Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:37
Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:37

Pinot Noir to teda:D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:38

Karja nemáme spoločnú známu? Tá moja to podala teda o dosť neomalenejšie (dostala sa až do puberty...).

Na tejp sa skúsim spýtať maséra, ale nemyslím, že by to v tomto prípade pomohlo, okolo tých krížov to asi nezaberie (len ak by mi tým tejpom zastrčil pupok spät na miesto ). 

S tými krížami to asi bude márny boj, jediné čo som zistia že trošku pomáha je keď s poobede na hodinu-2 ľahnem, asi kvôli zmene polohy.

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:41

Pinot Noir Ja uz jsem ale premejslela, jestli jsem psychicky zdrava, protoze ja jsem bezne fakt vyrovnany jedinec, me nekdy I ostatni obdivujou. Ale pritel rikal, ze je to normalni a neni to takova hruza. Dokonce jsem si zjistovala, abych nemela nejakou poporodni depresi, ale pry to s predporodnima naladama nesouvisi.Nevim no, je fakt, ze kdyz jsem brala HA, tak jsem si vzdycky jednou do mesice pobrecela nad zivotem celyho a po vysazeni normalni Budha ze me byl, takze ty hormony asi fakt neco delaj.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:44

Karja HA ze mě taky dělá pravidelnou plačku. V těhotenství ten Budha, jak říkáš, v šestinedělí ovšem  

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:49

DrowRanger Ta puberta, clovek by to I pochopil, ale bavit se tak o.dvouletym decku, ze ho nedas anj vycurat, no na proplesk. Navic ta klucici puberta je podle me na vysvetleni mnohem jednodussi. Ty pravy chlapsky sexualni problemy prijdou az po ctyrictce:-D

No moje kamaradka chodila v tehotenstvi v krizi zatejpovana furt a pomahalo ji to pry dost. Snad bude vedef nebo zkus vylozene pak nejake centrum, kde tejpuji. 

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 23:55

Pinot Noir Tak to se mam na co tesit, hlavne kdyz se ze me nestane skutecnej pripad pro psychiatra!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 02:05

DrowRanger Když tě bolí kostrč, nepomohl by ti takový ten nafukovací kruh pod zadek? (Používá se teda normálně při hemoroidech, ale tak výsledek by mohl být příznivý i pro tebe)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 06:33
Reakce na DrowRanger:

(len ak by mi tým tejpom zastrčil pupok spät na miesto ). 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 07:08

MP Meri Jsi úplně normální, to tě jen příroda trénuje na to, že s potomkama to bude občas  ode zdi ke zdi. Chvíli bys to láskou snědla, a chvíli by sis  to nejraději nad ránem zabalila kufr a odjela potichounku kamsi strašně daleko (nebo aspoň našla nejbližší reklamační oddělení).  

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 07:53

DrowRanger kríže ma ešte nikdy neboleli, ale asi pred pár mesiacmi ma strašne začal bolieť chrbát medzi lopatkami, kúpila som si taký ten kojaci vankúš, a keď som sedela, mala som ho za chrbtom presne na tom mieste, a veľmi mi to pomáhalo. Možno by pomohol aj na kríže pri sedení, žeby sa trochu vyrovnávali?

Prípadne skúsila si pozrieť nejaké cviky na kríže pre tehotné? Joga v tomto asi dosť pomáha, núti ťa podsadzovať panvu, a tým bolesť eliminuje, ale keď ťa pichá v podbrušku, tak neviem, neviem, asi to nepôjde

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 08:10

Solathis vidíš, toto ma nenapadlo, to si pôjdem kúpiť (+ nafúknem znovu fitloptu), aj tak sa to odporúč ako vec do nemocnice.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 08:14

betsey cviky pre tehotné som pozerala, ale sú to väčšinou od druhého trimestra len nejaké dychové cvičenia (osobne v tom u seba nejaký prínos nevidím) a to čo som robievala (placka, zohnem sa v stoji hlavou ku kolenám, mačací chrbát a pod. + aj niektoré polohy z jógy) buď už nejde v takom rozsahu alebo je nepríjemné.

Možno to prejde, čítala som v dákych článkoch, že to býva aj nárazové ako sa uvoľňujú väzy (aj keď to sa vzťahovalo skôr na bedrá a panvu...), ale začínam u seba prehodnocovať názor, že tehotenstvo nie je choroba...ehm...

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 08:16

DrowRanger Myslím, že to bude nárazové. Taky mě občas takhle něco potrápilo, bylo to vždycky na pár dní. Teda až na poslední měsíc, tam se to pak všechno sečetlo a nakumulovalo a až do dne D už nepřešlo ;)

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 09:06

MP Meri Kluci jsou zlatíčka Hele, já byla taky chvilinku zklamaná, že to nebude holka, nebudu mít parťačku, nebudem podnikat holčičí nákupy a tak.. a ono to tak strašně rychle přešlo. Chlap úplně nadšenej, hned to musel telefonovat svojí mamce (a to jsme se domluvili, že si pohlaví necháme pro sebe, takže trochu naštvaná jsem byla na něj). Teď, když už přemýšlím o druhém, tak je mi to úplně jedno, klidně zase chlapečka...

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 09:22

MP Meri aha, chapu. no ja zadny predstavy a plany typu holcici kamaradky, strojeni do saticek apod nemela, bylo mi to jedno, proste prijde decko. kdyz uz, tak jsem chtela mit obe pohlavi doma (neplanovala jsem teda nikdy jedinacka) tudiz u prvniho to bylo uplne fuk.

no jak pise slniecko, mas ted spoustu casu to nejak zpracovat, at se dari!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 09:29

Pinot Noir na ten posledný mesiac sa teda "teším", mám taký pocit, že tam už budem len tak prežívať 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 09:40

DrowRanger 

Je to těžký no. Já docela trpím na páteř, ale v těhotenství jsem právě plavala a hodně chodila a kupodivu jsem neměla bolesti zad, jenom takovou celkovou rozlámanost a nemohla jsem dlouho sedět.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 11:06

Ježišmarjá klučičí čůrání  a puberta  to mě do těď ani nenapadlo, to je další polínko do ohně paniky ...! 

Ne, teď vážně, děkuju všem za uklidnění. Budu doufat, že to prostě přejde, a že to má příroda nějak zařízený ...

Jinak s tím Buddhou je to trefné. Já tedy za normálních okolností nejsem model Buddha, ale spíš kámen, s přídělem pláče tak 1x ročně (většinou kvůli zdravotním věcem). Zato teď, škoda mluvit ... řvu pomalu každý týden, asi jako Karja vážně uvažuji o kvalitě svého duševníého zdraví. Muž nechápe, už mu dochází trpělivost a po tom včerejším výlevu si myslím, že má i pochybnosti o mé kompentnosti být vůbec matkou (nedívím se mu). A ta představa, že bude ještě hůř  

Musím se nějak urychleně naučit ten nával nových emocí zpracovávat. V tomhle si myslím, že mají emocionálnější jedinci paradoxně výhodu - tak nějak jsou zvyklí na výkyvy nálad a jedou si prostě pořád to stejné, jako před těhotenstvím. Zato já jsem jak Alenka v říši emocí

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 11:10

MP Meri no, instruuj chlapa, at se k tomu nejak dovzdela a nauci se s tim zachazet taky on. ty psychicky nasledky hormonalnich vykyvu jsou desny ale taky velice bezny. a muz by to mel snaset a byt ti oporou, pac kdyz budes pochybovat o sobe, o decku.. tak posledni jistota co ti zustane by mel byt on. teoreticky a idealne. hlavne pokud te nepodrzi a podtrhne dela to nepekny diry do vztahu