Teda ja to tak mam, kdyz nekdy kouknu, co se ma jak delat a je to pomalu na vystudovani dalsiho oboru.
Přesně! Tohle je fakt úplně nejhorší. Kolikrát si říkám, že v tomhle to snad měli lepší dřívější generace, kdy se poslouchala jedna autorita - dětskej dr. - a bylo. Dneska je opravdu na všechno x názorů, viz třeba to ležení, o kterým tu je řeč. Zda na tvrdým nebo v peřině, zda na boku nebo na zádech, zda volně nebo zavinutý... a to ještě moje generace byla pokládána naopak na břicho.
Kiedronova mi přišla v některých věcech zajímavá, manipulaci s miminem podle mě ukazuje pěkně, i když ne, že bych se tím zrovna řídila. Ale například právě její názor na nošení v šátku mě znejistěl. Já teda v šátku nosím (díky Sairon !!!) vertikálně, protože jinak mi zatím nejde uvázat. Ta zkroucená hlava se mi v něm úplně nezdá, ale malá to má celkem ráda.
Na tu peřinku jsem se ptala hlavně proto, že malá je takové nervnější dítě, přijde mi, a má problémy s usínáním. Jakoby se tomu vždycky hrozně brání, i když je unavená a zavírají se oči (nevím, jak to líp popsat), hodně se cuká a tím se tím budí, a taky má reflux. I při kojení radši leží na něčem měkkým, než abych ji držela v rukách v předpisové poloze. Zavinovačku (používáme Angel od Outlast) má celkem ráda, ale dlouho už jí nevydrží, vykopává si ven nohy už. Rychlozavinovacky u nás úplně o ničem, je jí to všechno volný a je z toho hned venku. Ona se totiž pořád mele, furt máchá rukama i nohama, napíná se, zaklání a točí hlavu, možná je to taky hypertonus, nevím, dr. nás upozornila akorát na mírnou predilekci. Tak jsem si říkala, že při její "povaze" by jí to ležení v peří mohlo dělat dobře. Jo, a kyčle má ok.
Vzhledem k výše uvedenému je asi jasný, že úplně bezúdržbové miminko nemáme
Ze všeho nejhorší ale byly nervy s kojením, resp. nekojením a nepřibíráním. Dělala jsem všechno možný, protože laktační lobby je teď dost silná
, takže jsem to hrozně prožívala. Nakonec stejně tak z 50% krmíme UM. Bohužel no. Ale spravila se jí váha a neřve hlady.