Potrefenáhusa to je vlastne znacka ideal, rovnou se slo na vec:D
Vše o těhotenství a dětech
vona to má proste rada dramaticky!!!!
To se nudit nebudete. Čeká vás pestrej život ![]()
Potrefenáhusa Husty!
No on to ten doktor takhle popisoval, ze do poradny se chodi v Praze, kde sedej mlady ucha a kdyz nejde proud, tak jsou bezradny (on rekl jine souslovi)' A ze von sahne a vidi:-D:-D
Husty, teda takhle, takovej roztomilous Husicka a takhle odvazna pritom!
Mne ted po pul roce, kdy jsem nesla na pojistovnu zpravy z nemocnic prekvapilo, ze mi do zpravy o porodu napsali komplikovany porod, mne to prislo v klidu, az zpetne jsme ted se sambem premysleli nad temi komplikacemi a proc nam to nerekli, radsi:-)
Karja Jo, naštěstí jsme se ani nestihli moc leknout...
Moje dcera je naprosto netabulkova uz od delohy, po tretim screeningu me gynekolog poslal rovnou do rizikove poradny v porodnici, protoze byla malicka. Kdyz na poradne v 36.tt jim vysel odhad na 1860g a tedy prvni percentil, tak si me tam rovnou nechali. O pet dni pozdeji se narodilo miminko na desatem percentilu, 2120g. Ted se poohlizim po novem pediatrovi, protoze ta nase jede hodne podle tabulek, a protoze male oproti prohlice v sesti tydnech kleslo BMI, tak zacala resit, ze neprospiva... Ja ale nejak odmitam pripustit, ze dite, co za dvanact tydnu od narozeni vyrostlo o 12 cm a pribralo na dvojnasobek sve porodni vahy, neprospiva
jako jo, ona neni zadne baculate miminko, je spis dlouha, mela ted nejspis rustovy spurt, behem tydne mi vyrostla z obleceni, ale faldicky na nozickach a rucickach ma. Na to, ze se vsechny snazi nacpat do tabulek, jsem nadavala uz v tehotenstvi a evidentne budu pokracovat dal.
Takze mam byt v klidu, kdyz mi doktorka pri posledni kontrole rekla, ze vaha je neco mezi 360 g a kilem?
Jako bricho mam na mesic, ve kterem, jsem, docela velke, otec je vysoky, jsem fakt zvedava, jak velke bude to dite.
Zuzuli v klidu, i podle pediatrickych tabulek ma dite zdvojnasobit porodni vahu v kolem 4.-5. mesice, takze kdyz to mala stihla za 12 tydnu, je to vlastne napred :) Dulezite je aby nepadala v percentilovem grafu, a to z jednoho rozdilu nepoznas, jen kdyby to bylo patrne pri nekolika merenich/vazenich za sebou. Ale kdyz nejsi s pediatrickou spokojena, zkus pohledat jinde...
Prosím Vás, má tu niekto skúsenosti s nočným desom u detí? A s podávanímkvapiek B-komplexu dvojročnému? Doktorke som už teda písala, ale ešte sa mi neozvala. Syn to má aktuálne pravidelne ako hodinky medzi 00:30 až 1:30,najprv som si myslela, že len vysiera (pardón za výraz, ale jasi už fakt začínam myslieť, že my sa nevyspíme už nikdy...) a vymýšľa, ale včera som ho zdvihla na ruky a teda ako somho tým zrejme zobudila, tak kopal, jačal metal sa, prehnutý v luku, musela som ho vrátiť do postieľky a počkať kýmsa ukľudní. Prekladám ho už dlhšiu dobu k nám do postele lebo som (chvalabohu) nemala silu nechávať ho plakať tam a teraz keď som siuž istá, že sú to nočné desy (ako bonus striedané občasne nočnými morami) to ani nejdem meniť. Podarilo sa to niekomuodbúrať pomocou kvapiek a nejakých postupov pred spaním? Či sa mám na to vykašľaťa čakať, kým to prejde?
Ľutujem, ono ty vyzera strašne.
no asi si to tým uplne nezobudila, keď ich zobudíš, tak sa väčšinou ukludnia, ale u myslim tu niekto písal, že sa budiť nemaju. Ja som budila.
Každopádne býva to obdobie, asi ako sa vyvíja mozog a väčšinou to prejde samé. Ja som žiadne kvapky ani lieky nedávala, aj keď b-komplexom podľa návodu asi nič extra nepokazíte.
continuity a dokedy to trvalo? Lebo u syna už hádam mesiaca skôr mi príde,že sa to zhoršuje (des trvá dlhšie a ťažšie sa z neho ukľudňuje)a teda s mužom sme už dosť nevyspatý, fakt nie sme typy na spoločnéspanie (syn ako bonus kope zo spania ako besný a jamu pravidelne aspoň 1x za noc v spánku tresnem rukou cez tvár
). Občas teda má aj noc, kedy ju prespí celú v postieľke bez zobudenia.
DrowRanger jestli jsou to nocni desy, tak urcite nebudit, ono se to stejne vetsinou nepovede nebo to situaci zhorsi. Jestli to je nocni mura, tak se pravdepodobne vzbudi a pujde uklidnut. Nas treba chodil po byte, brecel, ale vubec nereagoval, jakoby nas nevidel. Trvalo to kratce, tak mesic a ne kazdou noc, nemuseli jsme to nijak resit. Jen jsme sledovali, aby si neublizil, byli mu nablizku, ale nezasahovali jsme. Pokud to trva delsi dobu, tak pediatr posila k neurologovi. Bylo nam doporuceno dodrzovat denni rezim s vecernimi ritualy, nemit zazitky 2 hodiny pred spanim a nepretezovat dite. Drzim palce, at se to brzy srovna.
DrowRanger skúsenosti bohužiaľ mám, nebolo to každú noc, ani v pravidelných časoch, trvalo to možno rok, kvapky som nedávala, plakal a bol v náručí, nereagoval na tisenie, trvalo to aj hodinu, prešlo to okolo druhého roku, ale zaujímavé, mal to len doma, na dovolenke nie.
V kolika letech jste nechali, nebo myslíte, ze byste nechali, jít dítě samotné na koupaliště? Dcera má 11, plavat umí, asi průměrně, a já se pořád tak nějak bojím.
nonemy mám stejně staré dítě, plavat umí hodně dobře, myslim si o sobě, že jim dovolím hodně, ale samotne na koupaliště urcite ne. Už je nechám v dětském nebo rekreacnim bazénu samotné, když vidím, že tam je plavcik a hlavně jim kladu na srdce, aby se hlídaly navzájem a jdu si zaplavat. Ale samotné úplně, si to představit neumím.
Vlastně bych nenechala samotné dítě ani v bazénu, takto když jsou dvě, trochu spoléhám, že se neutopi obe najednou a ta druhá udělá paniku.
nonemy Za sebe musim rict, ze my jsme chodili od 13. Bylo to teda koupaliste bez plavcika a musim rict, ze ted mi to prijde docela odvazne. V 11 bych nenechala, mozna s nekym starsim kdyby se kamaradila a bylo to hodne male koupaliste s plavcikem
continuity Karja děkuji, potvrdily jste mi, ze má ještě čas
Chtela bych jen poradit, nebo mozna poklepat po raminku at vydrzim, ohledne poledniho spanku. Dcera furt v poledne spi, coz me stve, protoze potrebuje asistenci, ale hlavne chodi spat okolo 10 vecer, a vstava v 7 rano. Kolikrat mi nevyjde po obede uspat (navsteva, mimino vyvadi, kuprikladu utika z postele), ale to pak vytuhne ve 3 sama. Vlastne se jeste nikdy nestalo, ze by nespala. Ale, ja uz nechci aby spala, ta nocni vecerka je desna a dost nekompatibilni s miminem. Navic takhle pozde usne, at uz jde odpoledne spat v poledne nebo v ty tri. Dneska se cely den koupala, litala a stejne usnula ve ctvrt na 11. Jde s tim neco delat nebo si mam rict, ze do zimy bude lip?;-)
nonemy Myslim, ze na nasem koupaku pusti samotne decko az od 15. Dcera ma 11 a urcite bych ji samotnou nepustila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.