žluťásek Zmenila bych zubarku. A rozhodne bych nasilne neukoncovala kojeni. Ale zato bych teda nasilne cistila chrup pred spanim...
(rika ta, ktera nekolik let cistila ditku zuby temer metodou zakleknuti...
kdybych cekala, az samo dovoli, tak je nema vycisteny dodnes) ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Jasne, ze ano. Kdy myslis, ze mu ty zuby zacnou rust? Kolem pul roku uz klidne muzou byt nejake venku, ne?
no ti zubari jsou takovi lekari z leknuti. rozumi zubum, ale s tim zbytkem je to dost bida. mne kdysi potrebovala napsat antibiotika a po mem sdeleni, ze jsem alergicka na peniciliny se mnou zacla diskutovat jestli opravdu. musela jsem hodne dupnout, ze zadne pokusy tykajici se me znasenlivosti delat nebudeme. a to tam stal jeji sef, ktery na to mlcky koukal a pak teda po dlouhem listovani v tluste knize nasli nejakou nahradu. jinak zubarka velice pecliva, dala nam s muzem zuby opravdu do poradku. ale ten zbytek. ![]()
no a vcera byl muz s detma vyridit u lekarky potvrzeni na skolu v prirode a sfoukli u toho i preventivky. takze starsi dite se pry hrbi, protoze ji lezou lopatky (ze ma ploche nohy nevadi) a mame na rehabilitaci, kterou ovsem nenapsala, zadnou radu kam jit nedala.
pred pul rokem jsme s ni byla kvuli tem platfusam u moji fyzioterepeutky, ktera ji docela dukladne proklepla, zadny problem s drzenim tela nevidela (specialne na ty zada jsem se ptala). takze mame dve moznosti: bud dite za par mesicu nejak zakrnelo nebo to lekarka za dve minuty v ordinaci nedovede posoudit. (navic ma zapsanou vahu o tri kg vyssi nez skutecne vazi a vysku o 2 cm mene nez namerim doma - naposled to bylo o dva cm vic nez doma tim samym merenim. vyska namerena v ordinaci by znamenala, ze se propadla pod 3 percentil a mela by sypat na endokrinologii. fakt nevim, co delat.
predne asi musim najit misto, kde ji poradne zmerime.
continuity mám pocit že ještě ti staří s titulem mudr. jakžtakž, ale ti "noví" už lékaři vůbec nejsou, ne?
Jasne, ze ano. Kdy myslis, ze mu ty zuby zacnou rust? Kolem pul roku uz klidne muzou byt nejake venku, ne?
No, nějaký... co si tak pamatuju fotky z prvních narozenin, většinou tam ten buřt cení tak dva spodní zuby... to jest nemá ještě zdaleka všechny. Ale tady se mluví o kojení a zároveň klasickým čištění zubů, což je předpokládám stadium, když už jich má víc než dva
kdo by čistil jeden zub? ![]()
Dyk to musí bejt strašný, když takovej "kojenec" skousne! ![]()
barbucha Tak ja znam osobu, co koji skolkove dite. V satne to vytahne a hotovka.
![]()
Pupeční šňůru asi kvůli školce museli přestřihnout, co? ![]()
barbucha já teda nejsem z té kojicí ligy nebo jak se to.. ale normálně roční děcko který už těch zubů má plnou pusu se kojí uplně normálně, ono totiž nekouše, proč by to dělalo. neže by to zmetek nezkusil
ale max. dvakrát
viktorka_od splavu MDDr., ale porad se to studuje na lekarske fakulte a tyto veci by asi vedet meli, kdyz muzou psat antibiotika, ale jako vsude plati, prax dela mistra.
No nemusí to bejt zrovna naschvál... co si tak vybavuju, tak kolikrát i jen holou dásní, když harant mimoděk scvaknul, to bylo dost děsný! Natož pak zubama, au!
continuity zrovna za tímhle ale ta prax klidně být může. páč znám docela široký spektrum lidí s alergií - od hospitalizovanýho s anafylaktickým šokem po osobu která dostala po atb běhavku a od té doby tvrdí že je alergická.. takže lepší se dvakrát zeptat.mám to mnohem radši než tu pani co píše na angínu rovnou makrolidy páč někteří jsou alergici tak pro jistotu.. že je každej druhej streptokok na ně rezistentní no a?![]()
barbucha no jak řikám. právě proto se můžeš vsadit, že takovej vtípek už si víckrát nezopákne - teda možná na matce tvrďačce, ale to já nejsem, já jsem na bolest přecitlivělá
No hele, mně se párkrát stalo, že se zmetek připlazil a kousnul - jen tak, jako co to udělá... byť třeba do ruky, tak si ani nechci představit, jaký by to bylo do bradavky!
Takže pozor, kouše! ![]()
barbucha jo, některý děti jsou na to experti, to je asi jediný co se mi díkybohu vyhlo, jinak nic![]()
viktorka_od splavu ona se nezeptala vubec, hlasila jsem to ja a pak me zacle presvedcovat, ze to alergie byt nemusi. tak at si do karty napise, ze pacient hlasi alergi na peniciliny, i tak napsan Augumentin a pacient je poucen, co delat v pripade reakce. to, ze nekdo po hnacce tvrdi, ze ma alergii je problem obvodaka, ktery to mel rozpoznat.
ja vim, ze peniciliny jsou dobra antibiotika, ale proste se po nich osypavam, resila jsem to uz se dvema lekari. naposled jsme delali pokusy s obvodackou, ale probihalo to tak, ze mi k tomu napsala kortikoidy a ne napiseme a uvidime, mozna se neosypete.
Mám matku zubní lékařku, dětskou, kojila jsem obě děti 21 měsíců a neříkala nic. U prvního mě zkoušela přesvědčit, ať mu po každém kojení vytřu pusinku vlhkým hadříkem. Nejsem na hlavu padlá, to bych dítko akorát vzbudila, když bylo většinou účelem kojením ho uspat. Tak nakonec toho mamka nechala, u dalšího to už ani neříkala. Na zuby jsme měli kousátko od protexu a pak prsťáček (šprcka se štětinkama, co se navlíká na prst). Asi do dvou let jsme nepoužívali pastu. Návštěva zubaře kolem roku, nebo s prvními zuby (u nás se to tak nějak sešlo).
Moje ano. Zubů má deset, měsíců čtrnáct. Bude-li nám přáno, hodlám kojit do samoodstavu. Jestli to bude ve dvou, třech nebo více letech nechám na něm :) Kousnul párkrát, vysvětlili jsme si, že takhle ne a dobrý :)
betsey Já byla v 34. týdnu na prodl. víkendu na horách. Chodila jsem procházky, ale vždycky jenom kousek s ostatními a pak zpátky. Bylo to cca 150 km od domova a nejhorší pro mě byla cesta, i když jsme jeli autem. Už jsem s tím břichem měla problém sedět. S tím vedrem vůbec nevím, mám zimní dítě. Ale rozhodně jsem ráda, že jsem jela.
betsey ja letela v 32tt do Hamburku. pozdeji by to jiz neslo, protoze neni na trhu pojistovna, ktera by to pojistila.
jinak to bylo naprosto v pohode, ale ja jsem, pokud neni vylozene problem, zastance aktivniho tehotenstvi - docela hodne jsem chodila, plavala az do tech strepkokovych vyteru. vubec nechapu jak tu drinu u porodu ma zvladnout zena, ktera dva mesice predtim jenom lezela. a pokud to skonci operaci, tak se ta kondicka pred hodi dvounasob.
continuity toto mi povedala kamoška, keď sa ma v sobotu pýtala, čo som robila a ja som jej povedala, že som upratala byt, dala si hodinu jogy a potom bola tri hodiny na lezeckej stene. Začala sa smiať a hovorí, že takýto tvrdý tréning sa mi v den D veľmi hodí :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.