viktorka_od splavu me se dite vratilo ze skoly v prirode s maluvkou postavy, kde bylo vyznaceno, odkud ji ty klistata ucitelky vyndaly ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Tyhlety příběhy mi vždycky bolavě připomenou mojí vlastní školku, akorát že mně bylo už 5 a řešení bylo "nechte ji být, však ona si zvykne". Bála jsem se tak strašně, že jsem se raději počůrala, než abych se dovolila jít na záchod a skoro pořád jsem brečela někde v koutě. Takže ti i synovi moc držím palce, ať se to vyřeší.
continuity eh.. a k čemu ta malůvka jako měla sloužit?![]()
Mohučanka MHD jsem normalne jezdila, ale vic az po sestinedeli. ja jsem toho nazoru, ze matka s novorozencem maji byt tak trochu v izolaci. a do nakupaku jsem je zacla brat, az kdyz uz sedeli. maximalne tady Billa, rychle dnu a ven. on kdyz se clovek podiva vzhuru, co jim sviti do oci... docela me tocila babicka, ktera si vzala kocar a jala se tehdy pomalu s novorozencem oblejzat vsechny kramy kolem.
co jsem porodila prvni dite, tak jsme s muzem na nakupu byli spolu asi 2x.
a to byly doby, kdy jsem se detma do Globusu na nakup zasla (tak jednou za dva mesice).
viktorka_od splavu no mne to prislo celkem uzitecne, treba kvuli boreliim nebo kdyby se to zanitilo? jeden nikdy nevi.
My jsme včera tahali klíště dceři, což bylo samo o sobě horor. Já se to zvíře snažila dostat ven, dcera řvala jako tur a manžel jí vysvětloval, že teď musí být přece klidná, místo aby jí přidržel končetiny.
on není schopen podržet ani kocoura, protože je mu ho líto ![]()
Jak pise continuity , kdyby se objevil cerveny flek na kuzi, aby si to rodice pripadne spojili s tim, ze melo dite v tom miste kliste. Mne to prijde jako dobra vec.
continuity no z nějakého důvodu je to erythema migrans = udělá se to kdekoliv. vůbec nemusí tam, kde bylo přisátý!
Mohučanka Muž mi v tomhle taky nepomůže. Za ten uplynulý týden to bylo jedno násilí za druhým, sirupy na horečku, kapky do očí, nosní kapky, odsávání hlenů, teď nás čekají ještě týden antibiotika. Dobrovolně nelze ani jedno z toho, takže já ležím na řvoucím děcku a něco mu někam liju několikrát denně. Někdy už brečím s ním, je to strašlivý. Ale muž by to nedal, pokud se vyskytne poblíž, ještě to svou snahou nesnahou zkomplikuje ![]()
tv dtto výše. a být učitelkama tak si místo vobrázků naliskám
tady taky pisou v miste prisati
tady jsou toho stejneho nazoru, dalsi weby nejdu prolejzat http://www.borelioza.cz/cs/rejstrik_pojmu/erythema_migrans/
Sweet Potato no ja som si myslela, že zo školského dvora, resp. z lesíka, kam sa chodievajú hrať, ale z tej nemocnice išli rovno domov, takže asi pred domom....ako na sídlisku teraz riešime, že sa nekosí, samospráva sa ohradzuje, že polovica pozemkov patrí mestu a nie mestskej časti, no šaškáreň. Dcéra je zas rozalergizovaná, tak aj to musíme riešiť.
+ brrr Karja píšem si, zistím, čo zoženiem, aj keď pangamín asi treba brať vopred skôr (a tam si naň určite nespomenie) a olej z lastovičníka som márne zháňala už pri bradaviciach, proste 0 bodov a ja by som bola schopná asi niečo také vyrobiť, keby mi niekto tie byliny našiel, lebo s botanikou som dosť na štíru...
viktorka_od splavu prosím, nedala by si mi link? To vyzerá schodne.
711990 no to už do pondelka nestihneme, ako ja som to aj zvažovala, ale mali sme tu rozlezenú žltačku, tak sme dávali očkovať na ňu a pediatrička nerada dáva očkovania moc natesno, no a ako píše continuity ani ona to nepovažuje za nejaké veľmi potrebné, aj na tej chirurgii hovorili, že tu v okolí nie sú nakazené, vraj nakazené sú niekde pri Váhu teraz (áno, už som kontrolovala, či to nie je blízko tej ŠvP). Skôr, že dávať pozor na príznaky boreliózy.
viktorka_od splavu nejak nechapu proc? copak ucitelka na skole v prirode muze za to, ze dite chytne kliste?
viktorka_od splavu Proč?
slniecko to je pravda, jeste jsem to chtela dopsat, ze se da zjistit prunerna nakazenost klistat v urcitem miste a podle toho se pripadne zachovat. Tak drzim palce aby to byly samy nenakazeny;)
viktorka_od splavu Šiš ty malůvky se vozej ze skoro všech švp, táborů a pod. Co se ti na nich nezdá? A jo, vím, že flek se může udělat i jinde. Ale dostat informaci, že klíště bylo a kde, je snad špatně?
Gatita to mi už nepríde ok, držím palce, nech sa to vyrieši. A venujú sa tomu nejako tie učiteľky? Myslím adaptácii a tak.
slniecko to je pravda, jeste jsem to chtela dopsat, ze se da zjistit prunerna nakazenost klistat v urcitem miste a podle toho se pripadne zachovat. Tak drzim palce aby to byly samy nenakazeny;)
vďaka
711990 žluťásek my výlet do přírody nebereme vážně, protože u nás zdánlivě nežijí žádní životu nebezpeční tvorové, vycházka do lesa na hříbky je naprosto bezpečná záležitost... určitě? není tomu úplně tak. a chytit klíště není "normální", je to prostě chyba. u dítěte je to chyba toho, kdo za něj zodpovídá. asi jako dřív bylo úplně běžný se spálit na slunci ale dnes už to asi nebudete brát na lehkou váhu, dítě mažete, schováváte, čekáte to i ve školce, ne? kdyby vám chodilo dom doruda spálený budete to řešit. a potenciálně nebezpečný parazit je v pohodě? jako sem to nepatří a já už to radši nechci dál rozvádět, ale může to být fakt vážná věc.
slniecko něco takového https://www.drmax.cz/repelent-predator-outdoor-impregnace-spray-200ml
Sweet Potato že klíště bylo - to je špatně!!
taky se dá nechat vyšetřit to vytažený klíště. v čr vím kde, v sr ne ale google určo napoví kdybys slniecko chtěla
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.