Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 12:43

Evaeva To je vlastně fakt. On má i trochu diastázu.

Očkování Bexserem se tu už probíralo, tak se chci zeptat, jaký byly nakonec reakce na očkování u dětí do 6 měsíců? Já bych to ráda stihla do toho půl roku (doktorka navrhuje na čtyřměsíční prohlídce), ale teď mě trochu zviklaly kamarádky, který to dávaly starším dětem a reakce byly nic moc...

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:20
Reakce na Karja:

žluťásek Tak k tomuhle asi nedospejem, vcera chtel vzit tatinek velkoumalou na vylet vlakem, sbalili svacinu, nahradni obleceni a ona se bala nastoupit do vlaku, takze jeli zase domu....:-D. 

Dneska jsem se fotili, velkamala se odmitla ucesat, z vybraneho tricka mela zachvat, fotografovani probihalo asi tak, ze si treba se slovy ,,ne nebudu koukat na kamaradku,, otocila zidli m fotografce zady a zacala svacit:-D. Tak jsem zvedava, co z toho vubec bude, za celou dobu se snad usmala jednou!

​Ctu se zpozdenim, ale musim: 

no co by z toho bylo, nic, co bychom tu neznali, autoritativni a lehce zpruzena krasna eskymacka..!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:31

pilgrim u nas (v 6 mesicich) lehce zvysena teplota, unava, plac. Dite bylo takove zmordovane, ale za dva dny ok. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:32

pilgrim 

Bexsero u obou dětí bez problémů.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:37

žluťásek syn chodi celorocne v tlustych teplakach a triku s kratkym. Je jedno, jestli je tricet nad nulou nebo kolem nuly. Jeste jsem zapomnela upresnit, ze chodi furt v tech jednech teplakach a stejnem triku. Upal letos jeste nemel, rymu taky ne. Tak nevim. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:38

pilgrim horecky 3dny po obou aplikacich, ale jako nevidim rozdil jestli v roce nebo v pul

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:39
Reakce na Aranel:

MP Meri Žeuš... Žeuš...

​Neasi, sem si na tom zavařila mozek

moora Díky!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:51
Reakce na Len:

MP Meri 

Já jsem furt přidávala háčky a čárky a furt mi to neštymovalo... Musela jsem si to přečíst asi 12x.

​zrovna tohle jsem pochopila hned.

Ale furt nevim, co znamena takova ta mistni konzultantska zkratka. Uz dlouho nad tim koumam a nedari se mi ani dohledat, kdo s tim kde zacal. Bych se i byla zeptala v blbych dotazech, ale nemuzu si vzpomenout, jak ta zkratka vlastne byla. CML nebo tak nejak?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:52

Gatita centralni mozek lidstva (serial navstevnici)

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:53

Potrefenáhusa teď se to stydím napsat, o centimetr víc a skoro o kilo víc

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 13:56

pilgrim pediatr mi doporučil jít očkovat se zavedeným paralenovým čípkem. Tak jsem udělala a reakcí byla lehce zvýšená teplota (neměřila jsem). První vakcína 4. měsíc. Druhá 5,5 měsíce, tam už reakce téměř žádná, když nepočítám zatvrdlé místo po vpichu a větší spavost.

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:00

froolish na ten Paralen jsem četla různé názory. Někteří lékaři s tím nesouhlasí, že prý je riziko, že se nevytvoří dostatek protilátek a očkování přijde vniveč. 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:13
Reakce na MP Meri:

​Neasi, sem si na tom zavařila mozek

moora Díky!

​to mi povídej! včera jsem už chytala mindráky, že jsem už uplně blbá a najednou mě osvítilo.

to bylo radosti.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:20

moora diky! Serial uz si taky nepamatuju

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:22

žluťásek přiznám se, že jsem to doporučení nijak nezkoumala, v pediatrovi mám důvěru, takže na něj "slepě" dám. Ze zvědavosti jsem to hodila do googlu, starší studie opravdu Paracetamol nedoporučují, ale nové kontrolní již prý nic neprokázaly. Nám pediatr doporučil jednu dávku při vakcinaci a další dvě posilující co 6 hodin...

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:32

froolish teď jsem to hledala a za tou studií stál tehdy Prymula :) ale možná je to už překonaný

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/paracetamol-snizuje-ucinek-ockovani-deti-pokud-ho-uzivaji-preventivne.A091017_112057_zdravi_lpo

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:39

žluťásek Tak Prymula už leccos přehodnotil.

2009:

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 14:56

froolish Já mám kolikrat pocit, ze mi ze všech těch protichůdných informací vybouchne hlava (taky spoliham na pediatra, ze jeho studium a 30 let praxe je snad víc než můj večer stravenej na googlu)

Offline Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 15:02

pilgrimmala dostala bexsero minuly tyden, mela jen zvysenou teplotu vecer, dostala paralen sirup a uspavala jsem ji v satku, protoze byla neklidna, ale jinak uplne ok

Ted v nedeli ji bude pet mesicu, korigovane ctyri

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 23. zaří 2020 15:02

Sweet Potato a kruh se uzavírá