Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:53
Reakce na Jos:

Teda ja to tak mam, kdyz nekdy kouknu, co se ma jak delat a je to pomalu na vystudovani dalsiho oboru. 

​Přesně! Tohle je fakt úplně nejhorší. Kolikrát si říkám, že v tomhle to snad měli lepší dřívější generace, kdy se poslouchala jedna autorita - dětskej dr.  - a bylo. Dneska je opravdu na všechno x názorů, viz třeba to ležení, o kterým tu je řeč. Zda na tvrdým nebo v peřině, zda na boku nebo na zádech, zda volně nebo zavinutý... a to ještě moje generace byla pokládána naopak na břicho. 

Kiedronova mi přišla v některých věcech zajímavá, manipulaci s miminem podle mě ukazuje pěkně, i když ne, že bych se tím zrovna řídila. Ale například právě její názor na nošení v šátku mě znejistěl. Já teda v šátku nosím (díky Sairon !!!) vertikálně, protože jinak mi zatím nejde uvázat. Ta zkroucená hlava se mi v něm úplně nezdá, ale malá to má celkem ráda. 

Na tu peřinku jsem se ptala hlavně proto, že malá je takové nervnější dítě, přijde mi, a má problémy s usínáním. Jakoby se tomu vždycky hrozně brání, i když je unavená a zavírají se oči (nevím, jak to líp popsat), hodně se cuká a tím se tím budí, a taky má reflux. I při kojení radši leží na něčem měkkým, než abych ji držela v rukách v předpisové poloze. Zavinovačku (používáme Angel od Outlast) má celkem ráda, ale dlouho už jí nevydrží, vykopává si ven nohy už. Rychlozavinovacky u nás úplně o ničem, je jí to všechno volný a je z toho hned venku. Ona se totiž pořád mele, furt máchá rukama i nohama, napíná se, zaklání a točí hlavu, možná je to taky hypertonus, nevím, dr. nás upozornila akorát na mírnou predilekci. Tak jsem si říkala, že při její "povaze" by jí to ležení v peří mohlo dělat dobře. Jo, a kyčle má ok. 

Vzhledem k výše uvedenému je asi jasný, že úplně bezúdržbové miminko nemáme  Ze všeho nejhorší ale byly nervy s kojením, resp. nekojením a nepřibíráním. Dělala jsem všechno možný, protože laktační lobby je teď dost silná , takže jsem to hrozně prožívala. Nakonec stejně tak z 50% krmíme UM. Bohužel no. Ale spravila se jí váha a neřve hlady.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:59

Zuzuli já nosila dítě taky vertikálně, klubíčko a tygříka nenáviděli. Ale moje děti nebrečely tolik, že bych je musela nosit kvůli pláči, takže šlo jen o přenesení odněkud někam, takže jsem to neřešila. Vidím to jako Jos , dělá se věda z každého prdu. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:01

Ava jestli se hodne propina a zaklani, tak na to Tondovi fakt pomohlo noseni v satku a spani na tom hnizde. Jinak nejlepsi svazani je jen na rucickach, nohy se maji nechat volny i kvuli bezpecnosti. Proste zavines jen od klicni kosti po brisko, staci na to obycejna plina slozena jako trojuhelnik.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:06

Ava zkusila jsi zavinout jen do plenkové osušky? Já to tak dělala, nohy volně. Bez zavinutých ručiček prostě nebyl schopen spát.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:06

Pinot Noir moji si naopak to klubíčko oblíbili a pak nesnášeli jiné polohy. Mě teda vyhovovalo, že stačila jedna ruka a mohla jsem si je částečně položit na klín.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:13

Pinot Noir nj, když ono je to v pohode, dokud člověka netrápí nejakej problém, pak se snaží hledat ty vědy. Mne dite plakalo hodně, tak jsem hledala, jak nám to ulehčit. Bezudrzbovy nikdy nebylo. Pronošených hodin není úplně málo. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:16

Ava já bez kojiciho polstare kojim hrozne nerada a nejvíc nejlepší je, když na něm usne, jako třeba teď 

a to peří je pro ne podle mě fakt dobrý  

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:18
Reakce na 711990:

Ava jestli se hodne propina a zaklani, tak na to Tondovi fakt pomohlo noseni v satku a spani na tom hnizde. Jinak nejlepsi svazani je jen na rucickach, nohy se maji nechat volny i kvuli bezpecnosti. Proste zavines jen od klicni kosti po brisko, staci na to obycejna plina slozena jako trojuhelnik.

​Ale ručičky musely být utažené úplně na fest. To bylo legrační, horní půlka jak houska na krámě, nohy rozvalené. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:22

Potrefenáhusa jo jo, však mně se to kecá, u prvního jsem právě já řešila každý prd . Až podruhé mám leccos na háku!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:26

Pinot Noir já jsem si včera představila, ze by to byly dvojčata a úplně mě polilo horko

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:27

dzizisketa presne:D

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:28

Potrefenáhusa no mámy vícerčat jsou v mých očích neskutečné hrdinky!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:29

Ava Pinot Noir dzizisketa 

Teď jsem si vzpomněla, jak si syn jako malinký miminko těma vystřelovacíma ručičkama vždycky bouchal do hlavy a obličeje a pak plakal, budilo ho to, kolikrát se nehtem seknul do krve. Jemu to pevné zavinutí hodně pomohlo. Dcera to ani tolik nepotřebovala.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:34

Jedna zrzavá hlava, ať to není o ní, bez ní. Foceno 3 týdny zpět, teď má vlasů víc.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir nj, když ono je to v pohode, dokud člověka netrápí nejakej problém, pak se snaží hledat ty vědy. Mne dite plakalo hodně, tak jsem hledala, jak nám to ulehčit. Bezudrzbovy nikdy nebylo. Pronošených hodin není úplně málo. 

​přesně. Jsem si k tomu vytvořila obrázek. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:38

Ava

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 11:41

Ava Lol!!!! Ale já mám přesně takový, jaký jsem si objednala!  Jen teda je to někdy fakt tezky

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 12:06

Ava

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 12:19

Ava to je presne! 

A s tým refluxom ľutujem moc, starší mal len mierny a aj tak to bolo peklo, hlavne teda v noci. 

A do štatistiky hlásim, že moji spali na bruchu (mladší ešte stále). Pamätám si ako som už nervacila, že sa starsi nevie uložiť, stále sa krútil a budil až ho sambo položil na chvíľu na brucho a on v momente zaspal. Odvtedy mal kludnejsie spanie, to bol ako zázrak!. A nosila som tiež len vertikalne, po každom kŕmení aspoň pol hodinu inak by sa mi povracal.  

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 12:27

Mrakoplas jo jo, mensi usina zasadne na brisku, oproti starsi, tu jsem musela natvrdo zalehnout obcas