Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:46

letfenixa 

Já myslím, že zlom byl, když se "začaly ztrácet děti". V úvozovkách, protože se asi ztrácely vždycky, ale od zmizení Honzíka Nejedlého už to bylo vždycky dost rozmázlý v médiích a lidi dostali strach? Já teda v naší vesnici před obchodem nechávám. Většinou jsou u obchodu místní konzumenti a ti vědí, který kočár komu patří a rozhodně by ho s jiným odjet nenechali. Ale v našem městě už jsem hodně opatrná a nechávám kočár venku jen u jednoho obchodu, kde na něj pořád vidím ze dvou metrů, někdy jsou i otevřené dveře.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:46

Evaeva u nás se takhle často zmiňuje jak mamince brácha skočil ze stolu na hlavu totiž jak se tu probíraly ty přebalovací pulty a tak.. tak u nás se mimino koupalo na prkně na vaně a pak oblíkalo atd v kuchyni na jídelním stole. no a on ještě nechodil, ale už sebou řádně mrskal a "péroval" na nohách.. no a jak ho nějak šikovně chtěla zvednout nebo položit či co, tak tam ty nohy podstrčil a odrazil se silou, kterou nečekala.. aaa hup! šipku rovnou na hlavičku na lino

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:49

letfenixa ja nechavam i dnes, ale jen pred nasi vesnickou hruskou a ke kocaru je z 90% pripoutany i pes, takze snad nehrozi ze by tuhle karavanu nekdo nekam nepozorovane odtahl

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:50

viktorka_od splavu od toho šestého měsíce je to podle mě hned, děti dovedou překvapit. Já teda našim vypadla i z takové té krosny, jak se nosilo dítě zády k rodiči. To mohlo dopadnout asi dost blbě, naštěstí mě táta chytil za nohu. Já byla totiž dost živé dítě

49364 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:54

Evaeva uff, to asi mohlo, myslím loni proběhl ten případ jak lidem vypadlo dítě z té krosny v tatrách?  hrůza:-(

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 20:58

Evaeva Já mám tedy taky takový traumátko, když mi bylo asi deset, přijela k nám teta s miminem, na pár dnů, měli kontrolu v nemocnici, malá nosila takový ten postroj na vykloubený nožičky, nevím, jestli se to teda vůbec ještě používá.

Poslali mne s kočárkem ven povozit. Takže jsem zajela za kamarádkou, před jejím domem jsme se posadily na schody a kecaly. A kočár jsem nechala volně stojící, však mě to ani moc nebralo, dítě spalo, co s ním.

Jenže to bylo trochu z kopce, kočár se samovolně rozjel směrem k (naštěstí) travnaté ploše mezi domy a po nárazu do malého obrubníku se překlopil.

Dítě vypadlo, řev, tak jsem všechny ty sarapatičky nastrkala zpátky, peřinky vytřepala a hlavičku od hlíny jsem otřela poslintaným kapesníkem. 
Doma jsem nic nepřiznala.

A teta pak zas odjela, nic se vlastně jako nestalo.

Jen jsem pak dlouho měla hrozný výčitky svědomí, čím jsem byla starší, tak tím horší, ale ta malá pak už byla velká a bez následků, dneska už je to babička čtyř vnoučat a zdravá jak řípa, tak to tu už můžu přiznat.

Ale dětem fakt ten kočár bez dozoru nepůjčujte

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 21:02

Jennyfor jeeezis to se stane! Ja uz to psala, ze mi bratrankovo dite vypadlo z kocaru? Hroznej krap starej bez ksiru to byl. A pri vystupovani z tramvaje mi kluk vyjel spodem pod madlem a protoze ma velkou hlavu, zasekla se o to madlo. No a nejakej pohotovej pan na zastavce ho jen za nohy zasunul zpet a jelo se dalchlapec je zdravej trinactiletej parchant a uz jsem mu to letos vypravela, at vi, co se mnou zazil!

Online brrr
12363 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 21:06

Jennyfor Já takhle vyklopila souseda. Taky jsem ho nastrkala zpátky, přikryla a vrátila. Měla jsem hrozný strach, nakonec jsem to řekla doma a mamka se šla přeptat.

Když jsem byla sedící mimino, tak mě měl hlídat taťka a skončilo to tak, že jsem se snažila sáhnout na madlo, kočárek se převalil a to madlo mi skříplo prsty. Samozřejmě si to nepamatuju, ale na prstě mám jizvu doteď.

A děda mě ztratil na saních a že mě nemá si uvědomil asi po 200 metrech, naštěstí jsem byla v tom beranním fusaku.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 21:24

Kamošku zabudli jej bratia kdesi v dedine, stretli kamarátov a vyfucala im z hlavy. Došlo im to až po príchode domov na maminu otázku, kde majú segru. Našťastie to bola mini dedina a rýchlo ju našli. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 21:28

brrr No vidíš, teď jsi mi připomněla, že jsem taky vlastně oběť.

Naši si se mnou vyšli na procházku, bylo teplo, korbičku sundali, měla jsem takovej ten klasickej nízkej širokej kočár proutěnej z padesátých let. Byla jsem už větší, v kočárku kšíry. Naši vezli kočárek, mladí a neklidní , asi se věnovali něčemu jinýmu a to, že v kočárku nejsem a že mne i s kšírama vláčej pod ním, po štěrkový cestě, si všimli až za dost dlouhou chvíli. 

Odnesla jsem to poškrábaným ciferníkem, což se posléze zahojilo, ale navíc uhnutou nosní přepážkou, celý nos do strany, což se teda samo nespravilo.

A dozvěděla jsem se to až v dospělosti, když jsem byla na svý první MR hlavy, tam se nad nezvyklým pootočením kostí a chrupavky podivoval doktor a když jsem to líčila doma a vnímala to jako nějakou genetickou anomálii, tak to ti rodičové přiznali. Že jsem pak měla nos trochu nakřivo, ale věřili, že se to samo srovná.

No, dneska už to ani nevnímám, mám ho prostě křivej, no a co, ale teda, taky mohli dát trochu bacha

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 21:37

Karja a keby si jej von dala cestovnú postieľku? Na nejaké miesto kryté pred dažďom kam dávaš aj kočiar? Súpis ju v kociarom a preložíme zababusenu do postieľky?

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:05

Karja ja uz pak radeji davala spat deti do sportaku a pripoutavala jsem je tema popruhama, co jsou primo na kocarku. Neprislo mi, ze by je to ve spani nejak omezovalo ......

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:20

Dnes prvý oficiálny výtvor z výtvarnej 'kolaz'

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:23

Ksiry jsem neměla, jakmile začal malý vyvádět alotria s lezenim přes okraj, šel do sporťáku. On teda v té době začal i šikmo sedět, takže mi to přišlo tak akorát. Takže z kočáru mi nikdy nevypadl. Zato teď pada pořád někam, minulý týden mi doslova propadl mezi rukama a praštil se nazad hlavou o betonový držák slunečníku. A ta dva dny zase na hřišti zakopl a padl čelem na lať v plotě. 

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:29

letfenixa Krásné.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:31
Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:32

Som veľmi rada, že tam chodíme, malý teda je stále pri mne, ale keď pani učiteľka hodnotila výtvor, visel na nej pohľadom a usmieval sa. 

49364 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:36
Reakce na DrowRanger:

Karja a keby si jej von dala cestovnú postieľku? Na nejaké miesto kryté pred dažďom kam dávaš aj kočiar? Súpis ju v kociarom a preložíme zababusenu do postieľky?

​nojo máš recht, na chalupě jsme měli jednu "venkovní" postýlku pod střechou na zápraží:-)

Online Karja
44735 příspěvků moje polička 22. zaří 2020 22:40

DrowRanger Jo, ale ja beru jako vyhodu, ze ji uvozim a kdyz se brzo vzbudi, tak ji jeste povozim trosku. To s postylkou nelze.

Peetra1 Jasny, no prvni dceri to taky nevadilo, ale tahle preferuje na spani brisko.

dzizisketa To mi povidej, tu starsi jsme vubec nemuseli hlidat, za to stou mladsi....sice jeste neleze, jen se plazi, ale vysky ji teda nevadi, vysplha se na detskou zidli, vsude se stavi...vecne aby byl clovek u ni, coz samozrejme nejde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2020 23:04
Reakce na Karja:

dzizisketa To mi povidej, tu starsi jsme vubec nemuseli hlidat, za to stou mladsi....sice jeste neleze, jen se plazi, ale vysky ji teda nevadi, vysplha se na detskou zidli, vsude se stavi...vecne aby byl clovek u ni, coz samozrejme nejde. 

to je úplně jako u nás, akorát starší byl teda úplně stejný. Staví se asi tři týdny, ale poslední dobou už moc nepadá, tak už to docela jde.