Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 10:59

Malenge já měla celý dny syna v body a tepláčkách, overaly na noc. Kalhoty s ťapkama jsem zavrhla hned v zárodku (i když jsem je v těhotenství pořád nakupoval, že to musí být moc praktické), dupačky jsem oblíkla možná jednou.

Mě ty overaly asi štvaly kvůli přebalování. Syn byl v látkových plenách a já ho přebalovala hodně často, i po půlhodině třeba, prostě hned jak jsem si všimla, že je v mokru. To bych se z těch patentů pominula :) 

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:04

Jos Však to stačí 

(já se teda pořád podivuju těm nabaleným miminum, jako vim, ze novorozenec nemá termoregulaci, ale když je venku 30, tak mi přijde přehnaný mít mimino v kočárku v čepici, mikině, pod tlustou dekou a ještě prikrytej kočár latkovym deklem - viděno teď v létě mnohokrát)

ja užila hodně lindexovy overaly na zip bez ťapek, ťapky byly všechny k zlosti, většinou z toho tu nohu vykopala, někde si ji zahakla a řvala. Nebo ji to stáčelo prsty, možná má velký nožičky. Proste bez ťapek mnohem lepší, letní děti jsou asi v tomhle výhoda 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:06

žluťásek Každá máme nějaké důvody. S tím přebalováním chápu. Si vzpomínám, že já jsem měla nějaké psycho z ponožek. A asi i že mi ho v porodnici dali v body s krátkým rukávem a přes to ten overal a nějak se mi to zalíbilo. Podruhé už jsem to dělala jinak, ponožky mi najednou přišly ok, overal jen jako pyžamo, možná to bylo i tím, že mladší hodně zvracel, takže takhle jsem mohla xkrát denně měnit jen vršek a ne celé oblečení. Těžko říct

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:09

Aranel Že? Už!

Online Pinot Noir
29916 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:11

Potrefenáhusa nejen mimina, i větší. Minulou sobotu jsme byli na pivobraní, Ríša triko, tepláky, k večeru mikinu, polovinu doby lítal bos. A bylo tam na hřišti mnoho dětí cca 2 a více roků komplet zabalených v softshellu a gumových oblecích, přitom nepršelo, ani nepamatuju, v čepicích, zateplených bundách. Přitom jejich mámy, posedávající s pivem na lavičce, měly tílka a letní šaty

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:12

Potrefenáhusa Overal bez ťapek z lindexu jsme měli jeden a vůbec jsem ho nepochopila, co je to jako za blbost. Holt únorový mimino :) 

Online Pinot Noir
29916 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:12

Overaly jedině s ťapkami, zato kalhoty jedině bez

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:18

Pinot Noir já to vidím teď ve školce hodně. Přijde mi tam vedro, jen vejdeme dovnitř, už musím sundat svetr. Syn nosí do třídy tričko s krátkým rukávem a šortky. Ale většina dětí má dlouhý rukáv, tepláky a pár z nich i mikinu. Bundy na věšákách běžně, ale to celkem chápu, ráno už je fakt zima a je rozdíl vyrazit v 7 nebo v 8.

I v botníku rozdíly, od sandálů přes plátěnky až po kotníkové kožené boty. (ty ještě ani nemáme koupené, už abych začala vybírat) 

Online Pinot Noir
29916 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:27

žluťásek my střídáme plátěnky a nízké kožené, podle toho, které jsou zrovna méně zaprasené a které rychleji najdeme . Jezdí na odrážedle, tak mu dávám přes mikinu právě tu zateplenou vestu, kterou hned beru s sebou domů. Ale ve školce všichni tak podobně. Zato na těch hřištích někdy čumím, jak jsou ty děti, které se vlastně nezastaví, skáčou, lezou, běhají, navlečené. Chtěla bych vidět ty matky, jak by vypadaly v softshellu po deseti minutách takové aktivity, když je 20 stupňů a svítí slunce!

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2020 11:53

Potrefenáhusa Nabaleni u nas hrozi az v opravdove zime . Mlady pan spi v noci v zavinovacce/swaddleru a pres to prehozenou merino deku, to musi stacit. Na zimu mam objednano par merino rostoucich veci na ven. Beru to tak, ze pokud klidne spi, tak ma teplotni komfort.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:05

Pinot Noir ja to vidim na Tondove bratrankovi. Tonda jeste chodi v kratasech a bez ponozek, rano miva mikinu. Jeho bratranrec chodi v zimni bunde i cepici a moje mama dostala za ukol usit softshell rukavice, protoze uz je na ne cas!

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:08

711990 Si tak rikam, do čeho ho daj v zimě?

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:09

dzizisketa Potrefenáhusa trochu se bojím, že pupík jen tak nezmizí, dnes u doktorky vážení, pak jsem to zkoumala v těch křivkách a percentil 90

Online Pinot Noir
29916 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:12

INCOM1 já si vždycky říkám, komu ty tepláky, jak široké, tak dlouhé, můžou být, že určitě nikomu, a ono přece

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:15

INCOM1 A kolik má? (Housatko 62 cm a 6 kilo )

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:17

S tim oblečením to mám podobně - kalhoty/overaly s ťapkama jsou pro zlost. Furt má ty nohy úplně někde jinde než má mít. A taky mi to v těhotenství přišlo děsně praktický. Za mě je ideální body přes den buď samotný nebo s tepláčkama a na noc overal. Bez ťapek. Jo a pokud na zip, tak jedině dvoucestnej (má třeba lindex), jinak když se normální zip rozepne v noci, tak je to mimino najednou úplně nahatý a neni mu to příjemný.

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:18

Pinot Noir Já ji poridila par úžasných ručně šitých tepláků, ze jako to má super širokej naplet v pase a vono ji je to malý přes ty buclatý nožičky...

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:23

Potrefenáhusa No to už je ale velká! Náš malej je o pár dnů mladší a před týdnem měl 5 kg a 58 cm. Ale začínal na 3 kg a 48 cm a ze začátku tomu jídlu moc nedal (žloutenka), takže je to úspěch. A pupík má teda pořádnej, ale to mu vycházelo už na ultrazvuku

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:26

pilgrim Mne prave ona nijak tlustá nepřijde, měla rovných 3,5 a taky 48 cm

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:26

pilgrim oni ty pupíky mají všechny, to mají i moji kluci a to jsou pod padesátým percentilem, to je tím, jak nemají ještě zpevněné ty břišní svaly.