Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 13:21

Tak se přidávám do debaty. U nás bylo ráno při oblíkání do školky taky veselo. Týden nové tepláky, v obchodě se ho třikrát ptám, jestli mu nevadí, že mají zipy na kapsách...ne, ty jsou dobré. A ráno scéna, jak mraky, že on je nechce, že mu vadí, že jsou prošité na kolenách. Moje nervy... A takovou scénu máme cca 3x do týdne. A to už vím, že nesmím kupovat trika a mikiny s kapucí (protože kapuce jsou zakázané!), cokoliv s límečkem, jakékoliv kalhoty s knoflíkem a už vůbec né džíny. Už se těším, až bude podzim a poprvé ho budu nutit do nepromokavé kombinézy s kapucí. 

A to jsem se tak těšila, jak si ho budu hezky oblíkat do frajerských outfitů. Ne, u nás teda jedou jen tepláky a to ještě ne všechny.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 13:23

LadyMary oujé, lituju. Já si zrovna užívám, že si ho můžu fešákovat podle svýho, protože je mu to zatím buřt:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 13:29

LadyMaryuplne ta chapem! Ziadne gombiky, ani cvocky, najlepsie vlastne ziadne oblecenie. Kde moze, tam sa vyzlecie donaha . Fakt neviem ako sa sambovi podarilo mu rano navliect tu mikinu pre rocneho. Nielen, ze je mala ale nie je ani jeho a nove veci su fuuuj! 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 13:30

Karja https://www.marianne.cz/podcasty/13-hrichu-rodicovstvi

Je to v posledním díle "Bonusová epizoda: otázky a odpovědi" hned na začátku, po úvodu. Není to samozřejmě úplně stejná situace (chlapeček o chlup starší, možná už to dělá více záměrně, takže se má pátrat i po příčině), ale ten princip o chválení a motivaci k jinému chování mi přijde fajn a použitelný.

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 14:56

Ale já ty děti chápu. My jsme měly se ségrou takový manšestráky - tuším jedny lesní zeleň a jedny taková růžovofialová - a nesnášely jsme je, protože měly široký "proužky" a ne tenký jako dospělácký kalhoty, a tak jsme je vždycky zahrabávaly dozadu do skříně, aby je maminka neviděla a nenapadlo ji, že si je máme oblíknout.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 14:56

nonemy Dekuji, ja si pustila kdysi ten prvni dil a neprislo ji to tolik dobry, tak jsem to dal neposlouchala;-)' tenhle dil si pustim;-)

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 15:05

LadyMary Ja teda musim rict, ze me uplne prekvapilo, ze mas dite! Mne to asi uniklo, si te vybavuji vzdycky z tech top outfitu, vubec mi to k materstvi malyho ditete neslo (vim, kravina). Moje dite bylo vystrojene jen ten prvni rok, mela jsem si to vic uzivat. Ted jsme vsechny nejen ta nejmensi casto spinavy, neucesany, ja nosim obleceni po segre, a holky po jejich detech, ja uz nestiham ani objednavat:-D:-D. Ted pojedu do Pepca a Tesca a vidim to na prepisknuti limitu karty:-D. No proste prohlubujes mi depresi!!!

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 15:48

Karja Haha, taky proto do outfitového vlákna přispívám tak čtyřikrát do roka:-) Navíc teď s tím home officem to taky není na nějaké velké strojení. My byli v Pepcu včera, protože jsem zjistila, že nám nějak chybí trika s dlouhým rukávem. Koupili jsme 4 a doufám, že aspoň dvě z nich bude nosit :-D

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 18:07

Dnes som opäť správne rodičovsky nezvládla veľkú scénu kvôli ničomu, nestihli sme tým pádom plánovaný autobus, pred vytvarnou sme boli ešte na ihrisku, ja stále vnútorne rozklepana, dieťa veselej mysle. Výtvarnú sme zvládli, chvalabohu, že je to s rodičmi, takto môžem dúfať, že keď to tam bude rok poznávať, tak tam pôjde neskôr aj sám na krúžok.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 18:34

Aranel tie s hrubymi pruzkami nam sila mama, neznasala som ich, este to boli mrkvace takej blbej dlzky, tak som bola vdacna za prve rifle!

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 20:08

viktorka_od splavu Já bych se na ty tanecky kolem vykašlala, pokud nemáš jasnou představu, tak se zeptala kamarádek, kolik dávají podobně starému dítěti. Pak to upravila dolu - nahoru podle vašich příjmů a začala mu to posílat na účet. Nekontrolovala bych, co s tím dělá, je to jeho zodpovědnost. U nás dcera dostala kartu v osmi (s omezeným výběrem) a tenhle přístup z ní vychoval drobného škudlila :-).

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 20:38

Ještě jednou díky za vaše názory a historky o zasekávajících se dětech. Včera už jsem skoro hledala číslo na nějakého odborníka, ale nakonec si myslím, že syn je prostě jen dost svéráz a ehm...poněkud rozcapený. A to jsem si ještě donedávna myslela, že tohle se stává výhradně dětem rodičů, kteří si jich buď moc nevšímají, nebo jsou to bohémové, kteří děti nijak neusměrňují z principu. Tak jsem prozřela, že to může trefit každého:) Budeme to muset nějak vychytat, vybalancovat, abychom moc "netlačili"(to končívá katastrofálně), ale zároveň přiměli syna dělat to, co je potřeba. Mám jen pár věcí, na kterých trvám (jako fakt by se daly spočítat na prstech 1 ruky, většinou tam jde o zdraví nebo úplně elementární pravidla). Včera muž polevil a jednu věc pustil, a to jsem si už říkala, že je na hraně. Naštěstí nemusíme řešit nějaké ubližování, agresivitu nebo tak, je to fakt "jenom" neposlušnost a takové divné záseky kolem jídla, oblečení, společenských zvyklostí a tak nějak všeho

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:08

711990 

Ono to celý není nijak směrodatný. Syn se nechal posadit na nočník, co se naučil sedět, bez problémů. Většinou jsme si vzali knížku Víš, co má v plínce myš, prostudovali, jak to teda je, ukončili dýchánek na nočníku a bylo. Někdy se vyčůral, spíš výjimečně. Pak se to teda několik let zkoušelo a k samostanému používání nočníku nebo záchoda se dopracoval ve 2 3/4. Dcera nesnáší jakoukoliv manipulaci svou osobou, nočník má dost na háku od chvíle, co dostala svůj... Že bych si dělala násilí, ani náhodou. Je to na ní. Jen jak dělá stín bráchovi, tak možná pochytí nesprávnou techniku čůrání Do nástupu do školky má rok až dva, tak uvidíme, nějak to dopadne.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:12
Reakce na dynda:

jak dělá stín bráchovi, tak možná pochytí nesprávnou techniku čůrání

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:16

999 díky, hele no to ne, tady jde o dospělý chlapce, samozřejmě dávno účet kartu a všecko mají, kapesný měli na zš dostačující, na střední k tomu začali chodit na brigádu, na které teďka prakticky toho půl roku co byly zavřené školy byli skoro furt.. tím pádem bych si představovala co nejmíň problematický ten přechod na standardní školní docházku a letošní maturitu.. nepřipadá samozřejmě do úvahy že by dostávali tolik peněž jako v práci, ale zase aby byli motivovaní se spíš učit než zdrhat ze školy vydělávat

díky všem za rady porady!

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:18
Reakce na dynda:

Jen jak dělá stín bráchovi, tak možná pochytí nesprávnou techniku čůrání Do nástupu do školky má rok až dva, tak uvidíme, nějak to dopadne.

​ehm, ty obavy teda úplně nepodložený nejsou, no... aneb vyzkoušeli jsme za vás...

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:19

viktorka_od splavu Tak já jsem to asi nepochopila :-).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:23

Tabea 

Dík, takže moje obava, že si jednoho dne stáhne kalhoty, plínu a načůrá si do bot je reálná? Tak plínkový kalhotky si škrtám, už jedině plína přelepená dokola páskou Ona už totiž ty tepláky tuhle na zahradě fakt stahovala. Když brácha čůral, tak na to koukala a pak říkala eště. To je jedno ze 3 slov, co ovládá. Jako je s nima hrozná sranda teď.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:25
Offline Jos
příspěvků moje polička 08. zaří 2020 21:37

Tak uz se taky hlasim do klubu matek, vzalo to rychlejsi spad nez jsem cekala. Tak budu brzo bombardovat mistni uzivatelky se zacatecnickymi dotazy . Dneska po sekci se asi naposledy vyspim. Mam kluka 3950g...