Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 25. března 2018 07:32

MP Meri doporučuju šátek, látkové plenky (na podkládání na přebalování, utírání mlíka při kojení, po kojení atd.), mít nachystaný dudlík :D něco na prcka (hlavně čepku s ouškama a šňůrkama na zavazování), kočárek, autosedačku jasný, no a zbytek se tak nějak vyvrbil sám. Co jsem ocenila je rychlozavinovačka, dostala jsem dvě a obě využívala. Pak možná monitor dechu, ale já ho využívala hodně tak do 2 měsíců, teď jak to škvrně spí s náma byl by stejně zbytečný. Nehty jsem jí zezačátku stříhala našima nůžkama, teď jak ty ručičky už hodně ovládá, tak jsem radši koupila ty kulaté (a oko by si vypíchla oběma stejně). Nevím kdy to čekáš, na podzim? Jestli jo, podařilo se mi splašit péřový fusak do autosedačky Odenwalder, je to taková kuklička a malé vydržel cca 3 měsíce ten fakt doporučuju, teď už má velké peří od Voksi...

Co jsme dokupovali od tří měsíců: hradičku na hraní, kolotoč nad postýlku. Jo a ještě by bylo fajn mít kompatibilní sedačku s podvozkem kočáru. Já to teda využívám fest. A sedačku teda doporučuju Kiddy Evo Luna, ovšem je to poněkud dražší sranda. A chlupatou kombinézu :D Celou zimu odchodila v tom co měla na sobě doma, šup do kombinézy a do peří a snad jí nikdy nebyla zima. Jo a pokud budeš miminu dávat ponožky, tak  Next prodává takové návleky na chodidla pro mimina a to ty ponožky drží na jejich místě. Nevim no, jako dost to děcko leze do peněz, ale zase si říkám, že to všechno využiju na druhé (třetí?:D) a pak to ješte možná střelím...

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 25. března 2018 09:36

rasaNori uz chapu proc se ted prodavaji pro deti takove neprakticke veci. aby ti pak ke kalhotam a ponozkam prodali jeste navleky v praveku decko nosilo dupacky a vse drzelo kde ma

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 25. března 2018 09:39

viktorka_od splavu prave v dupackach v pohode, ale kdyz dosly bylo potreba sahnout k alternative a ta zahrnovala ponozky holt:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. března 2018 10:15

rasaNori Jo, na podzim. Jako já přemejšlim, kdy bude ideální čas to řešit, ale asi to nechám na září. Chtěla bych si ještě pořádně užít poslední léto ... Jinak jsem si v té souvislosti opět) uvědpmila, jak je to v ČR s počasím na prd. Už mám skoro první trim. za sebou a pořád je ještě zima ... až budu za půl roku rodit, bude už zase zima. Čím jsem starší, tím mi to přijde kratší.

Když už jsme u toho, máte někdo zkušenosti s létáním řekněme v druhém trimestru? Měla bych letět na služebku a taky bych si ráfa užila ještě nějakou pěknou dovolenou. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 25. března 2018 10:57

MP Meri Já si teď napsala seznam, nějaký univerzální a podle něj jedu. Když je to sepsaný, člověk má už lepší pocit, jakože stíhá, protože objednat to umí každej jeliman. Stejně si nepořizuj všechno hned, mně se teď postupně ozývají třeba z práce nebo příbuzní, co od nich chci pořídit jako dárek. 

Na služebku bych letěla, pokud ti bude dobře a bude se ti chtít. Já letěla v prvnim trimestru a bylo to děsný, děsný:-D. Ale mně moc dobře nebývalo. Já myslim, že to odhadneš uplně v pohodě sama, raději si nekupuj nic dopředu, uvidíš dle situace. Ale neletěla bych někam, kde není dobrá zdravotní péče. 

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 25. března 2018 11:24

MP Meri Cca od 3. trimestru uz te letadlem nevezmou, navic nektere letecke spolecnosti vyzaduji potvrzeni od doktora, ze muzes letet. Tohle doporucuju zjistit jeste pred koupi letenky. Ja letela ve 2. trimestru a nemeli problem, ale nemohla jsem si vzit kinedryl, takze jsem let celkem protrpela :-( Mne normalne byva v letadlech dost spatne.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 25. března 2018 12:24

MP Meri Myslím, že druhý trimestr je k lítání nejvhodnější, takže pohoda. A se zimou souhlasím, už jsem jako moje babička, co říkávala "březen, duben, to už bude pomalu pozdim..:-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. března 2018 12:42

MP Meri 

V 2. trimestru tě do letadla určitě vezmou, takže je to fakt jenom na tom, jak se cítíš. Na dlouhý let bych já asi nešla, ale třeba po Evropě to není problém. Já už teda s břichem radši autem, to mi připadá pohodlnější, přece jen už jsem se párkrát na letišti i v letadle slušně zasekla, že se kvůli něčemu najednou čekalo třeba 2 hodiny s hodně omezenou možností pohybu nebo občerstvení, nejhůř už naložení v letadle, což bych jako těhotná špatně snášela, ale tak mně celý těhotenství bylo pocitově nepohodlně, podle mě se neřiď a rozhodně si ještě užij, než se ti klíště narodí. Těhotný a děti maj vždycky lepší servis zase, tak se můžeš nechat rozmazlovat.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. března 2018 18:47

MP Meri Já letěla v prvním a druhém trimestru několikrát a na tom úplném začátku to bylo příšerný, pak v pohodě, jako jindy. Pro jistotu jsem to zmínila před doktorkou a ta neměla problém-šlo tedy o Evropu. Měla jsem připojištění pro těhotné, myslím, že to bylo od uniqa pojišťovny, aby bylo případné postaráno o nepříjemnosti. Normální cestovní pojištění nepokrývalo komplikace spojené s těhotenstvím a já se bála, že když si "ukopnu palec", tak pojišťovna řekne, že nic neproplati, protože jsem těhotná. Naszesti jsem to nevyzkoušela. Ze všech dopravních prostředků, které jsem jako těhotná vyzkoušela, mi přišel nejhorší dálkový autobus, ale zas mě se v autobusu nebo vzadu v aute dělá špatně i normálně.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. března 2018 18:52

rasaNori Jo, naše mladá má nestandardně dlouhé nohy a štíhlý pas  takže ačkoli jsem si malovala, že ponožky jsou blbost a dupačky budou stačit, hodně brzy se stalo to, že do dupaček, které ji byly od ramínek po patičky by se vešla v pase 2x. Bez těch drzacku na ponožky by mě asi ranila mrtvice, to je fakt vynález největší. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. března 2018 20:00

On je asi "problém" v tom, že mně fakt nic není. Kdyby mi to pořád někdo nepřipomínal, asi bych i zapomněla, že jsem těhotná (fakt jsem?). I s tou služebkou mi to musel říct šéf, já na to nejdřív normálně kývla a on mě teprve potom znejistěl, jakože jestli vlastně můžu a jestli se na to cítím ... 

Jakože jsem unavenější a asi i protivnější, ale na letušky budu hodná, slibuju  Chápu, že se to může třeba ze dne na den změnit, ale prostě doufám, že ne. 

Jinak jak letecká společnost pozná, že jsem těhotná, pokud to na mě nebude vidět? To jen takový zvídavý dotaz, nějak si nedovedu vybavit, jestli je někde při koupi letenky nějaké zaškrtávátko, nebo tak něco?

Na letošek jsem měla docela velké cestovatelské plány, na jaře Írán a na podzim Laos a Kambodža. Zatím zvažuju, co s tím ... 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 25. března 2018 20:44

MP Meri A není hlavně problém v tom, že máš nějakou poruchu srážlivosti krve a těhotenství může být dost rizikové? V tom případě bych se nějakého většího cestování vyvarovala a byla ráda za každý den v klidu.  A samozřejmě nic neplánovala a neslibovala, protože i u běžného v podstatě bezproblémového těhotenství se nějaké komplikace objevují a mizí, takže nikdo neodhadne, co bude za několik dnů natož za několik měsíců.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 25. března 2018 21:15

MP Meri můžeš mě třeba poslat místo sebe...

jinak já měla první těhoteství taky takové, nebylo mi nic, žádné příznaky, ani vidět to na mě nebylo....a pak jsem málem porodila při běhání Krakowem měsíc a půl před termínem a zbytek těhotenství jsem strávila v leže, takže opravdu nikdy nevíš. 

Letecká společnost to nepozná nijak, ale má nějaké přepravní podmínky, kde je to určitě uvedeno a pokud se ti něco stane, tak nebude nést zodpovědnost. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. března 2018 07:46

MP Meri ja som sa vrátila pred dvoma týždňami z Bruselu, a úplná pohoda, už to na mne vidno je, ale nikto nič neriešil. A ja som tiež let znášala úplne normálne ako netehotná. Pokiaľ viem, do 28. týždňa môžeš lietať bez problémov čo sa týka leteckých spoločností. 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 26. března 2018 08:06

betsey Vidím istú sivú zónu medzi Bruselom, Íránom, Laosom a Kambodžou .

MP Meri letu samotného by som sa až tak neobávala (ok, tak teda mimo toho, že ja sa lietať musím vždy donútiť aj za bežného stavu), skôr v tom, že čo v tých krajinách budeš robiť, ak príde k akémukoľvek, hoci aj drobnému problému? Ako ja chápem, že to vidíš možno ako na pár rokov poslednú šancu, ale vieš, oni tu ten Irán, Laos aj Kambodža budú aj potom.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. března 2018 08:09

slniecko tak to som prehliadla

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. března 2018 08:54

No ne, aby to nebylo špatně pochopeno. Zvažovala jsem létání, jako samotný způsob přepravy v těhotenství (mimo jiné s ohledem na služebku - po Evropě, která je zbytná). Beru to tedy tak, i podle toho, co jsem se jinde dočetla, že na samotném létání by nemělo být nic rizikového, takže rušit to nebudu. 

Co se týče dovolené, tam samozřejmě původní plány padají, ne kvůli letu, ale měly to být klasické batůžkářské dovolené, krosna, spacák atd. a nejsem si jistá, co třeba tou dobou unesu. Takže zvažuju, čím to nahradit. Přemýšlím buďto nad kombinací moře a exotika, ale + válečka v hotelu, tj. výlety max přes den, nebo Arménie, Gruzie + batoh ano, ale jen na případné přejezdy, jinak dělat spíš menší výlety a žádné túry. 

Jako samozřejmě si uvědomuju, že od zítřka mi může kliídně být zle, ale to se může stát i při normálním plánování dovolené, to riziko tu je vždycky. Preventivně sedět doma nechci. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:01

MP Meri ja len jednu skúsenosť z Bruselu. Celý deň sme behali po meste, pohoda, pamiatky, obed a tak a večer, keď sme prišli na hotel, že trocha oddýchneme a osviežime pred večerným Bruselom, ako som prišla na izbu a ľahla na postel, začalo mi byť ťažko od žalúdka a namiesto večerného mesta som objímala záchodovú misu v hoteli. Podotýkam všetky tri večery, čo sme tam boli. A to som za celé tehotenstvo ani raz nezvracala! Nechápem, čo to bolo, či to bolo celodenným chodením, že telo bolo preťažené, alebo trochu inou stravou, na akú som bola zvyknutá, ale akonáhle som prišla domov, zasa mi nebolo zle ani omylom.

Takže to len tak, že možno radšej ako dovolenku neplánovať žiadne veľké výkony

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:08

MP Meri Co treba Izrael? Je to kratkej let, nevsedni zeme, exotika, more, vylety, zaroven bych tam predpokladala vybornou zdravotni peci, jen to chce asi poradne pojisteni:-D. Ja bych na te dovolene tu poradnou zdravotni peci proste radsi mela v rukavu, nez si nekde v zakavkazku nechat prikladat zelne listy na bricho, ale treba jim krivdim. Nastesti jsem ja nikdy nemusela vyhledat lekare nejak urgentne a doufam, ze ty taky ne, ale spousta mych kamaradek se behem tehotenstvi na pohotovost podivalo:-/. No ale treba Andrea Ruzickova, ta herecka, byla tri tydny v tehotenstvi dobrovolnicit nekde v Africe, by mi slehlo I normalne. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:12

betsey To je z unavy, ja problila taky vzdycky vecery, jak jsem byla uz pretazena. Telo ti rika, tak ty se zklidni holcicko, dneska uz nic delat nebudes, je chytrejsi nez my.:,))