Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:25

Garfie ten web je teda hustý, klobouk dolů před paní učitelkou. Ale myslím, že zrovna tady je skvěle vidět, že ani sebelepší učitelka se v první třídě neobejde bez účasti rodičů. Neumím si představit, jak to zvládají třeba děti cizinců a to nemluvím o těch, co na to kašlou, tyhle děti nemají šanci.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:27

Garfie To je perfektní

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:38

Evaeva přesně to mě napadlo. Učitelka dělá, co může a stejně potřebuje a vyzývá rodiče, aby se s dětma doma učili.Nejlépe dopoledne, kdy dost velká část lidí musí pracovat.  Bez toho to nejde. já mám tu v dceru v šesté třídě opravdu samostatnou, no a uz mam takové lehké signály že skoly, že se budeme muset na něco podívat společně. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:41

Jinak já bych to celé otočila, default je, ze vsichni opakují a kdo chce a udělá zakladni test z pár vybraných předmětů,  může do vyšší třídy. Pokud je cela třída excelentní a umí,co potřebuje, klidně i celá třída. 

Aby to opakování nebyl handicap,ale standard. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:44

Garfie tak to je super!

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 14:54

continuity Hele, já mám myslím chytrou a zodpovědnou dceru v šestce a už na jaře jsem zjistila, že když dostane naprostou samostatnost, začne se flákat. Napřed odloží něco, pak toho odloží víc...a najednou je toho moc. Hlavně pokud může, tak si čte. Teď už počítám s tím, že ji musím večer zkontrolovat, občas jí i nějaká drobnost, co měli udělat unikne...Patří k nejlepším ve třídě, vůbec si nedovedu představit, jak to musí vypadat u někoho, kdo na to kašle z principu. :-(

Evaeva Tak první třída je ale opravdu specifická, ta je na té interaktivině postavená. Děti cizinců to mají těžké, moje japonštinářka má dceru ve třetí třídě (chtěla by dostávat samé jedničky, z češtiny má ale i trojky), zrovna mi tady líčila, jak se jí ptala na nějaký gramatický jev a ona jí odpověděla: "možná na to existují pravidla, ale ty je nikdy nepochopíš, smiř se s tím. Jsi cizinka, musíš se to naučit na zpaměť!!" Tak jí teď moje dcera v šesté třídě učí gramatická pravidla. :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 15:05

Garfie jo, první třída je hodně specifická, ale nějaký "hendikep" má skoro každé dítě, to máš rodič cizinec (i Slovák), nějaká porucha učení, špatné rodinné zázemí, rodiče musí pracovat, problém s technikou a připojením,... Na to jak je to velký problém, se nehledají žádná řešení, mi přijde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 15:07

Garfie ségra je to samé jako tvoje dcera. Škola jí baví, když má online hodinu není problém, ale když má jen zadané nějaké úkoly, máma přijde odpoledne z práce a hotové není nic.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 15:20
Reakce na continuity:

Jinak já bych to celé otočila, default je, ze vsichni opakují a kdo chce a udělá zakladni test z pár vybraných předmětů,  může do vyšší třídy. Pokud je cela třída excelentní a umí,co potřebuje, klidně i celá třída. 

Aby to opakování nebyl handicap,ale standard. 

​Já jsem sice bezdětná, ale myslím si, že opakovat bude potřeba pro hodně dětí. A přesně bych z toho udělala výchozí stav, ne aby to bylo propadnutí. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 15:41

žluťásek tak ti pekne dekuju, ta sada dupla z alberta uz je doma a mam jeste jednu karticku s body tak uvazuju i nad tou druhou klasickeho

Ma tady nekdo pro dite helmu abus se svetylkem na zatylku? 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:03

rasaNori My máme tu helmu. Ale teda pro pětiletou 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:11

rasaNori mám tu helmu.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:24

rasaNori jaky Duplo z Alberta???

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:26

continuity Garfie Pavlena a další, které máte doma malé slečny. Jaké boty kupujete na zimu? Kupovala jsem vždycky teplé goretex kozačky a pak zimní superfity, které měla na výlety a na hory. Teď sukně moc neunosí, do školy se nechodí a je otázka, kdy se tam vrátí,  tak si říkám jestli bych nesehnala něco co lze vzít do města i na hory.Třeba něco takového.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:30

rasaNori haha, my už máme obě:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:32

711990 krabice kostek za půlku, dupla mají dvě. Potřebuješ kartičku s asi deseti body.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:43

Evaeva aaaha, tak kvuli tomu nezacnu nakupovat v Albertu:) diky

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:44
Reakce na Garfie:

continuity Hele, já mám myslím chytrou a zodpovědnou dceru v šestce a už na jaře jsem zjistila, že když dostane naprostou samostatnost, začne se flákat. Napřed odloží něco, pak toho odloží víc...a najednou je toho moc. Hlavně pokud může, tak si čte.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 16:51

Lamicka  To je dobrý tip, pokud si dobře pamatuju, dcera loni ani kozačky neměla, spíš něco podobného - takové šněrovací boty, jen trochu vyšší a odchodila v nich celou zimu, k sukni i kalhotům. Taky nad tím letos přemýšlím, zatím chodí pořád v teniskách. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 17:00

Lamicka nevím,já pořád doufám v hory a toto si do hlubokého sněhu a břečky někde na parkovišti u sjezdovky moc neumím představit. Kozačky jsou jim ještě loňské, takže já mám koupené zimní Ecco.