Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 18:12

Ja sa vás budem historkami zo škôlky oblazovat pravdepodobne až od decembra, ale boli sme na ihrisku a syn tam skákal s jedným dievčatkom na trampolíne a dokonca sa aj naháňali! Normálne som sa dojala

Offline dzizisketa
8971 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 19:51

​no to kazdopadne. mne teda hlava nebere i ty babicky aj hlidacky, co jsou schopne zavolat do divadla/na ples - vratte se, breci a uz ho hlidat nebudu

​Proč? 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 20:30

dzizisketa proc co?

Offline dzizisketa
8971 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 21:02

viktorka_od splavu

Proč ti to hlava nebere, proč ten facepalm? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 21:37

dzizisketa protoze to muzou chvili vydrzet? 

Mne volali moji rodice - byla jsem v divadle po 4 letech minimalne. A dcera brecela. Zbyvalo asi 20 minut. Oni furt volali a volali. A ja tipala. Mela jsem odejit z polovice rady? Nebyly zvyknuti ji hlidat a se jim rozplakala.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 21:40

dzizisketa jako kdyz je to neutisitelne, tak chapu, ale dost by me to zprudilo kdyz by pri zabreceni hlidaci babicka hned volala at si dite vezmu...

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 21:49

Mi jednou volali ze školky naštěstí jen jednou, že má dítě teplotuu, jestli by si ho někdo nevyzvednul (vědí, že je mamka v důchodu). No, naši zrovna byli někde v trapu, já třičtvrtě hodiny daleko, muž v Praze. Než jsem to stihla všechno zorganizovat, tak volali, že usnul, že nemusím tak spěchat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 22:19

Minuly rok v októbri sme boli na svadbe (az vecer, ked mladsi zaspal). Deti u nas doma strazila moja mama a sestra. Ked okolo polnoci maly pytal flasu, neslo ho po mlieku uspat (mal vtedy par zvlastnych noci, nesiel uspat ani mne), doslova vrieskal na cely byt. Zobudil aj starsieho, ktory bezomna nechcel zaspat a plakal tiez. Segra mu pustila prasiatko Peppa na mobile a mladsieho dali do totalne ufulaneho nepouzivaneho kocika z balkona a uspali ich asi po dvoch hodinach. Povedali nam to az ked sme okolo druhej prisli domov. Chceli, aby sme si to uzili (nikde sme dlho neboli a sambo mal v ten den 40). Sklanam pred nimi klobuk a musim sa im za to este raz podakovat. 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 22:48

My jsme zrovna minuly tyden ,,si vyrazili,,. Zadnej specialni program, ale trvalo to presne patnact minut od klapnuti kliky u dveri, kdyz u baru u tocili prvni pivo, zazvonil telefon a tam jen ,,obe rvou,,. Tak rikam ,,uz to netoc, obe rvou,,. A pak to bylo v hospode jak ticha posta ,,kam jdou?,, ,,Ale obe rvou,,. A vsichni vedeli:-D:-D. Tak jsme si se sambem rekli, ze tak za rok to zkusime zas a babicku spis litovali, protoze kdyz obe dve v noci rvou, to je peklo vsech pekel! Ale tak to nebyl zadnej specialni program (ehm ten bychom si totiz ani neodvazili naplanovat:-D:-D).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 23:12

Mrakoplas 

Některý babičky to berou jako výzvu a radši by se rozpůlily, než aby zavolaly mámu. Tchýně dokáže děti zabavit a udržet fakt dlouho a když je ouvej, tak by je nosila klidně několik hodin na rameni. Ona by je nosila snad i oba najednou. Někdy fakt docela dobře zaimprovizuje.

Offline dzizisketa
8971 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 23:32

711990

Tak já předpokládám, že buď hlídají rodiče pravidelně a když už mi volají, je fakt ouzko. Nebo to dělají prvně či výjimečně, a to zase rozumný člověk trochu počítá s tím, že problém může nastat. Ale jako odsuzovat smahem všechny prarodiče, že si dovolí volat rodičům, aby se vrátili, je mimo. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 23:56

Malý mal práve viac než 30 minútový nočný des, nesmela som sa ho dotknut, len som pri ňom sedela (j u mňa v posteli) a zatinala si nechty do dlaní. Fest nemal už zo dva tyzdne, tento je zrejmé vyvolaný jaslami. No som zvedavá čo to bude zajtra.

EDIT: Tak plakal s prestávkami až do druhej v noci, keď som sa ho ráno pýtala, či sa mu niečo zlé snívalo, vravel že áno, že bábo bam (v preklade, že ho udrelo dieťa). Netuším, či spracovával zážitky zo včerajška alebo ho dáke dieťatko ozaj buchlo. 

Ale muž ho bol dnes zaniesť a vravel, že za bránu jaslí šiel malý sám a neplakal keď odchádzal. Tak dúfam, že to bude dobré...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 08:17

Já asi na nástup malé do školky nezapomenu. Chtěla jsem jí to ulehčit, tak jsem se domluvila s učitelkou, že půjde na zvykačku, párkrát jsem tam s ní byla. Ta stejná učitelka si ji vyžádala do třídy, tak jsem byla ráda. Ale přestože tam pracovala dlouho a byla považovaná za zkušenou, tak si neporadila s malou 3 letou holčičkou :( Dcera hodně plakala, nechtěla jíst, ani pít. Trvalo to asi 2 týdny. Musela jsem ji tam nechat, protože už jsem nastoupila do práce, tak jsem doufala, že to přejde. Když mi učitelka po 2 týdnech řekla, že si s ní neumí poradit, tak ji plačící zavřela na chodbu, tak mi ruply nervy. Jak si do... nemůže zkušená učitelka poradit s malým dítětem? Jak si může dovolit vyšoupnout dítě ze třídy, aby jí tam neplakalo? Ještě teď se mi vaří krev, když si na to vzpomenu, asi z toho mám větší trauma než dcera :) No nechala jsem ji přeřadit do jiné třídy a byl klid. Mladá, snaživá, empatická, hodná učitelka, ještě se tam dcery ujala jedna starší holčička a už to všechno šlo. Takže jako vždycky je to o lidech.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 08:52
Reakce na dynda:

Mrakoplas 

Některý babičky to berou jako výzvu a radši by se rozpůlily, než aby zavolaly mámu. Tchýně dokáže děti zabavit a udržet fakt dlouho a když je ouvej, tak by je nosila klidně několik hodin na rameni. Ona by je nosila snad i oba najednou. Někdy fakt docela dobře zaimprovizuje.

​To je přesně moje máma.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 08:53

nonemy strašný, strašný, strašný

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 08:54

Kouzlo parfumanie opravdu funguje, dnes se mi starsi ve skolce povesila na nohu a ze nejde. Koukaly jsme s tetou jak puci obe dve, no jsme domluvene ze kdyby to opravdu neslo tak napise nebo zavola

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 09:13

vcera maly do skolky isiel pekne. pri odovzdavke neplakal a iba mrncal k maminkeee. plakal az potom ked revali ine decka. najma ked si ich po 2 hodinach prisli brat rodicia a potom na obed ked som prisla uz aj ja s dalsimi rodicmi. mimo toho sa pekne hral a aj spieval. pri odchode zo skolky plakal a stale opakoval neboj sa. nez sme vysli z budovy tak uz bol kludny a vonku mi spieval novu pesnicku co sa tam zjavne naucil a ktoru si uz vecer nepamatal alebo mi nechcel uz spievat. dnes rano pred budovou zase zacal mrncat neboj sa a az plakat. v satni som sa ho snazila ukludnit no moc sa nepodarilo. hysak to teda nebol takze som ho z narucia do narucia odovzdala ucitelke a ta ho tisila. obvykle mu takyto plac aj v jasliach presiel maximalne po 3 minutach a pekne sa hral. doma mam uzasne ticho a ako tak uz aj poriadok ale to jeho zufale nebooooj saaa mam stale v hlave

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 09:16

rasaNori Tak jí to fórum zablokuj

Snad se to spraví!

My se ségrou jsme šly do školky společně v listopadu, protože se čekalo, až jí klapnou 3. narozeniny (dvouletý dítě ve školce bylo tenkrát sci-fi, to nešlo). Dali nás do smíšený třídy pro sourozence, my jsme objevily spousty neznámých hraček a nové děti a po obědě jsme nechtěly domů.

A taky si pamatuju tu soutěž, kdo zůstane ve školce nejdýl

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 09:25

​no to kazdopadne. mne teda hlava nebere i ty babicky aj hlidacky, co jsou schopne zavolat do divadla/na ples - vratte se, breci a uz ho hlidat nebudu

​Nenechávali jsme dceru brečet a byla bych ráda, kdyby mi hlídání zavolalo, že brečí. Nemyslím si, že by někdo volal při prvním vzlyknuti, když by se to dalo zvládnout. Ale proč nechat dítě zbytečně stresovat?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 03. zaří 2020 09:28

dzizisketa tak ja mam docela nahlidano v ramci rodiny a i kdyz jsem kolikrat musela delat psi kusy, tak to nebyl duvod vzdat a zavelet rodicum at se vratej, ze ujeceny deti nehlidam. I kdyz jsem mela na starosti dve deti. Jasne ze clovek da rodicum vedet, co se tam deje, ale odvolavat nekoho z divadla bych si nedovolila. Vzdycky se to da nejak vyresit, pokud nejde o urazy nebo nemoc. Mluvim o detech starsich 1 roku, ne o miminku.