Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:37

Ava já dávala kluky spát do košíku na péřový polštář asi po první měsíc, pak už se tam nevešli. Je fakt, že oba spí velmi dobře, ale otázka je, jak by spali bez toho. Skoro bych řekla, že stejně.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:45

Evaeva Dite mi jeste ve 2,5m spi v kosiku (jen na matraci ci jeste v hnizdecku) stejne jako kdekoli jinde. Spis je to dite od ditete..

O te pani jsem dosud neslysela (klasika u me). Zavinovala jsem do 6tydnu do obycejne rychlozavinovacky nez nam vysly hur kycle. Pry to ma dost vliv, dite ma spat idealne na zadech jako zabicka. Ta perova by ale asi problem byt nemela. Za sebe (nenosici matku) doporucuju hnizdecko, dite je v nem spojojene treba na gauci. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:51

rasaNori to je uchylny:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 08:56

Jos my máme takový menší košík, pak jsem vyndala ten polštář, ale ve dvou měsících šli do postýlky a byli v něm jen na bdění.

K té rychlozavinovačce, neřekla bych, že by to na ty kyčle mohlo mít takový vliv, skrčit nohy do žabičky můžou i v tom, ne? Oba moje vzorky:) v rychlozavinovačce spali, s kyčlemi měl problém jen první. Dost často se z toho teda vykopali, dávala jsem jim přes nožičky deku, to zapnutí měli někde v úrovni břicha. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 09:01

Jos no tak ze spani na zadech jsem mela hruzu, obe holky spavaly sice v zavinovacce, ale zasadne na boku. A kycle mely obe ukazkove. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 09:07

rasaNori to máš těžké, spaní na boku se zase doporučuje, aby neměli nerovnoměrně otlačenou hlavu:)

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 09:38

rasaNori proc hruzu? Ja to stridala, zada a boky. Ted ma maly perinku a vypada jako zelva Ninja . Kycle jsou hodne genetika. Takze u tech, co je nemaji idealni pry muze zavinovani a lezeni na boku mit vyznam. Ale co ja vim, kazdy odbornik tvrdi neco jineho. Stejne jako davani na bricho od narozeni, pediatri jsou pro a nekteri fyzioterapeuti to naopak nevidi radi...

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 09:53

Ava kamaradka na tu perinku od kiedronovy taky nadává celkem ve shodě s 711990. Potvrzuju ten perovej polstar matynela, spi na něm v noci furt, teď teda z nej už vyrůstá. rozvali se jak potřebuje, hlava vypadá kulatě bez placek

kiedronova bohužel fakt vede ke strachu matek pochovat dite, mne přijde mnohem lepší Vanda schreierova, má na blogu i příspěvek k tomu vertikalnimu nošení, což byla jedina poloha, ve který naše dite nervalo 

Ale jinak ta kiedronova ty manipulace nemá blby, mne něco z toho hodně pomohlo, ale neměla bych nervy to studovat z knihy, tam mi šla hlava kolem ze všech těch zajicku a kotatek, kamaradka mi dohodila pani, která mi to předvedla  

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 09:56

Jo a usinala na boku, strany jsem střídala a když usnula, nechala jsem ji pretocit na zada s rozpadnutejma nohama

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:03

Jos Jo kycle jsou genetika. Kdysi jsem četla článek, že jsme tady dost prolezli nejakym nějakým vadným genem.

Dokud nebyl screening, balili se na široko všechny děti a prý to právě hrozně pomohlo od těch pozdějších problémů. Právě tato vetev ortopedie je tady na špici. Já mám teda kámošku, která se narodila s hodně špatnýma kyclema, nechci sem psát podrobnosti, ale fakt to není sranda a držela bych se rad ortopeda a příliš v tomto neexperimentovala.  

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:11

continuity no prej to preventivní široký baleni už je překonaný a teď se má tem dětem naopak umožnit volnej pohyb a prave volný rozpadnuti nohou, což udela ten spravnej úhel i bez sirokyho baleni
 na ty nálezy pak ty speciální perinky, jenze co teď slysim od matek z okolí, na identickej nález maj dva ortopedove úplně odlisnej názor 

(jako se vsim, takže jsem rada, ze se u nás nic nenašlo)

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:16

Potrefenáhusa Hele ja necetla z tohohle nic, manipulaci mi ukazali v porodnici a bylo. Vertikalne zacinam nosit lehce az ted, ta kyvajici se hlava me proste znervoznovala a dite z toho stejne nic nemelo. Ted uz kouka a fixuje. Prijde mi, ze se spousta veci moc resi a akorat to vede k obavam. Teda ja to tak mam, kdyz nekdy kouknu, co se ma jak delat a je to pomalu na vystudovani dalsiho oboru. Tyhle nase rady, jestli zavinovacku ano/ne, jestli kocar/noseni atd. jsou stejne jen doplnkove a kazda si tu svoji cestu najde.  

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:19

Potrefenáhusa překonáno je i díky tomu, ze se dělá ten screening ultrazvukem. Kdysi se používal rentgen a kolik jich tak můžeš skriningove jednomu diteti udělat?  

Já chápu, že jsou ty speciální perinky strasnej vopruz, ale po těch zkušenostech co mám, tak bych si o ní spíš šla říct, než hledala ortopeda, co jí nepovažuje za potřebnou. 

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:23

Jos Já taky nečetla o manipulaci s dítětem nic, tygrika mi ukázala kamaradkanekdy ke konci sestinedeli, ke klubíčku člověk dojde nějak citem a jinak jsme děti chovali, aby to bylo jim a nám pohodlné. 

A moje segra si načetla všechno a po návratu z porodnice se bála novorozence vykoupat, koupal ho pár týdnů její muž.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:23

continuity Souhlasim, detska ortopedie je u nas vyborna. Snazim se poslouchat vzorne, i kdyz doporucenych 23h v perince nezvladame. 

Potrefenáhusa 
Ve spanku ty nozky tak maji, ale jde hlavne o bdely stav, kdy moje dite rozhodne tahle nelezi celou dobu. Ortopedi se asi lisi, ale mam vazby na Dungla a jeho skolence, tak naseho docenta fakt posloucham.. Maly je spis na hrane nejlehci vady, jinde by treba mavli rukou...

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:25

Jos u vás to bude určitě dobre , ta kámoška měla kyčle rovnou vykloubené. 

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:33

continuity já ale neříkám hledat jinyho ortopeda, co perinku nepredepise, rikam, ze jsou ty názory různý, takže jsem rada, ze se nám to vyhnulo.

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:36

Mne ta ukázka manipulace pomohla dost, protože jsem konečně zjistila, jak to dite do ty polohy bezpečně dostat :-) 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:42

continuity jenze ty perinky a siroke baleni se ted zbytecne davaji i detem s beznym fyziologickym nalezem, ktere jen nemaji jeste uplne dozrale kycle. Nas ortoped na to jednou nadaval, kdyz mu tam prisla pani s ditetem se sirokym balenim odjinud, ze to je uplne zbytecne, ze dite ma mit spis volne nohy a obleceni, aby se mohl kycelni kloub dobre hybat a usadit, at to sundaji, ze on to dava jen z vaznych duvodu. A pochvalil nam noseni v satku, ze to je na kycle skvele. Ale tak ja mam ortopeda, kde je vzdycky cekarna plna deti v satcich a nositkach

A do statistiky, moje dite tygrika a klubicko nesnasi. Zkousel to na ni muj kolega, co tak nosi sve dite, a to moje se mu snazilo vykrouti, jak jen mohlo. Vetrikalne jsem ji nosila uz v porodnici. Stejne jako vsechny sestry tam

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 21. listopadu 2020 10:52

Zuzuli já ji taky pronosila ve vertikále, protože v klubicku to neslo. Byl to i ten důvod, proč jsem hledala rady s manipulaci, protože drazdivy děti jsou na to citlivější. Ale jako s většinou věci - bylo to jen období a přešlo to (malej buddha to teda furt není, vnitřně teda). Ale teď to má rada a myslím, ze za neergonomicky visitko s pohledem ven by mi byla hodně vděčná