slniecko ty ne, ale viktorka jo
fakt jo? to rikam kde prosimte?
slniecko Ten vlastovicnik je lehce rozeznatelna bylina a roste temer vsude I ve mestech,my ho mame treba za zidkou, kde neroste nic jineho. Ja ti nechci popisovat jak vypada, to by te mohlo spis zmast, ale kdyz si to najdes poradne na netu, a to jak obrazek, tak treba video a tu rostlinu utrhnes, tak se nemuzes zmast. Vyteka z ni takovy zluty vytazek a to hodne, ani.netusim, z ceho jineho by to tak teklo. A pak vzit do kapsy a zkusit se nekoho zeptat, zna to dost lidi. Melo by to pomahat I na ty komary. (ale fakt nevim jak ty byliny reagujou v kombinaci s necim, ja to vetsinou neresim a pro dospeleho je to taky neco.jineho). Mne to treba uplne paradne vylecilo bradavice.
Mohučanka Dik moc. No aspon vim, co na eshopech znamena skladem, ci doruceni do tri dnu - ve vsech to znamena, poptame u dodavatele a uvidime:-D.
Kdyz uz jsme teda u toho-jak spravne vytahnout kliste? Cim vytahujete?
Vykroutit proti směru hodinovejch ručiček. Nejlepší/nejšikovnější je to prstem, ale bez rukavic bych na to nesáhla (no, snad by stačil kapesník, ten je vždycky při ruce - omotat kolem prstu). Sirka je bez citu a navíc - kdo má dneska u sebe obyčejný sirky? ![]()
Podběrák jsem si pořídila pro psa, ale ještě se mi to s ním ani jednou nepodařilo. Leda psa pěkně štípnout ![]()
barbucha Hele, směr nebo protisměr, to je fakt už hodně stará pověra. Klíště opravdu nemá místo kusadel šroubek. Ale pokud se ti to tak dělá nejlíp, hlavně, že je venku.
Ale jo, stará pověra - proto se jí taky starý osoby držej, byloť jim to vtloukáno do hlav po desítky let ![]()
slniecko O klíšťatech bych mohla přednášet, máme je bohužel i na naší pidizahradě :-( repelenty pomáhají, existují i speciální pro děti, zkus lékárnu nebo drogerie, ale to je fakt tak někam na louku, do trávy a podobně. Dají se vyrobit i domácí, na základě věcí, které klíšťata odpuzují, na netu určitě najdeš spoustu návodů. Nejsou tak spolehlivé, ale lepší než nic. A k vytahování doporučuju vetrisol ixoderm-klíště bezpečně usmrtí a jde vytáhnout úplně snadno (kolikrát samo vypadne) a desinfikuje ránu.
viktorka_od splavu s tím, že jde klíštěti zabránit ses mě teda docela dotkla, sociálku na mě!! Klíšťata máme na zahradě-je to malinká zahrádka prakticky ve městě, pravidelně sekaná, žádná potenciálně nebezpečná zákoutí. To bych děti musela držet doma nebo stříkat repelentem nonstop. Minule jsem našla klíště na sobě a to jsem neopustila zvýšnou terasu a hrnek s kávou!
Garfie Tak ten vetrisol hned kupim! Dakujem za radu
letfenixa Není zač, je fakt super a skladný, už mám doma "antiklíštěcí" minikrabičku, vždy při ruce-vetrisol + kleště :-)
continuity tak to je zaujímavé, ešte som to nevidela. Hej, to pokvapkanie niečím, tak to robili nám, keď sme boli malí, resp. vyáčali dobre namydlenou vatou, ale to už som informovaná, že sa nemá.
tv ja mám na to takéto háčiky a doteraz to fungovalo úplne stopercentne, za sekundu vonku bez akejkoľvek komplikácie, až ten posledný bol taký nejaký placatý...ono to na obrázku nevidno dobre, ale ten menší háčik á ten koniec tak tenký ako nastrihnitá karta, prakticky tam nevidím medzeru a on sa sviňa dokázal prešmyknúť.

Garfie vďaka, ja som ich práve vyslala do lekárne pre tú impregnáciu (repelent máme), už im píšem SMSku, nech dokúpia aj ten vetrisol.
barbucha tie háčiky mám z veterinárneho obchodu
...a ešte sa mi nimi mladého mrskajúceho sa gentlemana nepodarilo poštípať.
slniecko Na tej chirurgii mi povedali, ze namazat Indulonou a vybrat vatovym tamponom, ze ved oni to tak robia uz 20 rokov.
letfenixa nemohli by si to tí pediatri nejako ujasniť medzi sebou
?
slniecko Aktualne to uz nestaci. Musi sa pred kazdou akciou mimo arealu skoly.
tak ale náš je v alternatívnej škole a mimo areálu sú napríklad skoro na každej prírodovede...to by sme sa zbláznili...
Damy, boreliozu ma kazde kliste, neb je to nirmalni bakterie klistecich zaludku. Prenos borelie probiha az po nejakych 10 hidinach co je kliste prisate. Tzn usmrtite li prisate kliste, vyvrhne okamzite obsah zaludku a borelie je doma. To stejny mazani kremama maslem atd. Proto ten hacek ci klesticky jsou nejlepsi, pote dezinfekce konec bakteriologickeho okenka :)
slniecko Já myslím, že to namazání má smysl v tom, aby se s tím klíštětem lépe šmrdlalo. Jinak je tomu klíštěti myslím úplně jedno, jestli mu patláš na zadek indulonu, psí sádlo nebo La Mer. Mně se nejlíp vyndavají vyšmrdlráním nasliněným prstem (sliny jsou nejlepší lubrikant, že.) Myslím hlavně ty úplně mikroskopické nymfy, na ty by asi žádný háček nepomohl. Velká zvířatům jdou vyškubnout s případným mírným zakroucením.
rasaNori U toho Vetrisolu píšou, že jde o okamžité zneschopnění, takže by klíště nemělo být schopno jakékoliv obranné reakce, včetně zvrácení obsahu žaludku. Tak to by mělo fungovat, ne?
rasaNori Jojo, to jsem.taky slysela, nicim nemazat a moc dlouho ho nemucit, aby nevrhlo. Ale ten prenos borelie po 10 hod. Jako casto jsem na nej prisla az za dlouho a nemocna snad nebyla, takze prenos zacne, ale clovek se nakazit nemusi nebo jak to je?
rasaNori jezis to je kravina roku!!! borelie nema kazde kliste. by me zajimalo na ktere skole ti takovou hovadinu rekli
slniecko Pravdepodobne to skola zatial ticho ignoruje, plati to od tohto sk.roka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.