Karja to je náhodou dobre, taky bych to tak udělala.
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu jako myslíš, ze půlroční dítě brzo nepřijde na to, jaká je to bzunda omatlat mrkvi matku a půl kuchyně? Zas bych je nepodcenovala. Zkusit 2-3 lžičky, když plive, uklidit. Nenapadá má žádné jiné řešení , prodlužováním se akorát zvyšuje frustrace matky a radost potomka, ale nesni toho o moc víc. Jako jídlo je radost, ale jiného typu.
continuity no to jasně, ale tak tady jde spíš o to aby to dítě ochutnalo a aby se vyzkoušelo jestli mu to vůbec nedělá nějak nedobře, tzn tu lžičku dvě do otevřené pusinky když je čas jídla-přiměřený hlad. jídlo na hraní je jiná kategorie, co se dávaly za nás na žužlání slintání a matlání rohliky ev nějaká ta zelenina - jednou dvakrát za den, tak sem si všimla že teď má každý dítko 0-5 v ruce neustále takovou tu nechutnou věc co vypadá jako molitan
Přesně tak, malá to spíše ocumlávala, dokupy spucla tak 2-3 lžičky, ale zkoumala to pacičkama, pak tím opatlala mě než jsem ji stihla nějak zneškodnit a moc tomu nepřidal pes, který natěšen čekal pod stolem co upadne a tak koukala hlavně na něj
funguje zabavení jídla i na 6 měsíční mimino? :D a co když jí to ohřeju (mrkvové pyré), mám jí to za dvě hodiny po zabavení ohřát znova? A co na to Jan Tleskač? Samé otázky...
continuity To jo, treba to bylo moc suchy a mladej je gurman a ma radsi kremovy italsky rizota, ze jo. Jsem to blbe uvarila beztak.
rasaNori psa zavřít vedle, aplikovat 2-3 lžičky a šlus. příště znovu a další den místo mrkvičky bramboru:-) prozkoumat bych ji to nechala, neni to za trest, ale jen aby věděla že to není nějaká atrakce zábava (viz pes) ale že jde o utišení hladu, že je to jiná verze mlíka:D
viktorka_od splavu Dík, no je to děsná sranda :D
rasaNori Pokud by ses chtěla vydat tou cestou BLW (na netu vyhledáš také jako jídlo do tlapky), tak nesezení není překážkou. Stačí položit na bříško a nabídnout něco k snědku, automaticky si to nacpe do pusinky. Malej takhle ochutnával od mrkve, přes brambory, dýni, brokolici, květák... až po kus hovězího klidně :)
rasaNori Jo, píše se, že dvě lžičky jsou napoprvé úspěch. Já začínala cuketou s kapkou olivového oleje a kocour musel být v každém případě venku. Vlastně se ho snažím vyrazit i teď, dcera když ho vidí, tak se snaží "papat jako kočička", teda fláknout hlavou do talířku a rýt v jídle obličejem.
To jsme kdysi taky zažili, syn si vzal misku a vrazil do ní obličej
žluťásek Mně tohle přijde dobré tak na zabavení dítěte, snažila jsem se od začátku, aby pochopil, že hlavní jídla se pojí s určitým ritálem - u stolu, bryndák, nejlíp, aby jedli i ostatní. Navíc jsem do příkrmů od začátku přidávala tuk, máslo nebo různé oleje. Patlání se v jídle se mi protiví, teď to přežít musím, protože se snaží jíst sám a naučit se to prostě musí, ale učit ho od začátku válet se jídlem na zemi, to je mi proti srsti.
Pinot Noir Kvůli tomu tuku nepraktikuju BLW pouze a jedině. Už moc nevyvařuju synovi jídlo extra, ale dostává to co my. Když je maso v omáčce, tak ho krmím a on se snaží druhou lžící. Karbanátek, kus brokolice nebo bramborovou placku dostane do ruky a krmí se sám. Naštěstí toleruje oba způsoby.
Když jsme začínali, tak hlavní jídlo jedl s námi u stolu - buď na klíně v klubíčku nebo v autosedačce, svačinky měl na zemi - většinou ovoce myslím.
Já tu BLW metodu považuju za prima pro líné rodiče, že se nemusej mixovat s kašičkama :-) Nám to velmi vyhovovalo, ale nemusí každému, to je jasné. Ani ji nechci rasaNori nějak vnucovat, pouze nabízím jiný pohled na věc.
žluťásek Tak jsem si tu metodu vyhledala a nebylo by to nic pro nás! Jednak bych z toho asi zešedivěla, druhak zrovna moje mládě by patrně zašlo na oubytě. Syn do jídla žhavý nebyl a kdybych do něj nevmanévrovala aspoň nezbytné minimum (rozmixované), moc by se nenajedl (jednoduše by se na to vykašlal). A byl hrozná podváha, tak jsem si tu práci prostě dát musela. Jakmile ale projevil zájem, že se začne krmit sám, svěřila jsem mu lžičku - a jelikož ten zájem projevil poměrně pozdě, byl už na to zralý a naučil se vpodstatě hned jíst způsobně. Stejně jako Pinot Noir jsem na jídlo háklivá, mám ráda stolování a jsem toho názoru, že nikdy není brzo začít vštěpovat nějaké návyky :) U dětí, které se od 4 měsíců chtějí za mermomocí krmit samy, asi jiná možnost není, než je nechat, ať se zkouší trefit jídlem do pusy. Jinak ale nesdílím názor, že moje role je trpělivě čekat a pak to všechno uklidit....
Nějakou inspiraci ohledně jídla jsem našla v knížkách Francouzské děti nedělají scény (ta mě hodně bavila, hlavně kapitola o jídle) a Francouzské děti jedí všechno (ta byla dost suchopárná a hodně americká, ale nějaké zajímavé postřehy tam byly).
Mohučanka taky dobrý :D
Dnes sa to na mňa celkom zosypalo na poradni, najprv bielkoviny v moči a večerné opuchy nôh, potom na sone s veľkou pravdepodobnosťou má dieťa omotaný pupočník okolo krku, čo zatiaľ nie je možné jednoznačne povedať, lebo sa odmieta ukázať spredu a doktor väčšinou videl len zadok a chrbátik. Minule to bola zas krv v moči, tak ak sa to zas potvrdí aj v laboratóriu, čaká ma vyšetrenie obličiek. Navyše mám mäkký krčok a v spojení so všetkým vyššie uvedeným padali prognózy, že ak sa to nezlepší, tak cisarák a posledný mesiac tehotenstva v nemocnici, prípadne možný predčasný pôrod... Absolvovala som aj test na teh. curkovku, tak už čakám jóbove správy aj odtiaľ.
Mám nariadený šetriaci režim, zákaz cvičenia, obmedzenie prechádzok, odporúčaná poloha s vyloženými nohami...a najhoršie je, že nemám absolútne žiadne príznaky, že niečo nie je v poriadku. Samozrejme budem ho dodržiavať, ale... nehápem, že sa cítim super, oveľa lepšie ako v 1. a 2. trimestri, mám prílev energie, ustúpila mi dýchavičnosť, nepotrebujem toľko spať...a mám ležať.
Nerozumiem ako je to možné,nemám falošné kontrakcie, netvrdne mi brucho, nič ma nebolí, nie som unavená, proste to to telo ozaj nedáva najavo, že so mnou niečo je?
continuity jak u koho jsou to 1 - 2 lžiřky :-) Prostřední syn snědl napoprvé půl malé skleničky a druhý den celou.. To než by snědl po kouskách, to by mu zabralo půl dne ... Děti jsem nechala, ať se zkouší krmit samy, ale až když seděly, tj po 9. měsíci věku. Kousky vařené zeleniny do ruky jsem jim dávala i dřív, ale spíš tak jako svačinku, nebo před/po krmení... Ale je fakt, že já měla nějaké žravé děti, co tak různě čtu :-)
rasaNori jo a taky se mi osvědčilo, když byli zvědaví, co jim to dávám - líbila se jim teda hlavně lžička jako taková, vrazit do ručky další lžičku. Oni se ještě takhle malí neměli tendence krmit, ale osahali a prohlédli a ochutnali lžičku, a mezitím se nechali krmit.
Vydrž, už se to blíží, sice pomalu, ale blíží. Že nijak nepocituješ měkký krček (to je hrdlo?) a omotanou pup. šňůru, je asi normální. Ta moč, to těžko říct, ale tady bych si právě myslela, že když se cítíš dobře, tak to snad nic vážného nebude. Odpočívej, co nejvíc to jde, po porodu budeš potřebovat hodně sil
A neboj se ničeho, pobytu v nemocnici, porodu, císaře. Dokud nenastala vyloženě problémová situace, je to vlastně dobrý. Já jsem svého času odpočítávala s obrovskou radostí každý dokončený týden a říkala si, že na panikaření je času dost a opravdu je.
DrowRanger Jej, tak držím palce, ať jste oba v pořádku! Já mám zkušenost jen s těmi ledvinami a je dobrý to držet pod kontrolou, protože to je pak hoooodně nepříjemný. Hodně moc nepříjemný.
dynda teraz som už kľudnejšia ako som bola ráno, to som radšej vyšla z čakárne von, čo som sa bála, že sa tam rozplačem...A síce viem, že všetci hovoria, že každé tehotenstvo je iné, ale nie som si istá, či to chcem absolvovať ešte raz...momentálne chcem len to, aby som v júli mala pri sebe zdravé toto bábätko...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.