Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 14. května 2018 21:59

žluťásek Asi spíš záleží, co dítě baví. Naši jsou oba motoristi a kuchaři, dítě mojí sestřenice je montér a dopravní prostředky ho absolutně neberou. Pokud ale na hřišti cizí kola okukuje a chce testovat, tak je velká šance, že motorista bude. 

Pokud byste koukali na bobby car, tak doporučuju tichá kola, jinak je to slušnej rambajz. Dá se k němu koupit i vodicí tyč, pro případ že na juniora sedne lenost nebo únava. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. května 2018 22:39

Tabea Ten asi ne, to se mi zdá už jako moc velký heblo, radši něco menšího a skladnějšího. Má ho synovec, tak se může vyblbnout na návštěvě :)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. května 2018 22:49

A jinak syn je duší hlavně knihovník Srdce mi radostí plesá, když vidím, jak se vrhá po knihách a pořád by si prohlížel. Občas ho už musím odtáhnout k legu, protože mě už nebaví po stopadesátéprvé prohlížet minipedii :-)

Jinak je to taky montér (šroubovák a kladívko, to jsou hračky), instalatér (hladinu vody v toaletní míse pro jistotu kontroluje několikrát denně pohmatem), kuchař (vaří nejen těstoviny a křupky, ale i gumová zvířátka) a IT nadšenec (oblíbené hity Fíha Tralala si umí na mobilu už pustit sám).

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 14. května 2018 23:03

žluťásek renesanční člověk 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 15. května 2018 05:14

žluťásek Jeee to je hezky. Ja uz jsem to tady jednou psala, pro ty ,,montery,, je super koupit kufrik na naradi primo v OBI/Bauhausu atp. Maji tam takovy ty plastovy kutilsky I uplne v malejch verzich,je to levny a pro decka uplne super. 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 15. května 2018 09:01
Reakce na Mohučanka:

Gatita Jo, chce to s rozumem jako všechno...

Dcera (bez náznaku, že by začala chodit) se dneska naučila vylézat na gauč a i z něj slézat  

Akorát nikdy nevím, jestli se u okraje zastaví anebo to vezme hlavou napřed. Existenci motorky jsem odhodlána utajit, jak nejdéle to půjde, už ji vidím na našem svažitém dvorečku, jak brzdí v plotě u sousedů 

​Aha, já jsem děti učila slézat z kanape co nejdřív, přišlo mi to jako dobřá prevence pádů. Ještě dlouho než začali chodit :-) Motorky jsem se bála, máme před domem slušný kopec (naše ulice se jmenuje Strmá - to mluví za vše). A taky nám vede jedna ulice po vrstevnici. No někdo z kluků se chtěl pouštět z kopce, někdo ne. Musela jsem hlídat. Obecně ale byli celkem opatrní, na kole třeba trvalo docela dlouho, než se odvážili a naučili z kopce...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 15. května 2018 09:10

žluťásek To je hezký, u nás všichi tři kluci rádi vaří, jeden je kombinace sportovce a knihomola, druhý výtvarně technický typ (teda spíš lego než nářadí) a třetí miluje nářadí a zahradničení. Ten nejmenší je fakt boží - praskne třeba žárovka, muž jí jde vyměnit a on si běží pro nářadí, že se bude opravovat...

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 15. května 2018 10:05
Reakce na Mohučanka:

Gatita Jo, chce to s rozumem jako všechno...

Dcera (bez náznaku, že by začala chodit) se dneska naučila vylézat na gauč a i z něj slézat  

Akorát nikdy nevím, jestli se u okraje zastaví anebo to vezme hlavou napřed. Existenci motorky jsem odhodlána utajit, jak nejdéle to půjde, už ji vidím na našem svažitém dvorečku, jak brzdí v plotě u sousedů 

​Hihi, ano, tohle si živě vybavuju. Gauč jsem obložila dekami a polštáři a nějaký čas to u nás vypadalo jako po výbuchu. Lézt dolů jsem ho naučila, ale to mu samozřejmě nezabránilo zkoušet i jiné způsoby :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. května 2018 11:09

Pinot Noir 

My jsme to slézání trénovali asi týden, obložení taky proběhlo, trénink na schodech... Teď už teda hezky chodí, ale technika lezení z gauče a ze schodů zůstává stejná a jsem za to hrozně ráda.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. května 2018 11:47

VeronikK Pinot Noir No ona to tak nějak najednou začala dělat sama (Asi bude geniální, hihi). Zatím se vždycky před okrajem gauče nebo postele zastavila, otočila, spustila nožičky po jedné na zem...ale z mojí strany je tam určitá chvilka napětí, jestli teda zastaví jako vždycky nebo půjde po hlavě dal...nebo při cestě nahoru jestli se tam vyškrábe anebo hodí záda...

Zrovna předevčírem jsem si říkala, že už dlouho nenastal žádný posun, a včera najednou šup na gauč - hophophop - šup z gauče. Děsná švanda 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. května 2018 11:51

Jinak jsem v dm objevila krém pro děti od 6 měsíců, který by měl fungovat jako repelent proti klíšťatům a komárům. Krátkodobě tedy (2 nebo 4 hodiny), ale kdyby to fungovalo, byla bych ráda.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. května 2018 12:07

Mohučanka 

Tak syn se rychle naučil se před okrajem točit zády. Akorát u schodů to dělal až moc opatrně, otočil se třeba půl metru před schody a pak nacouval do zdi vedle apod. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:47

Muhehe škvrně mělo mrkvičku...a máma má taky mrkvičku, ale doháje uplně všude :D Budu muset tu techniku příkrmu ještě vymakat, neb mi počas procesu chyběla jedna končetina kterou bych to hádě mrňavé krmila...

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 16. května 2018 14:12

rasaNori Hele, já jsem od kašiček velmi záhy přešla na samokrmení, dnes je to jako trend označované BLW. Ale prostě povaříš zeleninu na páře, necháš ji změknout, aby se úplně nerozblemcala a vychladlé to mrněti strčíš do ručky, ať si žužlá samo. 

Já teda absolutně nemám strach ze zadušení a první maso už si ožužlával kusy sám, ale případne existují takové síťky, do kterých to můžeš dát a mrně si to ožužlává aniž by odhryzlo velký kus. Mám tu jednu navíc, kdybys ji upotřebila. Vypadá to jako velkej dudlík a má to dva nástavce, silikon s dírkama a síťka.

Bryndák i s rukávy, to je nejlepší vynález.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:10

žluťásek já ti teda nevím, byl to její první příkrm, ještě ani nesedí a tak :D uvidíme jak jí to pojede, naštěstí nemá čím kousat zatím...

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:18

rasaNori ty první prikrmy jsou 1-2 lžičky. Nech ji to spíše ochutnat.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:22

rasaNori hádě by mělo otvírat pusu samo, pak to popřípadě buď vyplivne nebo ne, ale to už pokračování další den.. jak píše continuity 

musí mít hlad, ale ne zas takovej aby byla šílená, to samozřejmě není nálada něco ochutnávat

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:30

A v případě praskání, matlani něco čehokoliv jiného, co u jídla nechceš aby dělala, doporučuji 1-2x upozornit a pak oběd zabavit a nabídnout za dvě hodky třeba. Dudliky, sitky a brcka bych vynechala. Viděla jsem teď dvouleté dítě, co pije polévku brckem z talíře  nakrmit ho vyžaduje doktorát, každá součást polévky vyžaduje jiné náčiní.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:35

continuity To je dobrej tip! Zabavit. Si pamatuju, jak pritel obedval se synovcem, ten delal kraviny, si do rizota schvalne nalil pul sklenky stavy, pritel mu to beze slova zamichal a zacal ho krmit. Jo, neni to dobra vychovna metoda, ale na hlidani to splnilo ucel a pozadavky na nej kladene:-D

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 16. května 2018 15:39

Karja no ale to doporučuju na trochu větší děti, ta malinká myslím má tak max půl roku ani ne?:-)