Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 20:31

dzizisketa  no teda!to by sedelo,napisu ti na soukromy chat.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:35

Gatita to je vtipne.... Jinak zrovna dzizisketa (nebo jak) mela docela dlouho fotku v profilu

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:04

Karja mne sa zda ze tie ponozky su podla cisla nohy. A tie 11-13 su asi najmensie, myslim ze som mensie nevidela. Ale tiez som ich na novorodenca nikdy nepouzila.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:21

olivieraa Aha, děkuji moc. Tak teď už si poradim;-). 

A prosim vás, vajíčko z druhý ruky ano nebo ne? Já jsem taková nerozhodná, pořád je to dost bezpečnostní věc, ale jestli ho mít za 3 tis. nebo zadarmo....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:38

Karja Toto má každý jinak. Já jsem vyčetla, že autosedačku z druhe ruky od cizího človeka ne, že člověk nikdy neví, jak je stará nebo nebyla-li nedejbože bouraná, a taky že nemá být starší než tuším 6 let, to číslo už si moc nepamatuju. To je kvůli stárnutí materiálu. Taky asi záleží, kam člověk jezdí - jestli pár kilometrů do města na nákupa po polní cestě, jako jedni mí příbuzní nebo jestli brázdí mezinárodní dálnice náležitou rychlostí. Každopádně když jsem srovnala sedačku po příbuzných, starou nejméně 7 let, spíš 10, a novou, kterou jsme pořídili, byl to dost velký rozdíl. Když teď vidím stav tě naší rok staré, která je fakt jako nová, tak to bych byla brala. Takže z druhe ruky s prokazatelným původem a ne moc starou, toho bych se já osobně nebála.

Monitor dechu jsem měla poděděný, 7 let starý, a jediný problém s ním byl, že jsem ho často zapomněla vypnout, když jsem v noci kojila 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:42

@Karja Tak teraz neviem ci som pomohla :D. Vajco som mala po 2 detoch ale vedela som ze boli bez havarky na 100%.  Napr.v bazare by som nekupila. Inak monitor budem mat na druhe dieta presne ako nty, 4 rocny po 2 detoch. Ono to ide "otestovat" aj doma. A aj tak mnohi lekari hovoria, ze ked je dieta zdrave tak ho ani netreba, takze tohto sa zrovna nebojim.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:46

Mohučanka Díky moc za reakci, cesty rozhodně nebudou venkovského stylu:-/. To vajíčko je teda po dvou dětech od příbuzných, ale koupím radši novou, stejně jsem z toho měla takovej divnej pocit. Kočárek je dárek od tchýně, takže i ona by byla nerada, když bychom to doladily nějakou starou šunkou.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:52

olivieraa Pomohla určitě. A s tím monitorem, no kdybych neměla možnost ho mít, snad bych ho ani nekupovala, ale nechci zakřiknout nic! Takže jako bych nic nepsala. Mně minulý týden dodělala kadeřnice, prej jestli budu pořizovat monitor, tak říkám, že ten mít budu a ona, no to je dobře a začala mi líčit, jak jejímu známýmu umřelo po týdnu miminko. No to je fakt informace, co se říká cizí těhotné zákaznici. Ach jo. Pak přidala názory, kolik dětí je moc a jakej věkovej rozestup, no uplně se trefila do naší rodiny, tak jsem jen tak mlčela a přikyvovala:-D.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 00:28

Karja 

Tu starou sedačku si vem i tak, já starou používala několik měsíců jako sedadlo na krmení, když prcek ještě neseděl, abych si nezahnojila cestovní vajíčko. Jinak bych se rozhodovala i podle kvality - dobrá nebouraná sedačka do těch 6 let bude asi lepší než nějakej novej krám, ale to určitě pořizovat nehodláš.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 02:57

Karja monitor dechu máme z půjčovny, dokonce se dá vybrat, jestli si zapujcite úplně nový nebo použitý. 

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 06:45

dzizisketa dzizisketa Dobrý....hlavně nám pak dejte vědět, jak to dopadlo, Karja si to zaznamená do deníčku! 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 06:55

Garfie 

Tak nejsme spolužačky, ale už vím, že nejsem sama, kdo je Vladislava po mamince

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 07:22
Reakce na tv:

Karja Jestli chces nosit v satku, tak na to polodupacky nebo dupacky nejsou vhodne. Takze ponozky urcite kup. Jak pises, ty nejmensi, co budou mit. Kdyztak se zeptas. :)

​zaujalo mě, proč nejsou dupačky vhodné při nošení v šátku?

Děkuji :)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 08:45

Garfie dzizisketa No jasne, vazby musi byt zaznamenany:-D. Ja mam Vladislavu sousedku, proverim, zda po mamince ci po tatinkovi;-).

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 08:50

Karja  A ještě mám sestru Milanu, ta je po tatínkovi

Maminka je Vladislava po svém dědovi, otcově otci. Její otec měl být taky Vladislav, ale na matrice vypustili V a byl z něj Ladislav. Přemýšlím, že bych tuto už generační záležitost uchovala i u svých dětí

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 09:51

Luna jestli ti to trochu pomuze, tak na dovolene bez deti jsem nebyla nikdy od r. 1992:P a tak zpulky jsem mela na starosti  jeste nejaky parnerovo ditko/ditka.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 10:03

viktorka_od splavu ok, musim se na tech pristich 15 let pripravit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 10:08

Sairon 

Já teda nenosila nikdy v dupačkách, ale předpokládám, že je to proto, že při nošení se nohavice vytáhnou hodně nahoru, dupačky by nemohly.

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 10:53

dzizisketa  Díky za info, mimochodem, je to krásné jméno! 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 11:01

Můžu dát dětský bačkůrky do pračky? Přežijou?