Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:39

Evaeva neprodává to někdo na nějakém mimibazaru nebo fleru? To je celkem jednoduchý pletení. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:40

Evaeva Reserved, rikaji tam tomu pletena sala;-)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:41

žluťásek to druhý:-)

continuity no přesně na to se ptám, pokud je to pro ty nadané tak nic pro mně a moje potomstvo:-( já se tím klasickým přístupem nenaučila nic, pochopím jen to co si můžu "osahat" a dostatečně ze všech stran ozkoušet a neustále opakovat. nemám vůbec abstraktní myšlení. a dcera ta měla na druhém stupni dobrého učitele a matika ji bavila, ale jakmile změnila školu tak to bylo fuč. synka baví geometrie a rýsování, má prostorovou představivost, ale jinak je na tom stejně:-(

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:42
Reakce na Evaeva:

Když už se tu shání to oblečení;) potřebovala bych staršímu koupit nákrčník, ale takový ten rolák s kouskem svetru, ne jen dutou šálu. Neviděli jste to někde. Mladšímu jsem pořídila v pepcu, ale sotva ho přetáhne přes hlavu, u staršího jsem bez šance.

​Kupila som outlast.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:43

Torrah To vypadá super !

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:45

viktorka_od splavu tak pokud jsi takový ten osahávácí typ, fungovat by to mohlo. 

Dítě s prostorovou představivost i neumí matiku? To lze?

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:45

notna naše vnoučata jsou z toho úplně nadšená, mají to pátrání po ježíškovi

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:48

Evaeva máme tlustý pletený z hm (ta svetrová část je podšitá fleecem) a tenký outlast. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:48

žluťásek Pinot Noir Podšité svetry jsem kupovala dceři od Topolina. V rychlosti jsem tam koukala a nějaké mají, ale velikosti nevím.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:50

Torrah Ještě to studuji, ale asi koupím Zakleté Vánoce. To by mohlo mít úspěch, frčí u nás Harry Potter.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:51

viktorka_od splavu nemám přímou zkušenost, ale přijde mi ta metoda právě geniální pro to osahávání. Kámen úrazu pak může bejt ten učitel nebo když dítě něco nestihne, nepobere, že mu to doma nevysvětlíš.

Ale zkus se na to kouknout, mně to přijde skvělý, zajímavý. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:51

Karja jo, to je přesně ono. Akorát mají už jen růžovou. Asi to zadám mámě, jeden už upletla, ale nebylo to úplně ono. Napodruhé už to bude třeba dobré.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:57
49376 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 21:58

continuity uplně nevím co myslíš tím osaháváním, jako fyzicky? to spíš ne. a kupodivu je to jak říkám, fakt mu to nesepíná, já viděla to porovnání když se oba doma učili na příjimačky, ten od muže to tam prostě má no a ještě v té klasické kombinaci že mu nejde čeština kdežto moje dítko naopak. a když jsem mu skenovala ročníkovou práci z jakýchsi řezů co si rýsoval doma - jo už jsem to vyguglila, mongeovo promítání - tak mi spadla brada že to fakt chápe a ještě ho to i baví

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:00

žluťásek vysvětlíš, zas to není žádná raketova věda. Necháš být na chvíli tu metodiku: za každých okolností na to prijit sám. A normálne mu to vysvětlíš. Takto sme celý víkend učili dite bilundske groše - ta starší to pochopila asi za deset minut. Mladší to trvalo cely víkend, ale dala to. 

49376 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:00

žluťásek zajímavý zní právě dobře. já nemám sicflajš, naučím se to co mě baví ale co ne do hlavy prostě nedostanu, kór teď :D no a takový vcelku jednoduchý rychlý počty bych dost užila v práci, hodně mě brzdí že mi to nejde

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:02

viktorka_od splavu jako myslíš počítat z hlavy?

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:02

continuity To by ses divila, kolik takových jsem měla na architektuře mezi spolužáky :o) Já myslím, že to často vznikne skrz špatného učitele, který dotyčného přesvědčí, že na matiku nemá hlavu. Ta prostorová představivost se znechucuje hůř.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:02

Evaeva No je to.sice v klucicich, ale tezko rict, jaka to bude v realu barva!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. listopadu 2020 22:09

continuity no ty jo, ale hrozně často na matkodiskuzich narážím na úkoly třeba z pátý třídy obyč matematiky, že si s tím rodiče neví rady a chtějí pomoct, jak to vyřešit.

Jak se takovej rodič popere se zadáním, kterýmu ani nerozumí a neví, co s tím.

(ačkoliv to možná není rozdíl, když nerozumí ani jednoduchý slovní úloze, ke který stačí trojčlenka)

Edit: Trojčlenka se asi bere později. Ale víš, co tím chci říct, žejo.