Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. května 2018 21:00

Karja myslíš ta práce? můžu tě klidně zásobit, jestli máš zájem:-) (ale varuju tě... lepší nevědět)

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 12. května 2018 21:04

viktorka_od splavu Hele, tak nechci:-D. Jen me to ted zaujalo v souvislosti s tim prenosem a tak. Ja teda nikam nechodim moc, po dva roky jsem nechytla ani na boruvkach, coz fakt musim zatukat, pritel teda chytaval dost, ted uz si dava hodne majzla a letos jen jeno, ale stejne porad nekam leze. Takze to vedet nechci, na ockovani stejne nechce.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. května 2018 21:12

Karja očkovat se dá jen proti encefalitidě, beztak. fakt nejlepší tomu jak se nejvíc dá předcházet. a pokud jde o tu dobu přisátí a její korelaci s přenosem nemoci, tak encefalitida se přenese prakticky hned (viry žijí ve slinách klíštěte) , borelie po nějaké době, páč jsou ve střevech a proberou se až když k nim přijde krev - ovšem přesně na hodiny bych si to netroufla tvrdit, zdroje se různí včetně takových které dokládají dosti krátký čas. a další patogeny vůbec nevím (jo, tyhle dvě choroby nejsou jediný, bohužel) rozhodně je ale dobrý, když už chytneš, ho vytáhnout co nejdřív.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 12. května 2018 22:17

ke klistovy afere jen dodavam, ze prave klistata a borelioza+klistovka jsou duvodem, proc by se nemelo pit nepasterovany mliko. Obe nemoci z nej muzete chytit. A argumenty, ze kdysi se pilo mliko primo od kravy, vam nepomuzou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. května 2018 23:31

711990 A keď mlieko prevaríš? 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 13. května 2018 06:08

paktofonika tak je to ok;) 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 13. května 2018 10:17

paktofonika asi není ani třeba převařit, jen pasterovat?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. května 2018 10:19

Karja no, uz jsem ji nasla, je z hnojarny, neni mikrobiolozka. je to nesmysl a pokud bys o tom chtela neco vedet tak doporucuju napr ten szu, nrl pro boreliozu, bohuzel teda momentalne v totalnim upadku. ale hulinska o nich vedela vsechno.

​Tenhle despekt vůči "hnojárně" mě dokáže vždy a spolehlivě vytočit...jinak teda Langrová rozhodně odbornice je, určitě větší než my tady dohromady, v tomhle případě samozřejmě nevěřim, že by něco podobnýho řekla, přikládám to jistému informačnímu šumu a ztrátě v překladu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. května 2018 10:27

711990 VeronikK No robíme doma tibetský kefír a zatiaľ je najlepší z toho domáceho mlieka ale preváram ho. Ono sa píše že je možné použiť aj čerstvo nadojené mlieko a že tie tibetské huby baktérie zabijú ale tak či to pôsobí aj na boreliózu a pod neviem tak radšej preváram. 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 13. května 2018 11:00

paktofonika já myslela, jestli nestačí jen pasterovat, že je v tom mléce zůstane více živin, než při převeření...

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 13. května 2018 14:47

Mutziputzi hele fakt nejsem hlucha ani padla na hlavu:D jako jo priste si to natocim aby byl dukaz...

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 13. května 2018 15:29

rasaNori ja uz bych radsi zadny priste s Langrovou nechtela, desila me;) ale parazitolozka je skvela!

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 13. května 2018 15:35

711990 dikybohu mam jine prijmeni nez tenkrat na te zkouzsce z parazitu:D bo s ni jedna muz tedkon...

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 13. května 2018 15:46
Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 13. května 2018 18:04

Hlidala jsem synovce, teda mel ho hlidat muj tata, cca na den pres noc. No tak parada, kluk stastne odvezen, ani nechtel domu a muj tata rika, no tak super, bylo to dobry, ja si ho zase takhle vezmu, pres noc a pul den, to zvladnu I sam. No stravil s nim sam presne 7 minut, my jsme mu to s pritelem totiz pocitali

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 13. května 2018 19:05

Karja Haha, něco podobného dělá naše mamka, když má hlídat neteř a synovce, pošle je k nám nahoru Ale jinak hlídá, to zas jo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. května 2018 19:06

Si jdu postěžovat. Včera jsme si udělali výlět, něco přes 12Km pohodovýho tempa i terénu, prokládaných zastávkama v hospodách. Celou dobu mi bylo dobře, nic nebolelo, jen ke konci trošku bedra, ale cítila jsem se v pohodě, i bych klidně pokračovala dál. 

Za to dneska je to děs. Přes noc jsem spala víc jak 10hod a jsem úplně marná, přijdu si jak kdybych včera lozila po Himalájích. Kromě vaření a vyprání 1 pračky jsem za celý den zvládla jen krátkou procházku se psem a jednotlivé činnosti prokládám aspoň 30min spánkem. Kdybych se nebála, že pak v noci nebudu spát, tak bych klidně prospala celý den.

Kurňa, když už to tělo nic nevydrží, to mi to nemůže dát vědět zavčas, že mám zvolnit? A ne se tvářit, že furt dobrý a pak mi to dát takhle vyžrat

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. května 2018 23:06

Sairon ja som to mala podobne skoro celý 2. trimester, proste 1 deň by som zvládla ísť ráno cvičiť, do práce a poobede na prechádzku so psom a na druhý deň som musela spať aspoň 12 hodín vkuse a ešte si 2 hodinky zdriemnuť...A tiež mi to rozhazovalo celý denný/nočný režim, lebo som večer nebola schopná ís´t spať skôr ako po 1:30...Potom sa to prestriedalo s pár týždňami, kedy som bola schopná len spať, akúkoľvek aktivitu, či už pracovnú alebo fyzickú, som musela prekladať šlofíkmi... Ku koncu 2. trimestra som naopak začala chytať dáky druhý dych, síce už prejdem o dosť menej, ani cvičiť sa mi už nedá kopa vecí, ale zato mi stačí spať max. 7 hodín a cez deň už nespím (to je úplná novinka pre mňa).

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 13. května 2018 23:15
Reakce na rasaNori:

Damy, boreliozu ma kazde kliste, neb je to nirmalni bakterie klistecich zaludku. Prenos borelie probiha az po nejakych 10 hidinach co je kliste prisate. Tzn usmrtite li prisate kliste, vyvrhne okamzite obsah zaludku a borelie je doma. To stejny mazani kremama maslem atd. Proto ten hacek ci klesticky jsou nejlepsi, pote dezinfekce  konec bakteriologickeho okenka :)

​Pamatuji si minimalne 2-3 klistata, ktera jsem si objevila uz pekne napita, tak po 2 dnech..(jo v nejakych dvaceti s partickou pod sirakem me hledani parazitu fakt nezajimalo)

Znamena to, ze jsem prodelala 2-3 boreliozy a nevim o nich..?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. května 2018 06:59

No chcela som vedieť kde je pravda tak som cez víkend študovala a nikde som nenašla tvrdenie že každý jeden kliešť je infikovaný boreliozou. Napríklad CDC(Centre for disease control and Prevention) to uvádza ako jeden z hlavných mýtov.