Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 11:03

tina Nejspíš jo. Já je právala. Někdy se odlepila látka pod chodidlem.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 11:57

Ja vim, ze uz mi ty dotazy nauctujete a vlastne nebudu ani proti. Ale kdyz mam letni mimino, bude nosit takovy ty pyzama jakoze overalek s kratkym rukavem a kratkyma kalhotkama? Tchyne chce porad nakupovat a musim ji udelat radost, ze neco potrebuji:-D. 

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 12:02

Karja Jo, bude :-)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 12:09

Garfie Super, tady je to rychlejsi nez pritel na telefonu. Super, bude mit radost:-)))

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 12:58
Reakce na Sairon:

​zaujalo mě, proč nejsou dupačky vhodné při nošení v šátku?

Děkuji :)

​Protoze muzou tahat spicku nohy nahoru a to miminku neni prijemne. Puncochace nevadi, ty pruzi, ale dupacky ne.

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 14:15

Pinot Noir Docitam a s tim navratem do prace te naprosto chapu. Ja nastoupila v utery po X letech doma. V patek pred velikonocnimi svatky ulehla dcera s teplotou, nespala jsem z toho celou noc, nastesti byla druhy den dobra. V sobotu se synovi rozjel kasel, pak ryma. Musela prijet hlidat tchyne, ktera bydli 250 km daleko , protoze manzel doma taky zustat nemohl, nasi taky nemohli. Opravdu fajn zacatek , byla jsem cely den totalne vystresla. Najednou mam problem od deti odchazet, i kdyz predtim jsem byla rada, kdyz jsem mohla vypadnout z domu. To jsem se do prace opravdu tesila.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 15:19

Lamicka Soucítím. Vypadá to, že si tím opravdu musí projít všichni (spíš všechny).

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 15:28

Syn se už asi týden jeví jako zdráv, tak jsem dnes zavolala doktorce, abych ho objednala na to očkování (spalničky a spol.). Řekla, že se jí zrovna uvolnilo místo, že můžeme asi za půl hodiny. Tak jsme vyrazili. A v ordinaci prý, že můžeme rovnou udělat i osmnáctiměsíční prohlídku. S tím jsem nepočítala, má 16 a půl měsíce. Nicméně jsem byla ráda, že nemusím za pár týdnů znova. Ovšem: syn se koupal naposledy v pondělí, ve vlasech měl trochu listí a trávy (když jsem ho objednávala, zrovna ležel v trávě a pozoroval mraky), tepláky trochu od bláta, prsty na nohou měl modrofialové (nové ponožky) a v plínce měl nacpané sušenky. To jsem zrovna odkývala, jak jí ovoce, zeleninu, pestrou stravu a začaly z něj padat Esíčka, nebo co  Jako fakt jak případ pro OSPOD.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 15:49
Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 15:52

Pinot Noir 

A připomněla jsi mi, že jsem opět zapomněla, že bych mladší měla konečně vzít na to očkování, co už měla dávno mít...jenže, napřed nebyla vakcína, pak byly chřipky, teď budou přijímačky, pak dovolená, pak škola v přírodě, pak prázdniny...sejdeme se na OSPODu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 16:28

Docela koukám, kolik z vás pořizuje monitor. Já to brala ja věc, která je vhodá hlavně pro riziková miminka, předčasně narozená apod. Mě to teda zatím ani nenapadlo. 

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 16:34

MP Meri Já to tak taky brala a nekupovala a pak jsme to cestou z porodnice vzali rovnou přes Alzu a domů dorazili s monitorem  Pořád bych kontrolovala, jestli dýchá. Nejhorší je, že to u toho novorozence skoro nepoznáš, když je třeba zabalenej. Uklidňovalo mě, že to hlídá za mě.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 16:37

Pinot Noir :-)To mi pripomina,jak jsem kdysi vezla dceru s rozseknutym celem do nemocnice primo z piskoviste.Ze byla jak cune,je jasne,jenze jak jsem ji polozila na lehatko,tak se z ni jeste vysypal asi kybl pisku. :-)

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 16:50

MP Meri Me u prvniho monitor uklidnoval. U druheho jsem ho nemela.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 17:32

MP Meri než jsem porodila, tak jsem na monitor ani nepomyslela. Rodila jsem o měsíc dřív, takže prcek spadá do kategorie předčasně  narozených, a musím říct, že mě to blikání monitoru uklidňuje. Navíc v porodnici mě na něj naučili a nedokázala jsem si představit, že budu bez něj. Malej spí na bříšku a bez dudliku čili dělá přesně to, co se nedoporučuje jako prevence SIDS. 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 17:44

MP Meri Starší bude mít letos 15, tehdy už monitory byly, ale jako něco velmi ojedinělého, právě pro riziková miminka nebo megaúzkostné matky. jak teď čtu zde i jinde, v mezičase se z něj stala téměř základní součást vybavení novorozence. Těžko říct, nakolik je za tím marketing, řekla bych, že dost. První dítě bylo nespavé a neodložitelné, takže by stejně tenkrát nebylo co monitorovat.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 19:36

MP Meri Já naopak neznám ve svém okolí moc rodin, co monitor používaly. Hm, možná žádnou. A mají děti ve věku dejme tomu 0 - 10. Žádná nutnost to není.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 19:44

(stiznost) 

Dnes nám doktor oznamil, ze tipuje kluka. Hystericky jsem prorvala cele odpoledne. 

Nejdriv kvuli tomu, ze to bude kluk, pak kvuli tomu, ze jsem ta nejhorsi budouci matka na svete. Nakonec kvuli tomu, ze uz se ani nepoznavam. Ach jo. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 19:54

MP Meri Klíííd, kluci jsou nejlepší! (Mám dva, nic jiného mi nezbývá tvrdit.)

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 20:19

MP Meri tjo a proč?

brrr jako mimina jsou kluci rozhodně horší. od začátku puberty rozhodně lepší:-)