Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 28. března 2018 19:29

letfenixa tak ono je dite a dite. moje sovy tuto jarni zmenu znaseji hrozne, ted nastesti ten tyden vysel kratky a byly tam jenom 2x. ta podzimni to je privykani hned, po trech dnech je taham z postele stejne obtizne jako pred ni.  dokud nechodili do skoly, tak se to dalo prezit, proste jsem je posouvala postupne, treba tyden-dva, ale co jsou ve skole, tak to tak jednoduche neni. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 28. března 2018 19:35

jinak k uspavani: mne nevadilo, ze uspavam, ale to, ze jsem kolikrat usla s ni, pak se vzbudila pred pulnoci, sla si umyt zuby a pak uz do rana poradne neusla. a kdyz jsem mela druhou, tak jsem uspavani utla uplne, muz tak 10 dni z mesice vecer nebyl doma, to by me piclo uspavat batole a mimino. ale mladsi byla opravdu hodne mimino a starsi uz byla docela velka (2 roky), takze ta nebrecela, spis porad lezla ven a vyzadovala nejakou pozornost a chodila k nam do postele. nakonec to dopadlo tak, ze po prestehovani do velke postele se mladsi dite se naucilo od starsi chodit spat k nam  nedelala to nikdy.

doted spi spolu v posteli, kdybych to tusila, nedam udelat na miru palandy, ale jednu 140cm. no clovek se chybama uci. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. března 2018 08:46

tenzie 

Já jsem taky za nic na uspávání neměňte, funguje vám to dobře. Děti se mění a samy z toho vyrostou, až přijde čas. Jen tak mimochodem, ne všechny děti se vyžívají ve spaní přes den, což potvrdí i další zdejší dámy. Já jsem neskonale šťastná, když mi syn dá přes den 1 x 90 minut a to si ho ráda uspím, víc než 10 - 15 minut to netrvá, stejně tak večer.

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 29. března 2018 09:33

continuity hele tady to usinani s deckem me taky zacina stvat, proste o pul 9 uz nevim o svete, abych potom kolem 3 kdy j nakojim dalsi hodinu cumakovala do tmy...kde jsou nase vecery stravene u carcassone a podobne :(

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 29. března 2018 15:02

rasaNori hele jestli ti muzu poradit, radsi tam usni. ja jsem si lehala do postele s tim, ze usnout nesmim, a uplne priserne mi to narusilo usinani a spanek obecne. dlouho jsem pak trpele naspavosti. posilala bych tam muze, tomu to vecerni kratke zdrimnuti tolik nevadi, ale ten casto prave nebyl doma. 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 29. března 2018 17:03
Reakce na continuity:

rasaNori hele jestli ti muzu poradit, radsi tam usni. ja jsem si lehala do postele s tim, ze usnout nesmim, a uplne priserne mi to narusilo usinani a spanek obecne. dlouho jsem pak trpele naspavosti. posilala bych tam muze, tomu to vecerni kratke zdrimnuti tolik nevadi, ale ten casto prave nebyl doma. 

​toto podpisujem. Až na to, že muž doma síce väčšinou bol, ale kým u staršej nebol problém sa striedať, mladší proste trval na mne, cez to nešiel vlak.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. března 2018 19:35

Já uspávám obludy ještě teď (5 a 7), vždycky, když už se nám podaří vyrušit potřebu moji přítomnosti, někdo onemocní nebo do toho vleze něco jiného a začínáme od znova.

Usínání u uspávání naprosto nesnáším. Vzbudím se pak třeba v deset a jsem čilá jak rybička. Nebo se taky vzbudím fakt až v noci, musím se převlíknout, umýt, pozhasínat (když není muž doma) a pak čumím do zdi. grrr

Online viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 29. března 2018 20:34

já si večer (z přesně těchto důvodů) k dětem nikdy nelehala. jen po obědě, a to jsem si teda zdřímla hrozně ráda. dost často jsem si zdřímla teda sama:-) stačí mi 10 min, když jsem pak nastupovala do práce, měla jsem hrůzu že bez toho nepřežiju. a taky skoro ne

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 29. března 2018 20:46

Pri vecernom zaspavani zaspim casto, ale obvykle sa do hodiny prebudim, a to je v pohode. 

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 22:17

Rozbilo se uspávání... skvrne v patek dobralo antibiotika, ctvrtek a patek zadna ryma, pokaslavani ani pcikani, zato prujem jak hrom. V sobotu odpoledne zacla pokaslavat, vecer chrcet, vcera a dnes se pridala ryma...misto vyletu do prahy s ni opet pobezim na orl. Bohajeho

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 22:27

rasaNori 

Dáváš s antibiotiky i probiotika? My děláme prevenci, když je někdo z nás nemocný - rozkrájet cibuli a nechat doma ležet, průběžně obnovovat. U nás v rodině se věří, že to zamezí přeskakování infekce. 

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 22:33

dynda jj, spis me stve ze uz byla cista, a zase jsme tam kde jsme byli...

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 22:34

dynda Toto skusim najblizsie aplikovat. Najhorsie je, ze tie choroby zrejme dovleciem vzdy ja zo skoly :(

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 22:54

rasaNori "Tam, kde jsme byli" jsme s nemocemi posledních šest týdnů nepřetržitě (tj. celou dobu, co jsem začala chodit do práce a syn do jeslí). V jeslích byl třikrát, jinak se plácáme mezi průjmy, kašlem a soplem. Mezitím mi zavolala doktorka, že v naší městské části jsou už dva případy spalniček, ať přijdeme co nejdřív na očkování, ačkoliv jinak ona očkuje až při prohlídce v 18 měsících. Do té doby nechodit do zdejších kolektivů. Úžasné. Čekám, až se uzdraví do stavu, aby se mohl očkovat. Hlídá babička, což je pro mě mírně řečeno nekomfortní a stresující situace. Zítra začíná v práci čtvrtletní závěrka, takže do kanclu budu muset zřejmě všechny čtyři dny. Občas se mi chce brečet. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 23:03

Pinot Noir potlapkavam a drzim palce. u mne navrat probihal tak, ze po trech mesicich v uplne nove praci muz dotahl nejake mycoplasmy a byl mesic na antibiotikach, ja k tomu angina. nejak jsme se z toho vyhrabali a obe deti postupne dostaly nestovice. nejak jsme to prezili, ale teda nic moc.

pak roky klid a letos jsme zas na hromade. uz od 9. unora jsem nebyla poradne v praci.  uz na jarnaky jsem odjizdela nemocna, pak jsem se z toho dva tydny hrabala a ted jsem mela jeden den dovolene a zas jsem tyden doma. zitra uz musim urgentne do prace a furt kaslu a blbe se mi dycha. a to jsme normalne rodina celkem prolezla zdravim a nic z toho nedovlekly domu deti, ale ja z open space a muz z prace, kde je jich tak malo, ze tam chodi i nemocni. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 00:01

No vidite, ja do prace nechodim 5 let a nemocni jsme jeste poradne nikdo nebyli. Do prace jdu v zari, tak to podle zakona schvalnosti asi zacne...

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 13:19

continuity Děkuju! Ty open spaces jsou v tomto fakt zlo.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 13:28
Reakce na Luna:

No vidite, ja do prace nechodim 5 let a nemocni jsme jeste poradne nikdo nebyli. Do prace jdu v zari, tak to podle zakona schvalnosti asi zacne...

​Ja to taky cekam. Navic se nemuzu vratit do puvodni prace, je to moc daleko. Takze si budu muset hledat jine misto. A vylijou me ve zkusebce si myslim, mensi nastoupi do skolky, do toho nejake ty nestovice, dva kousky, to mame minimalne mesic doma. Zname to.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 13:30

Pinot Noir Moc me to mrzi! To je blby navrat do prace a zacatek chozeni do skolky teda. At je co nejdrive lepe.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 14:35

Pinot Noir ten začátek než se vytvoří imunita je děs. Já jsem si vždycky říkala, jak budou chodit kluci do školy. Školka totiž probíhala 3 roky v módu...šli 3 dny, pak dva až tři týdny doma, šli tři dny a znovu. Konec nastal právě až ve škole. Čím je dítě menší, tím je asi snadnější něco lapit a nemusí to být jesle, ale stačí obchod, herna, příbuzní. Vidím to teď i u švagrové, má ty holky 1 a 4 roky. Starší něco donese, je třeba i doma, ale přežije to relativněv pohodě a odnese to malá.