Mohučanka Moje kamarádka dnes porodila druhé dítě, takže já pinot rozhodně taky otevřu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri my se o dítě snažili dva roky a když se to konečně povedlo, tak jsem si prošla taky takovou fází... furt jsem vnitřně řešila, ze přijdu o svůj bezstarostnej život a jestli to mimino fakt chci. Člověk si na to asi musí zvyknout.
MP Meri V klidu... ackoliv jsem dite planovala a hodne chtela, tak jedna z prvnich myslenek po pozitivnim testu byla asi: "doprcic, co jsem to provedla, to uz nejde vzit zpatky, to je nafurt!!!"
Jojo, jenže já už jsem v polovině, panika po pozitivním testu mě nepřekvapila, to jsem čekala. Ale touhle dobou už jsem si myslela, že budu pociťovat nějaký tešení. A ne jen furt v hlavě počítat, za kolik let se proboha asi normálně znovu vyspím ...
MP Meri Ctes prilis mnoho tragickych pripadu zrejme.![]()
I s miminem se da obstojne vyspat. Treba aktualne ma kamaradka s pulrocnim ditetem-koji se v noci jednou, jinak spi.
S mymi detmi jsem nezazila jedinou proplakanou noc, v noci se proste spalo, jen na kojeni se budili. Takze se nestresuj dopredu.![]()
Jinak co se tyce teseni...ja jsem se nijak netesila, v podstate jsem asi ani nic necitila. Po narozeni mi nejakou dobu trvalo, nez jsem si k TOMU nasla cestu.
MP Meri Klid, já se začala těšit, až když se mi narodilo druhé dítě. Aby nedošlo k mýlce, obě holky miluju. Jen jsem prostě u prvního dítěte měla představy, jak mi to život nezmění a jak budu všechno dělat jako dřív. Houby s octem.
MP Meri tak teseni... já se celou dobu těšila, až se zbavim toho břicha. Jinak jsem rozhodně nezazivala nejaky velký pocity štěstí či co si myslite, že byste měla mít. Prostě jsem to brala normálně či jak to říct.
A k tomu spánku, s 5mesicnim miminem toho naspim víc, než když jsem chodila do práce.
MP Meri To bude dobrý... Kila půjdou po porodu rychle dolů, na to je kojení dobrý. Oblečky na dítě jsem taky dopředu nekupovala, protože ségra měla dítě přede mnou
Nemáš po kom podědit? Jestli ne, tak na bazarech maminky nabízí balíky oblečení po dětech třeba 0-6 měsíců atd. To bejvá zachovalý, mimina rostou rychle, tak to mají na sobě párkrát a taky nemají zatím moc příležitostí, jak to zničit ![]()
tv Jo, to si pamatuju, jak mě hrozně překvapilo, že moje dítě v noci spí už od narození. Samozřejmě byly přestávky na kojení, ale rozhodně žádné proplakané noci. A syn už v 6 měsících zvládl prospat celou noc. Mladší dcera zatím těchto kvalit nedosáhla...
MP Meri Podle me je to normalni, ja mela myslenky a psychiku fakt desnou, I v pulcd tehotenstvi. Dokonce jsem myslela, ze budu muset jit k psychologovi:-D. A to jsem zadne tragicke pribehy o vycerpanych matkach necetla, deti od sourozencu a znamych jsou taky super, vsichni si tak jako jezdi po dovolenych, matky po zabavach, proste pohoda plna povinnosti, ale vsichni jsou stastnejsi nez driv;-). Tak nevim z ceho to prislo, ale preslo to. Pritel vzdycky rikal, at si pobrecim a neresim to. Ted je to uz super.
A z pribirani, ja ze zacatku vypadala strasne, protoze jsem se tak asi citila a rikala si, ze uz budu jen odula becka. No a jako pribrala jsem malo a rekla bych ze mi to slusi a to sem se jako nad tehotnyma nikdy nerozplyvala, ze jsou jako pekne nebo tak. Obleceni se dnes da koupit fakt pekne, kdyz clovek nema hluboko do kapsy. Vlasy se mi masti o jeden den dyl, mam cistejsi plet, pritel rika, ze mi to ted slusi vic nez normalne a dneska mi pohladil bricho jeden znamej, kterej se mi vzdycky hrozne libil, takze super, snad ho jeste potkam:-D:-D.
Tak si pobrec, kup si nejakej ten ohoz a bude to vcajku!
MP Meri Jasně, jak píše tv , vůbec to nemusí být tak zlé. Řekla bych, že tak od osmi měsíců spím dost dobře. Teď je to slabší, protože se rozhodl vstávat v šest nebo trochu dřív, ale kdybych nechodila spát o půlnoci a nečuměla na seriály, vyspala bych se v pohodě
Jezisi, tak to je presny.
Pred spanim si lupnu dva dily Sexu ve meste, o vikendu cekam na Chirurgy, ty mam rada. Ja mam vyhodu starsiho ditete-rano se s nim ten mladsi zabavi, takze si pro sebe jeste nejakou tu pulhodinku urvu. Chodi me sice pravidelne kontrolovat, ale jinak je to super.![]()
tv Že? Občas, když jsem fakt nevyspaná, si ani nemůžu postěžovat, protože moc dobře vím, kdo za to může ![]()
Pinot Noir Jojo, taky to tak mam.![]()
A ja vam tie spiace deti zavidim. Syn sa stale v noci budi na mlieko, co by nevadilo, keby ho vypil a spal. Ale vzdy je minimalne dve hodiny hore, casto place a jednoducho nevie zaspat. Minulu sobotu sa zobudil 3.20 a tym skoncila noc! Cez den je to skvele usmievave rozumne dieta, ale tie noci su zufale. Plus ja som sova. A chodim do roboty, kde musim byt pozorna a v strehu.
letfenixa To je mi líto :( Nevyspání je zoufalé. Radši na dobu po porodu ani nevzpomínám, to jsem byla jak zombie, kojení po dvou hodinách, nestihla jsem usnout... To noční mlíko nejde odbourat? Já ho ho odbourala společným spaním, zjistla jsem, že vlastně nechce jíst ani pít, jen se přitulit. Ale to jste asi zkoušeli, že?
Pinot Noir Od roka je nekojeny a spiaci so mnou. Sem-tam (malicko) sa stane ze prespi noc. Ako hovorim, ze chce mlieko, to mi nevadi, len keby zaspal.
Je pravda, ze ja jsem na spanku az nezdrave zavisla. Jak nemam svejch 8,5, jsem marna. Hlavne jsem nervozni uz dopredu, jsem schopna kvuli tomu klidne i zazdit hezkej vecer s muzem
Vim to, ale neumim to odbourat. V tomhle to pro mě bude asi nejvetsi škola.
ziginka Dedit nemam po kom. O nejakem takovem baliku premejslim, ale nerada bych koupila nejaky nepouzitelny hadry. Kamoska me varovala, ze potrebuju hlavne propinaci body, nejlepe s dlouhym rukavem atd. atd. Asi tomu dam jeste cas, momentalne mi to prijde prilis slozite ![]()
Karja Kdybych nemela houboko do kapsy, predstavuju si, ze by se to snaselo hned lip
Vsechny volny penize jdou na urcitou vec, tak si uplne vyskakovat nechci.
Pinot Noir Asi to s tim kojenim plus minus chapu. Plus ta masirka dneska "musiskojitjetotonejlepsi" je dost na palici.
MP Meri ja som to mala presne tak isto, ani teraz nezdieľam to nadšenie z rastúceho pupka s mojím okolím, už tobôž nie s tým, keď sa ma pýtajú čo to bude a na odpoveď chlapec mi každý hrdo pogratuluje a oznámi, že muž musí byť natešený (nám to pritom bolo úplne jedno), zaujímali by ma reakcie, kebyže čakám dievčatko, poniektorí by možno kondolovali...ehm....Navyše keďže moje tehotenstvo sprevádza od počiatku diskomfort, tak som sa spočiatku aj hanbila si priznať, že ma to veľmi, veľmi obmedzuje (cítila som sa blbo, ako krkavčia mater...) a že sa neskutočne teším na to, až porodím a telo sa postupne dostane do starých koľají. A ešte aj teraz ma napadá, že neviem, či som urobila dobre, že budeme mať dieťa, prepadajú ma pocity, že si nie som istá, či ho budem mať rada a či budem schopná byť dobrou mamou, keď to porovnávam s ostatnými tehotnými v mojom okolí....Našťastie mám známu, ktorá svoje tehotenstvo brala veľmi podobne, dokonca sa vyjadrila, že kým dieťa nezačalo komunikovať a viac sa hýbať, že pre ňu bolo len taký červíček, čo leží v postieľke, ae že ako sa začalo viac hýbať atď., veľmi silno sa u nej rozvinul materský cit, čo dovtedy nebolo.
MP Meri som v ôsmom mesiaci, a mám pocity rovnaké ako ty. Niekedy si želám vrátiť sa do obdobia pred tehotenstvom, a ešte raz si to poriadne premyslieť. Neviem sa dočkať, kedy sa zbavím toho brucha. Tehotenské veci som si kúpila presne tri - jedny džínsy, jedny kraťasy a jedny šaty. Pre dieťa asi 5 kúskov oblečenia, ale našťastie som všetko zdedila.
ALE! Tým, že tehotenstvo od začiatku psychicky nesiem ťažko, muž povedal, že ďalšie dieťa už nebude ani za nič, a mne to naraz začalo byť veľmi ľúto, že už nebudem tehotná, a začala som ho ukecávať, že druhé ešte zvládnem, a to som ešte ani neporodila
Tie hormóny
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.