Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:10

Pinot Noir A můžu si ho u tebe zamluvit, když případně porodim dřív? Jen abych věděla, že pohoda mám pojistku, přítel zajede k Pinot a mám čím jezdit. Ono se to bohužel může tak blbě sejít, že to ty první dny nepokryje, ještě uvidim, co z těch dodavatelů vyleze během května a kdyžtak se zařídim jinak. 

Jako sestra mě utěšuje, že kočár na první týden či dva nepotřebuju nebo si přece zajedu v těch prvních dnech koupit nějakej jinej, no to je blázen ta holka, takovýhle nadhled já teď vůbec nemám. Včera jsem se rozbrečela nad tím, že máme asi rozbité auto, no vyřízeno se mnou.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:14

711990 ockovani jsem resila o vikendu s pribuznou, dost opatrnou detskou lekarkou, ted dela praktika, predtim mnoho let na JIPce, videla uz fakt lecos (dvoulete bile dite s TBC, dite otravene tremi druhy jedovatych hub najednou a tak podobne).

a hodne doporucovala ockovani na meningokogy, doockovat TBC - mladsi uz ho nema, cervarix, ale o encefalitide rekla, ze neni extra potreba (dokonce ani pro mne ne). 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:15

Karja ty prvni dny se stejne s novorezencem ven jezdit nema. takze bych se fakt hodila do klidu. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:18

paktofonika ono sa to fakt zmenilo, pred desiatimi rokmi som si nemohla prihlasit ani trvaly pobyt a teraz sa nam do bytu prihlasit najomnik, cudzinec z EU. vobec by sme sa to neodzvedeli, ale potrebovat prihlasit aj manzelku, co je cudzinka mimo EU, tak tam je to inak a ten podpis potreboval. 

ty si ako cudzinec aj tak prihlasis len prechodny pobyt.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:23

continuity Vlastne áno prechodný. Pomýlila som si to keď som si dávala trvalý pobyt tu, podpis som musela mať ale nemala som nájomnú zmluvu. Mňa strašne štve keď som po presťahovaní na Slovensko zistila že mi chýbalo pol roka aby som mohla požiadať o občianstvo. Teraz môžem tak akurát čelom o stenu búchať. Bože ako ja si vyčítam že som sem do tejto diery liezla  No nič idem so svojou depkou inam.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:24

Karja Jasně, máš ho tady, když bude třeba, může si pro něj přijet.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:28

paktofonika nelutuj nic, musela by si sa vzdat slovenskeho, teraz je to inak, da sa mat oboje za nejakych podmienok. naviac potrebujes mat 5 rokov trvaly pobyt (a ten ma viac nevyhod ako vyhod), aby sa dalo ziadat o obcianstvo normalnym procesom. alebo potom poziadat o vynimku, ale pokial je priatel slovak, tak tam ten najjednoduchsi dovod odpada.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:29

continuity :-DHehe, se ti to povídá, pokud ten dodavatel nekecá, tak by to mohlo být v pohodě. 

Ten názor na očkování proti encefalitidě je zajímavej.Moje kamarádka dala očkovat asi tříletýho a říkala, že to špatně nesl. Jsou to tuším tři dávky v nějakém větším časovém rozmezí a že by ho na to už znova v tomhle nízkém věku nedala (ale jako není to žádná očkovací odpůrkyně:-D).

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:31

slniecko ziginka Luna  Díky za podporu. Tak jsem tam dnes ráno byla a nikdo o vyloučení nic neříkal. V pohodě to ale není, syn se tam teď podle toho, co říkaly, dost trápí. Ještě před měsícem nebrečel ani když jsem ho tam vedla, ani v průběhu dne, normálně si tam prý hrál, jedl, někdy tam i spal. Teď to tam velmi často probrečí, občas se i vzteky počurá, což je dost regres. Myslím, že je to tou změnou, že teď už chodím do práce na celý den a nemůžu ho brát domů po obědě, což jsem dřív zpravidla dělala. Tak snad si to sedne.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:32

Pinot Noir Tak jo, moc děkuji, to mi přidalo ke klidu. Do konce května snad budu vědět víc a doufám, že tu rezervaci u tebe budu moci zrušit. No uvidíme!

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:34

Gatita Tak to je dobře, snad to už brzo zvládne dobře. Kolik mu je? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:34

continuity No ja som to bližšie neskúmala, ma to zamrzelo a hneď som radšej prestala pátrať. Ja nemám problém sa vzdať slovenského občianstva( je to divné?) Ja na ňom nijak zvlásť nelpím. No nič, budem to aj tak riešiť až za pár rokov takže teraz je to jedno. 

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:37

Gatita Brouček

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:38

Karja dva a tri ctvrte.je to ted takove smutne,ale musi se to nejak poddat.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:40

Karja Není zač. A nedivím se ti, já nebyla rozhodnutá, co vlastně chci, tak jsem měla do začátku takový prehistorický povoz, ale úplně bez něj bych být nechtěla, od 9. nebo 10. dne jsme začali chodit ven (a to byl konec listopadu), ve dvou týdnech je prohlídka u pediatra, to už chodil muž do práce, takže taky pěkně s kočárkem.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:43

Gatita Brouček malej. Je to s těmi ústavy na prd. Vždycky, když mi v jeslích řeknou, že už si zvykl a krásně to zvládá, přijde nějaká taková rána jako ten pneumokok a jedeme od začátku 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:49

Gatita To víš, že se to poddá, je ještě malej no. Ale když byl zezačátku v pohodě, tak si zvykne na tu delší dobu neboj. Hlavně nesmíš asi dávat ty najevo nějakou rozladěnost nebo mrzení (ale znám to jen teoreticky, moje dítě bude jistě asociál po mně a do školky ho nedostanu).

Kamarádka začala chodit do práce cca v roce a půl dítěte, ono teda zůstávalo doma s tatínkem, tak to není tak hrozné, ale stejně to dělala tak, že se doma jakože hrozně smála, že jde do práce a tak, za dveřma teda brečela, ale před dítětem nejvíc happy a teď už to má tak zakodované, že je hrozně veselé, když máma odchází. Mě by to třeba nikdy nenapadlo. Synovce odvádí do školky taky jen tatínek, když jde maminka jsou to samé scény, řev, vracení se, bušení na dveře. Ona mu to totiž vždycky moc vysvětlovala, že je jí to taky líto, ale že musí jít vydělávat peníze a kdesi cosi a u něj to bylo trochu kontraproduktivní. Táta mu řekne, hele musíš, odpoledne jsem tady a čau:-D.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 11. května 2018 19:50

slniecko hlavička ničemu nevadí. ale fakt zjisti odkud to tahá..

na školu v přírodě a na výlety používám repelentní impregnační spreje, všechno oblečení a boty důkladně předem nastříkat a pak sbalit, mělo by to vydržet účinkovat do vyprání. že by se nastříkali sami nebo učitelka to bych ani náhodou neriskovala.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. května 2018 20:40

Karja Já jsem od druhé prohlídky u pediatra jezdila normálně kočárkem a metrem a vůbec mě nenapadlo, že by se to nemělo, až když jsem na kyčlích zaslechla rozhovor o tom, že ti daní rodiče chodí ven nebo na nákup na střídačku, aby miminko něco nechytlo...Ale jezdila jsem metrem dal 

Jinak buď v klidu, kdyby to u Pinot nevyšlo, taky mám jeden volný hluboký kočárek.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2018 20:46

Karja jak ty deti muzou citit jakou koliv jistotu, kdyz je matka nejista. a vykladat jak je ji to lito by bylo kontraproduktnivni u 90% triletych deti, krome nejakych zakuklenych psychopatu a autistu. jasne, ze to zkusi, kdyz vidi, ze matka je sama nalomena. (stejne jako zkouseji vydyndat hracku).

doted se mi tady mlade vztekalo (zitra odjizdi na tyden pryc a ja si rekla, ze na ni dnes nebudu rvat). takze jsem uz pekla palacinky, snedla pul pytliku bonbonu az mi konecne dosla trpelivost, zarvala jsem na ni a je konecne klid. 

(ma mozna cestovni horecku, ale az do vcera se nemohla dockat, takze to neni o tom, ze by ji bylo lito, ze tady nebude). ted proste vycihala, ze matka ji vyhovi, tak se snazi vyziskat, co pujde.