po starom 9.00. V ten den malo spal cez obed, takze vecer som zahajila vecerny program viac-menej ako obvylke a ajhla, akoby sa ziaden cas nemenil. Ale niekolko tyzdnov predtym som nad tym premyslala, ze ako to bude.

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 28. března 2018 17:00

rasaNori tenzie Pinot Noir Prevzala jsem od kamaradky: vychovat je od slova chovat  Kazde dite je jine, vyslechni rady, pust z hlavy a delej si to po svem :)