Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40379 příspěvků moje polička 23. července 2020 12:28

Pinot Noir Těhotná až do konce života, přesně! Ještě den před porodem jsem vesele vykládala, jak bych ještě chvíli (tak dva-tři roky) klidně těhotná byla. Pak už jsem si to nikomu vykládat netroufla.

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 23. července 2020 12:56

Karja ono ta mensi ma takove vlny, nekdy spi ze ji nakojim v 8,u toho usne, pak si da tak ve 2, a spi az do rana. A pak jsou noci kdy jsem rano pevne rozhodla prastit s kojenim, protoze mi visi na prsu nonstop a neda se od ni odejit... Treba jako dnesni noc:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. července 2020 13:09

Jos já taky pokaždé nabrala 20 kilo. Po porodu mi vždy zůstaly navrch ty 4 kg, co jsem nabrala v prvním trimestru, kdy musím jíst pořád, aby mi nebylo špatně. Ale nemyslím si, že bych tolik jedla. Poprvé to šlo dolů rychle, do 3 týdnů, po druhé to trvalo asi 6 měsíců. Zhubnout ty zbývající kila mě teprve čeká, šla jsem z kojení rovnou do těhotenství a ani mezi dětmi nebyla ta správná motivace.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:01

Ja necele 4 tydny pred terminem mam asi 18 kil navic, utesovat se tim ze jen zadrzena voda, nemuzu :) jsem hrozne unavena a podrazdena a spatne spim v noci, nastesti me nic moc neboli. Ale dcera asi citi ze se neco deje, posledni tydny je hrozne ufnukana a narocna a na vsechno chce maminku, takze i kdyby mi chtel nekdo odlehcit ze ji vezme treba na vylet nebo tak, tak to neprojde, i ze zmrzliny a hriste ji nedavno musela svagrova po pulhodine privest zpet. K tomu jsme rekonstruovali, byli prestehovani v pronajatem byte a nedavno se stehovali zpet domu, takze jeste porad vybaluji krabice a vladne tady mirny chaos a provizorni podminky. Na mimino pripravene nic nemam ( resp. mam tasku obleceni od kamaradky, ktere jsem jeste nestihla probrat, tak vubec nevim kolik ceho mame a co potrebujeme), na zbaleni tasky do porodnice budu mit cas tak nejdriv za 2 tydny. K tomu manzel pristi tyden odleta na 9 dnu pracovne pryc, tak jsem ve stresu jeste z toho ze kdyz zacnu rodit, budu muset nekoho akutne otravovat aby se postaral o dceru (tam mame aspon domluvene komu mam volat a je schopny do 15minut byt u nas). 
Ani nevim co jsem chtela timto vylevem rict, asi jen ze opravdu neprozivam nejkrasnejsi obdobi v zivote. Hlavne kdyz vim ze lepsi to ted hodne dlouho nebude a ty posledni dny/ tydny, kdy bych si mela uzivat volnosti a opecovavani o moji osobu, nemam absolutne sanci se nejak setrit a odpocivat. 

Offline Sweet Potato
40379 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:06

mnum To je tedy docela mazec, nezávidím. Nedí divu, že i malá je rozhozená - už jen to stěhování. Držím moc palce.

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:16

mnum co dodat...drzim palce, at si to sedne co nejdriv, mimino stejne bude potrebovat akorat tebe a neco malo na sebe.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:28

Sweet Potato rasaNori Dekuji, mne se asi ulevilo tim ze jsem to napsala. Vim ze nejak to dopadne a mimino bude potrebovat hlavne mamu a vse se da koupit v podstate ihned. Jen si nemam moc komu postezovat, manzel ma prace nad hlavu s tim vsim, snazi se aby pak po porodu mohl byt vic doma, tak nyni nejake moje vycitky navrch nepotrebuje. A pred ostatnima jsem samozrejme ta ktera vse obdivuhodne zvlada s usmevem, asi neumim byt ten typ ktery se necha litovat a obskakovat. Resp. to si nechavam na dobu po porodu

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:36

mnum Eee, je mi blbe, jen to ctu! Drzim palce at vse stihnes a jsi relativne v pohode!

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 23. července 2020 14:41

mnum no, to je teda náročné. Ať se co nejdřív všechno "normalizuje"

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 23. července 2020 15:00

Prosím vás, aktovka pro prvnaka-topgal nebo ergobag?

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 23. července 2020 15:08

Pinot Noir ďakujeme

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 23. července 2020 15:09

Všetkým tehotným: keď môžete, postazujte sa, držím vám palce do finále 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 23. července 2020 15:48

Karja Pinot Noir Děkuji

Online Lamicka
14192 příspěvků moje polička 23. července 2020 15:54

tv Dcera mela a ma Topgal a spokojenost. Do prvni tridy jsme kupovali ten nejmensi model, protoze byla droboucka, takze jsme museli do 3. tridy poridit dalsi a oba ok. Ergobag neznam, tak nemam porovnani. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 23. července 2020 17:09

mnum jsi hrdinka! je naprosto pochopitelné, že toho máte obě s malou moc, doufám, že si to sedne co nejdříve

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 23. července 2020 17:11

mnum drzim palce ať se to nakonec se to pěkně poskládá, začneš rodit až v termínu a vše stihneš. 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 23. července 2020 19:11

mnum soucitim. Ja 1.4. nastoupila na materskou, 4.4. jsme se stehovali do vetsiho bytu, tyden na to jsme jeste s muzem odvazeli sami zbytek veci, uklizeli jsme stary byt, ktery jsme predali sestnacteho... No a dvaadvacateho si me nechali po kontrole v porodnici, aby se mala za pet dni narodila. A to jsem si jeste planovala, ze kdyz mam termin az 25.5., tak si stihnu nejenom zaridit novy byt, ale jeste si hodim nohy na stul a budu odpocivat  Nakonec jsem se misto toho vracela po dvou tydnech do bytu, kde jsou jeste ted nektere krabice nevybalene a mam pocit, ze uz tak zustanou, kdyz nam ty veci doted nechybely. Tak se drz a ja drzim palce, at rodis az v terminu. 

Offline Evve
4 příspěvků moje polička 23. července 2020 19:15
Offline Evve
Offline Evve