Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:03

Podle me kolikrat ten dojem "natvrdla na matiku" delaji spatni ucitele, popripade predsudky.

Ja na gymplu byla v matice naprosto prumerna, furt se nam davali za priklad nejaci geniove kluci. a ted v poslednich letech me to nejak chytlo, doplnila jsem si statistiku, programuju, vyhodnocuju testy, ted zacinam strojove uceni coz je v podstate taky statistika... takze si myslim, ze to nemohlo bejt tak hrozny :) 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:11

Evaeva je, promin:)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:25

Lilly_Ku určitě. Blbej učitel to dokáže zazdít, dobrej zažehne plamen.

My měli na gymplu matikáře výbornýho, ten byl tak zapálenej, úplnej prototyp, chodil v pracovním plášti celej od křídy, v náprsní kapse úhelník, při psaní raketovou rychlostí po všech čtyřech tabulích nadšeně vykřikoval a v rychlosti lámal křídy, ten mne úplně fascinoval a tu vášeň probudil

Je teda pravda, že jsme na jeho hodinách sedávali vepředu tak čtyři a upírali zrak, zbytek ležel omdlelej v pozadí

Ale taky jsem doučovala děti ze základek, ze středních a bylo fakt vidět, jak se na nich podepsalo, když jim nikdo nevysvětlil srozumitelně základy.  Když jsme doplnili nějaký mezery, ty děti najednou začaly chápat souvislosti, chytily se a fakt hrozná radost, když najednou to začalo dávat smysl, přišly na řešení samy, jak je to začalo bavit. To není fakt o tom, že někdo na to nemá vůbec buňky. Aspoň trochu se to dá posunout vždycky. 

Kluk propadal a měl jít na učňák, na konci jsme byli na dvojce a šel na průmku, nebo jeden úplnej loser, ten to už vzdával, ale pak mu ta matika začala jít, ve třídě začal bejt za kinga, začalo ho bavit se učit a za dva roky na střední se dostal na dvojkaře. To si považuju za takový záseky v ďějinách, že jsem třeba těm dětem změnila život.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:27
Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:31

Kokoska volala jsem dnes do nc computers, pan byl hrozně ochotný a nakonec jsem koupila to 3D pero Tuya V6. Prý ta dvojka v našem věku už nedává smysl. Vyženu pro to chlapa v pondělí. Hlavně tam mají plno těch strun za hubičku. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:44

Jennyfor mám úplně stejnou zkušenost. Doucovala jsem slečnu která cca od 3. Třídy měla z matematiky za 4 a to jen proto že měla nějakou dis diagnózu, takže ji nechtěli nechat propadat a bohužel když byla na střední na kosmetičku tak zavedli povinnou maturitu a ona si vybrala matematiku jako menší zlo než cizí jazyk který tam prakticky neměli. A za ten necely rok před maturitou jsme to všechno dohnaly (a to jsme se musely se vrátit ke zlomkům a dělení aby to do sebe najednou začalo všechno zapadat)  a odmaturovala za 3. A hlavně se přestala cítit jako úplná blbka,  kdyby ji to někdo dokázal vysvětlit pořádně už na tom začátku, tak mohla být někde jinde. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:45

dynda Evaevadakujem, tak toto ma dostatočne presvedčilo :) tiež si myslím, že asi by mala viac komplexov z toho ježka ako z riedkych vlasov, ale ona to teraz vobec nerieši, ledva si nechá učesat raz za den copík a aj tak je celý den strapatá ako čert (ešte má tie tri vlasy ako Einstein, take háro neučesatelné :) ) tak budem dufam, že podedí po babkách, obe naše mamy mali vlasy na 3 hlavy (manžel po svojej podedil, kym neoplešatel, ja pomenej, ale žiadna tragedia) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:57

olivieraa mám podobný problém s dcerou a můj kadeřník mi řekl, že nějaké velké ostříhání určitě nepomůže. Že by vzal jen konečky a dal tomu čas. Takže jsem poprvé a zatím naposledy dceru ostříhala ve třech a půl letech - asi 5 cm "myších ocásků", naštěstí se jí to vlní, takže zuby nejsou vidět

Já mám vlasů taky na 3 hlavy a moje ségra též, tak doufám, že se to časem projeví. A ségra prý byla do dvou let úplně plešatá! 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 22:58

Sairon přesně, matky mi dítě dohodily, že neumí vypočítat slovní úlohu na objem válce, ať to proberem a my se nejprve couváním museli dostat zpátky ke zlomkům a násobení součtu čísel v závorce a pak teprve pomalu vpřed, kdy nakonec ty napuštěný vodárenský věže dávalo z hlavy. 

Fakt, v tý matice je to snad nejhorší, když kousek skládačky chybí. Já třeba taky někdy ve třeťáku na gymplu byla tři měsice doma s angínama, něco mi i uteklo, z biologie, zemáku, dějáku, ale žádná panika, to člověk během života pochytá a mezery doplní. Jen v tý matice se to nedá, tam souvisí všechno se vším.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 23:24

Mohučanka tak to je super, aspon je nádej :). Ked si teraz spomínam, tak moja sestra mala tiež veľmi riedke vlasy, a teraz taký normál, tak asi to fakt prechádza samé :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 23:26

Ja viem, že to tu už sto krát bolo. Ale oplatí sa hubelino za tie peniaze? Sambova rodina chce tip na darček pre deti, toto mi príde ako fajn ako spoločný darcek ale tá cena, no. Rozmýšľam nad tým setom bez kociek, tých máme doma dosť. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 01:22

continuity já jsem koupila 3Doodler, protože to určitě bude chtít půjčovat i mladší brácha. Takže jsem vybrala něco, kde ta žhavá tryska nečouhá ven, je krytá. Je to pro praváky i leváky, což ona je. Snad to bude dobrý. Jsou do toho tyčky, ne struna, taky se to dá běžně sehnat.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 01:50

Používal někdo z Vás péřové peřinky/zavinovacky podle Kiedroňové? Jestli jo, jak jste byly spokojený a mělo to nějaký efekt na něco? Prip. budu ráda za názor na její doporučení celkově. 

Tímto taky dávám na vědomí, že žijeme. Zatím obě

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 05:53

Ava perovou zavinovacku mame, na doporuceni kamaradky, mala na ni spala asi dva mesice, pak se nastehovala k nam do postele. Perovy polstar jako hnizdecko by bohate stacil, rozhodne to nepovazuju za nejlepsi investici. A nemeli jsme teda tu od Kiedronove, luzkoviny Janecek ji maji o dost levnejsi. A muj nazor na Kiedronovou ve vesmes negativni, uspesne jeji doporuceni ignoruju uz temer sedm mesicu a jsme s malou obe spokojene. Ja proste nedokazu brat vazne nekoho, kdo by nejradeji nechal dite cely den zavazane v te jeji perince, i na prebalovani a kojeni, jeden cas doporucovala perinku davat i do autosedacky. Celkove to jeji uprednostneni perinky pred kontaktem s matkou. Stejne jako jeji tvrzeni, ze neexistuje vhodna poloha noseni ditete v naruci celem k rodici, ze kdyz ho tak budu chovat, skripnu mu nervy v pateri, nosit jedine v klubicku nebo tech jejich zviratech. A taky mi nesedi jeji nazor na noseni v satku, podle ni je nevhodne, ona podporuje babyvak, kde je ale male dite ve spatne poloze a noseni jen ve vyssim veku a celem od rodice. Podle me jen vydelava na nejistych rodicich, ale cast jejich doporuceninjsou vazne jen bludy, coz potvrzuje i fyzioterapeutka, ke ktere chodime. Medialne to ma rozhodne zmaknute dobre. Ale ja jsem kontaktni matka a tym satek (ten u nas fungoval na plac vyrazne lepe, nez svazani plenou v perince, zkusila jsem jednou a vysledkem byl akorat hystericky rev, v satku mala krasne spala i pri kolikach) 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 06:11

Jennyfor to je pravda, s tými chýbajúcimi základmi, môj brat, akože nenadany na matiku, si takto vybral matiku ako štvrtý maturitný predmet, lebo nemá čo iné. Takže keď bol tretiak a stvrtak na gympli, viac-menej každú sobotu som sa s ním učila. Zmaturoval na dvojku a pritom na polročnom vysvedčení mal štvorku.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 07:57

Avamela jsem primo od Kiedronovy a strasne smrdela nejakym starym zatuchlym perim a i kdyz jsem mela tu maxi, stejne do ni neslo 3mesicni dite zavinout. Prodala jsem ji a koupila perovy hnizdecko Matynela a to bylo super, pouzival ho cca do pul roku. Nevim teda, jestli se ptas kvuli teplu nebo kvuli tem rehabilitacnim ucelum, ale ja to kupovala kvuli hypertonii a podle me to pomohlo. Ale jak pise Zuzuli , tak pro drobnejsi miminko by bohate stacil perovej polstar;) jo a Kiedronovou nekomentuju, ta knizka je uz docela pase, ale na hypertonii to klubicko a to lezeni na mekkym pomaha.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:14

Mrakoplas ad Hubelino, pokud děti rády staví, tak se to vyplatí. My taky kupovali jen sadu s dráhama. Kostek máme dost. Ještě loni na oslavě 7. narozenin si s tím spolužáci vyhráli. To "stavící" dítě si s tím občas hraje doteď (8 let). Ale my teda jinou kuličkodráhu nemáme.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:19

Dite je v pohode, ted jsem ji namerila 36,8, vcera odpoledne to prolezela dole na gauci jak placka, tak to dnes ani nahodou:) 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:23

711990 no ad Kiedronova. Jak jsem hledala plavani pro malou, tak jedine volne misto bylo v BC Kenny ve Frydku, to je to centrum kde je vse podle Kiedronove. A jako na vse presne postupy, minuta po minute a to neni nic pro me:D

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:29

Ava zrovna vcera jsem na tebe myslela, jak se vam asi dari a co ze se neozyvas