Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 24. července 2020 22:58

Karja z mé zkušenosti nic, jen vytrvat :)

Syn (skoro 3,5 roku) většinou ještě po obědě chodí spát (cca mezi 14-15 u nás teda), večer jde spát až s námi tak kolem 23 a ráno vstává mezi mezi 7-8, jak to vyjde.

Už teda vydrží i bez spánku, ale podvečer už je úplně hotovej, unavenej, musíme ven odpoledne brát kočár, domů by došel leda se strašným brekem nebo bych ho nesla v náručí. Když nespí odpol, je v osm tuhej, zato ráno už straší v šest.

Ale my teda nejsme zrovna žádný spánkoví odborníci, já to nechávám úplně na něm. Jestli usne odpoledne v jednu nebo ve tři je mi jedno, i když nespí vůbec mi nic nekomplikuje. Pochopitelně jen proto, že si to můžu dovolit, nemám jiný závazky. Když se mi nehodí, aby spal, tak ho neuspím: výhoda, když neumí usnout sám :-)) 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 24. července 2020 23:02

Karja asi jenom potlapkat. Je ještě malinká, spát očividně potřebuje. Mě teda mladší spala v poledne ještě v poslední třídě ve školce. Sice už neusla denne, ale prece. Zato starsi přestala definitivně spát asi v 2,5 letech, do školky už nastupovala bez pyžama. 

Čo se týče večerky: jak dlouho v poledne spí? Některým dětem se dá ten poledni spánek zkrátit a některé strašně vyvádějí. Je asi potřeba to zkusit, ale popravdě si myslím, že s tím mnoho nejde dělat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. července 2020 23:04

Karja chapem a tlapkam lebo toto sme mali tiez ale asi je este mala na zrusenie spanku ked o tretej je hotova, ze zaspi sama. Kolko spi poobede, neslo by ju zobudit aby nespala dlho? Sice uz asi sama poznam odpoveď, vystihnut presnu chvilu, aby potom dieťa hodinu nevrieskalo, ze sa zle vyspalo, je tazke. 

Bola som s detmi 6 dni na chate 7 matiek s detmi, moje najmensie, mladsieho vkuse strazit, odpalena som natotalku, dnes sme odtiaľ sli rovno na svadbu bratrancovi. V aute mi zaspali, starsi potom na odobierke hodinu vrestal, lebo sa zle zobudil (a to cely tyzden poobede  nespal) jedine šťastie, ze nevesta je svata zena a bola hrozne mila. Sme to aj zabalili a sli domov dalsiu hodinu autom, doma take iste  sceny a ja po tom tyzdni som bola normalne vyhoreta, vsetko na mna padlo a lezala som bezprizorne na posteli a cumela do blba (ale bolo tam skvele, ale narocne). A obidvaja zaspali az o desiatej. Tak to len taka story, aby si vedela, ze v tom nie si sama!

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 25. července 2020 07:06

žluťásek Mrakoplas continuity Diky, no spi treba hodinku a pul az dve hodinky. My doufame, ze je ta pozdni vecerka kvuli tomu, ze je leto. Uprimne si neumim predstavit, co budeme delat za dlouhych podzimnich veceru:-D

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. července 2020 07:16

Karja myslím, ze jediné co s tím jde dělat, je budit ji dříve ráno, aby se to posunulo celé.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. července 2020 07:17

Pavlena vidíš, to mě ani nenapadlo, ze to vlastně může mít omezené přímo to koupaliště

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 25. července 2020 07:50

DrowRanger s nočním děsem zkušenost mám, ale neporadím.U nás to trvalo docela dlouho a bylo to časté, několikrát do týdne. Protože to bylo tak časté a opravdu strašné (narážel i do nábytku), navštívili jsme i neurologa, měla jsem strach, aby ty záchvaty neznačily něco horšího.  Doktor nic nezjistil a říkal, že to jsou jen ty děsy a že to není nic nebezpečného. Stává se to prý v období nějakých vývojových milníků, třeba když se dítě naučí chodit nebo hrát na klavír. U nás to bylo spojené zrovna s tím chozením, ale trvalo to snad půl roku. S mužem jsme brečeli vyčerpáním, nevyspali jsme se dva roky v kuse (nejdřív mimino a pak tahle hrůza). Zkoušeli jsme Pediakid pro klidný spánek, ale myslím, že to moc nezabíralo. Pak to přešlo samo. A ty máš synka taky takového uplakaného, ne? Možná to prostě postihuje přesně tyhle citlivé děti. U nás se teda řve pořád, už pátým rokem. Naše mimino propláče tak 15 minut denně, náš předškolák  tak hoďku dvě denně. Už jsem se s tím smířila, že si prostě musí pobrečet, no. Pro unavené matky mám velké pochopení.

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 25. července 2020 07:59

nonemy taky bych v 11 dítě samotné k vodě nepustila. I když jsem tento týden byla s dětmi na koupáku a tam ani noha, bylo tam normálně snad víc plavčíků než návštěvníků a bazén opravdu přehledný. Ale kdyby tam byla hlava na hlavě, což asi bývá, když se teploty přehoupnou přes 25, tak to bych měla zadek stažený.

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 25. července 2020 08:11

Karja takhle to u nás bylo před rokem - odpoledne jsem ho uspávala klidně hodinu, večer lítal venku do deseti, pak jsem ho zase ještě hodinu uspávala. Děsný. Tak jsem pak přestala odpoledne uspávat a nechala ho, někdy vydržel, když byl zábavný program, a když to s ním bylo už nesnesitelné, dala jsem mu polštáře a deku v kuchyni na zem klidně ve čtyři odpoledne, usnul hned a my normálně mluvili, třískali nádobím, nijak ho nešetřili. Po 40 minutách jsem ho vzbudila. Pokud se vzbudit nedal, ani když jsem s ním třásla, tak jsem ho nechala spát, jak potřeboval. Večer byl sice opět náročný, ale druhý den se pak bez spánku obešel. A těch dní bez spánku postupně přibývalo, dlouho dobu to bylo tak, že třeba jednou za týden odpoledne usnul, to už ale bez mé snahy, tak jsem usoudila, že to opravdu potřebuje a ten jeden horší večer přežijeme. Večerní uspávání se ale s vymizením odpoledního spánku zlepšilo tak o 1000 procent, takže držím palce, ať k tomu brzo dospějete ;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2020 08:28

Karja zkusila bych ji budit už třeba po třičtvrtě hodině, jestli to půjde. Synovi by už podle mě bohatě stačila půlhodina, ale i po hodině na mě křičí Zavřít dveře! Vstávat ne!:) Nebo jí dávat spát obden.

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 25. července 2020 09:54
Reakce na nonemy:

V kolika letech jste nechali, nebo myslíte, ze byste nechali, jít dítě samotné na koupaliště? Dcera má 11, plavat umí, asi průměrně, a já se pořád tak nějak bojím.

​Z vlastní zkušenosti, naši mě pouštěli na bazén s kamarádkou od 11 a půl let, na tom koupališti dohlíželi celý den 3 plavčíci, obě jsme uměly plavat dobře, celou dobu jsme byly pořád spolu a hlídaly jsme se v podstatě navzájem, nějak nás ani nenapadlo dělat něco nebezpečného nebo zakázaného, prostě jsme jen blbly ve vodě a byla to ta nejlepší část prázdnin. Další rok, když nám bylo 12 a půl (!), se s námi už dohadovala baba za kasou, ať jí ukážeme občanku, že už určitě nemáme nárok na dětské vstupné A od 14 jsme mohly samy k řece. Tolik pohled z druhé strany, byť chápu, že dneska jsou rodiče opatrnější

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. července 2020 09:57

Karja já příšerku už nějakou dobu budim každý den po polednim spánku v 14 hod, pokud se do te doby neprobere sama, abych byla schopna ji večer do té 8.30 uspat.  Pokud to přetáhnu, třeba jen o 10 min, tak už paří minimálně do 9 a déle. Dřív to buzení bývalo v pohodě, jen jsem se s ní třeba 5-10 min válela v posteli aby se v klidu probrala, teď to bývá často s řevem. 

Spát chodí podle toho kdy ráno vstane, když vstává 7 a dříve, ukládam cca ve 12, pokud si ráno přispí, tak jde spát později.  

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 25. července 2020 10:09

Karja Tak ono není dobré dělat si moc naděje. Ta moje se sice zbavila denního spánku, ale večerku má i tak v půl desáté  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2020 10:25

Sairon syn chodí spát pořád v osm. Přitom loni v zimě měl ten denní spánek už před obědem, tj. max do dvou, potom v létě spal do tří a letos někdy usne až ve dvě a spí klidně do půl čtvrté, jednou jsem ho dokonce uspala až po třetí a vstával v půl páté a spát šel zase v osm. Roli u  něj hraje spíš ta délka.

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 25. července 2020 11:09

DruI náš usíná taky po deváté, o půl desáté. Ale od ulehnutí do usnutí to trvá čtvrt hodiny, nikoli hodinu a čtvrt, takže u nás teda podstatné zlepšení.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 25. července 2020 11:43

Pinot Noir Jo, tohle je plaj, co bych mohla i s miminem splnit.

Sairon Tohle zni taky dobre, ale mne nejde uspavat moc v prednej cas, kazdej den je to jinak.

Tak uvidime, zkusim jeste chvili nic a pak Pinoti plan;-). Ono je to blby v tom, ze kdyz je dcera unavena, tak ta jeji neprijemnost spociva v tom, ze rve jako blazen!:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2020 11:50

Karja ten řev má i syn, a to je jinak celkem tichý. Na jakýkoli požadavek odpoví dlouhým hysterickým záchvatem. Já se teda obávám, že malá ten spánek potřebuje, když usne i sama.

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 25. července 2020 12:23

Karja Já bych na to nespěchala. Jednak evidentně spánek potřebuje, když sama odpadne, jednak konec odpoledního spaní vůbec nemusí přinést podun večerního usínání. Večer může být pořád stejně dlouhý, jen náročnější.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 25. července 2020 14:24

Na zajtrajsiu oslavu, ešte tam dám sviečku

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 25. července 2020 14:25

letfenixa ten je krasny!