Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:20

letfenixa kdyby aspoň ty děti měly pak lepší vědomosti v těch základech

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:21

A na ZŠ už neucime goniometricke funkcie, rovnice o 2 neznámych, moje milované lomené výrazy

49376 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:23

letfenixa a nemohla bys jít učit na střední?

pro mě to co píšeš byl zlom z jedničkářky k málem propadlíkovi, kdy jsem to v sedmé třídě z hrozící čtyřky dotáhla sice na dvojku, ale fakt s odřenýma ušima. na gymplu už to byla čtyřka bez debat

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:25

viktorka_od splavu mohla, vzdelanie na to mám, len ja som bola 10 rokov zástupkyňa, potom rok na MD, potom rok znížený úväzok, potom opäť necelý rok zástupkyňa a zas mám znížený úväzok, na SŠ by som začínala od nuly a bez výhod

49376 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:26

letfenixa tak jsi mladá, máš malý dítě, ještě máš na to čas, abys jak bude volněji mohla dělat víc co tě baví

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:40

olivieraa Já myslím, že to je jen optické

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 20:58

olivieraa Ty jo, doufam, ze tvuj dotaz tady nezapne. Ja s tim zkusenost nemam, ale rekla bych stejne jako sweetpotato, ze to bude otlpticke. Prece zhoustnuti znamena, ze mas vic vlasu, vic vlasovych cibulek, a ty se prece oholenim nevytvori. Ja bych ji asi soucasne vlasky zastrihla. Jak ustrihnes ty slabsi konce, tak to treba opticky neco udela? 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:00

Vy jste zas od aut presly k pocitani. Ale to vubec! Poradte mi, nejale auto pro dvouletou. Aby to asi nejak samo jezdilo? Proste chce furt auto, pise jeziskovi o.auto, ale co to ma bejt, to nevim. Ted vystrachla jedno, co jezdi po kolejnicich na baterky a je z nej hotova. Tatru a nejaka mala auticka mame.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:14

Karja no zmysel logicky to nedáva, ale také babské rady to tvrdia, a mám susedu, čo malu oholila a ma to fakt huste, hovorila mi, že predtým mala vlasky ako moja. Ja ju strihám na take mikado, akože z dialky žiadna tragedia, ale na koži vidno niekde uplne lysiny . Ale tak dufam, že sa to zlepší časom, a hlavne hormonálne v puberte. Pamatám sa, že ked som bola taká 12 ročná, tak susedia oholili dievčatko a pripadalo nám to ako deťom také strašné voči tej malej :)

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:15

letfenixa v ČR se dělení učí určitě dřív. Já myslím, že dělení se zbytkem mají už ve čtvrtém a pak velké čísla myslim v patem, který je tady ještě první stupeň. V šestém jedou desetinná čísla a rovnice. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:17

olivieraa 

Já bych počkala, až se otevřou salóny a nechala jí to zastřihnout kadeřnicí. Tam bych věřila, že je šance, že to bude hezky upravené. Holit ani náhodou. Jakožto celoživotní držitel tří chlupů ve dvou řadách se přimlouvám, dopřej jí sponky, gumičky, čelenky, co bude chtít, a vlásky aspoň pod uši. Člověk v nějakém okamžiku přijde na to, že dlouhý vlasy nejsou to pravý, ale dospěje k tomu sám. Nenáviděla jsem sestřihy na kluka z rozumu (rodičů) ve školkovém věku.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:17

olivieraa nepomůže to. To ostříhání/ vyholení nějak nezlepší kvalitu vlasů, které budou růst nové. Je to jenom optické. Ty dětské vlásky ji vypadají postupně nebo to vezmeš najednou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:19

olivieraa a jaké vlasy máš ty a muž? Je dost pravděpodobné, že bude mít vlasy jako jeden z vás. Podle mě zastřihnutí pomůže opticky, jak těm dětem postupně dorůstají ty vlásky (jakože houstnou), tak mají každý vlas jinak dlouhý.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:27

olivieraa Urcite ji to casem zhoustne, ona je vlastne jeste mala. Ja si pamatuji, ze treba moje kamaradka mela vzdycky hodne malinko vlasu, uplne pidiculicek a v puberte jsme mely uz vlasy stejne. Ja bych byla za co nejkratsi mikado teda, ale nevim, neznam dceru ani tuto problematiku, jen mi to furt nedava smysl s tim holenim, urcite je to jak pise evaeva, vlas se oholi v tom nejsilnejsim miste, takze pak roste pekne tlusty a ne stejne rychle vsechny, takze to vypada huste, ale s poctem vlasu to nic neudela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:30

Karjajedna moje kamarádka vždycky vyprávěla, že byla ještě ve třech letech skoro plešatá. Dneska má cop jak ruka. 

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:35
Reakce na letfenixa:

A na ZŠ už neucime goniometricke funkcie, rovnice o 2 neznámych, moje milované lomené výrazy

​coze? Tu sa to normálne učí na ZŠ, aspoň podľa učebných plánov, čo som videla, goniometrické funkcie teda v deviatke, tak neviem, čo stihnu.. No trochu si ma vlastne potešila, že keď budeme reemigrovať späť na Slovensko, tak aspoň matika nebude problém. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:35

Evaeva nedelala bych to, vzdyt by v tom kvetnu mela sotva jezka, chudinka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:44
Reakce na 711990:

Evaeva nedelala bych to, vzdyt by v tom kvetnu mela sotva jezka, chudinka. 

​To mělo být asi na olivieraa 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:44

Mojí mámu ve čtyřech letech ostříhali dohola, že to zhoustne a na fotkách má pak tu hlavu holou, ještě když šla k biřmování - cca v sedmi. Vlasy jí pak začaly dorůstat, jak říkala, až s nástupem puberty, kterou měla tedy brzo, v devíti. A nakonec v dospělosti docela háro, nosila to ve třiceti rozevlárý jak Kubišová.

Já bych teda taky jen stříhala konečky, ty vlasy se fakt úplně vymění, kluk měl jemné zlaté kudrny až na ramena jak barokní andělíček a postupně z toho měl husté tuhé rovné háro. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 20. listopadu 2020 21:49

dynda Jakožto celoživotní držitel tří chlupů ve dvou řadách se přimlouvám, dopřej jí sponky, gumičky, čelenky, co bude chtít, a vlásky aspoň pod uši. Člověk v nějakém okamžiku přijde na to, že dlouhý vlasy nejsou to pravý, ale dospěje k tomu sám. Nenáviděla jsem sestřihy na kluka z rozumu (rodičů) ve školkovém věku.

Amen.