Pavlena já teda nevim, jestli je infikovaných 100% klíšťat, ale i kdyby tomu tak bylo, přece to neznamená, že člověk musí nemoc dostat ne? Nějaká imunita přece. Kdybychom měli podlehnout všemu co se nám dostane do těla, lidský druh už by nebyl.
Vše o těhotenství a dětech
A vubec původně jsem sem vlezla kvuli dotazu: Co je to elektronická tužka a nějaký knížky k tomu? resp. je to dobrá věc nebo zbytečnost? Doporučíte nějakou pro 4 letý dítě? Předpokládám, že jsou různý pro různý věk...
ice neviem presne ako to funguje, tipujem niečo na vylepšenú tému tých elektrokvízov z detstva, ale viem, že môj syn si zvykol vždy krúžkovať v katalógoch z hračkárstva veci, ktoré sa mu páčili (super potom pred sviatkom pozbierať a pozrieť, čo je najčastejšie okrúžkované) a s týmto - preškrtnutým - bol výslovne za mnou, aby mi ukázal, že čo dúfa, že nikdy, ale fakt nikdy nedostane
.
To nikdy s ničím predtým ani potom nespravil.
Čo samozrejme neznamená, že inému dieťaťu sa to nebude páčiť. Takže som lastne práve vypustila úplne zbytočný post
...
slniecko takže to už dítě samo považuje za zbytečnost? Náhodou to je dobrý vědět, žádnej zbytečnej post ![]()
ice my mame od Albi, nase deti to bavi. Maji tedy jednu tuzku a hromadu knih, kolikrat to ctou spolu. Pro ctyrlete bych od albi doporucila asi to hrave uceni, je to pro predskolaky
ice hej, ale to už bol čerstvý školák vtedy.
Máte některá pro dítě odrážedlo Puky Pukylino nebo Wutsch? Jste s ním spokojené?
Dítě zatím nechodí, teprv se rozhlížím, ale pořád všem dětem na pískovištích krade motorky, tak něco budeme muset pořídit. Klasickou plastovou motorku máme u babičky a taky tam zůstane, ten kravál nehodlám denně poslouchat :-))
ice Mame taky Albi. Syn ma rad zvirata, takze jsme jako prvni poridili knizku Svet zvirat a muzu doporucit. Naucil se hodne rychle zvuky ruznych zviratek a ovlada to lip nez ja. Dalsi knihy, ktere jsme koupili, uz nemely takovou pridanou hodnotu. Bavi ho poslouchat, co ktera postavicka rika, ale co z toho, ze... Akorat ze se tim treba na 15 minut sam zabavi, to je fajn :-) To Hrave uceni jsme teda nezkouseli, mame Dopravu, Farmu zvirat a Moje prvni pismena.
ziginka ty jo, tak já nevim, asi radši vymyslim jinej dárek...tohle jen kdybych fakt nevěděla.
ice Albi tuzku mame, k tomu nekolik knih a prijde mi to jako fajn vec. Pokud rad posloucha pohadky, tak kup knizku Vecernickovy pohadky, syn to rad poslouchal pri usinani-a posloucha, kdyz spime jinde nez doma. Pro kluka je dobra kniha Doprava. Nebo Svet zvirat-jsou tam zvuky zvirat, nazvy, kvizy.
ice My ji taky máme a je to fajn, ale frčí u nás teda jen v zimě :-) přes léto jsou víc venku a uvnitř si najdou jinou zábavu. Zvířata jsou super, ty mají velký úspěch, máme pak i angličtinu-knížku i slovník, zeměpis a nově lidské tělo. Děti to mají rády, pokud si k tomu sednu s nimi, tak by vydržely hodiny :-) Ale je to fajn, protože i já se často dozvím něco zajímavého. Záleží prostě na tom, jestli je "studijní" typ a baví knížky, poslouchat a tak....
žluťásek je ukrutně těžké, motorku pověsis na kočár, toto ne. Dokud nechodí, na motorku bych ho nedávala.
žluťásek četla jsem, že dokud dítě nechodí pořádně, nemá se mu pořizovat motorka ani odrazedlo, snad kvůli vývoji kyčlí (???). Bylo to na stránkách o zdravém obouvani. Jakože to přeskakuje nějakou fázi vývoje. Ale nejsem odborník...
Podle mě prostě spíš aby dobře zvládlo motoriku chůze a nepletlo se mu do toho to ježdění...
Jinak na kočáře se dá vozit i malé kolo, takové odrážedlo je mnohem lehčí :-)
žluťásek Dcera dostala k 1. narozeninam Pukylino, sedla a jela. V te dobe usla sama tak dva metry, ted je ji rok a mesic, chodi sama, skoro uz neleze na Pukylinu jezdi jako Chiron, dopredu, dozadu, zataci. Schvalne jsem se ted s Pukylinem dosla zvazit, 2,3kg mi prijde uplne v pohode na noseni i v ruce. I kdyz odrazedlo jde mozna lip zavesit na kocar. Na strankach Puky teda stoji, ze vazi 2,7kg... Je super stabilni, plastove motorky mi prijdou strasne vachrlate. Dalsi vyhoda jsou ticha kola, jezdi s tim doma po dlazbe a je to fakt pohoda. Je do tri let, takze ho urcite uzije. U nas s nim jezdi i triletak, protoze ho samozrejme nezajima, ze je na nej uz moc starej. ![]()
Pokud je syn velky milovnik dopravnich prostredku, tak doporucuju jeste bobby car, na nem dcera jezdila driv, nez ji byl rok. Syn tenkrat potreboval vic casu.
Mohučanka my motorku tedy meli,i kdyz syn sotva chodil...miloval ji a rikala jsem si,ze se mu ty kycle za tech max 40 min denne snad nezdeformuji;) u nas bodovala plastova obyc motorka,jen jsem trnula,kdyz to rozjel nekde z kopce,nebot se mi to zdalo takove ehmmm viklave.ted zboznuje kolo-odrazedlo,ale to uz je vyssi divci pro vetsi deti (u nas od 2,5 let),je to ale vynikajici vec.
@žluťásek moznosti je strasne moc.myslim ale,ze pokud je Tve dite cyklisticky typ,s radosti si osedla cokoli mu poridite.
libi se mi treba takove ty trikolky s vodici tyci,to mi prijde prakticke.ale kdyz jsem zjistila,ze existuji,uz na to byl syn velky.
Já ho na tu motorku, pukylino ani nic jiného samozřejmě nehodlám posazovat, dokud sám nebude chodit. Zatím by se z toho tak akorát svalil.
Já mám tak těžký dítě a těžkej kočár, že už nějaký dvě kila navíc mě nerozhodí :-))
Tabea díky za zkušenost. z recenzí je to tak 50:50, buď nadšení nebo absolutní prohra, nic mezi
Gatita Jo, chce to s rozumem jako všechno...
Dcera (bez náznaku, že by začala chodit) se dneska naučila vylézat na gauč a i z něj slézat
Akorát nikdy nevím, jestli se u okraje zastaví anebo to vezme hlavou napřed. Existenci motorky jsem odhodlána utajit, jak nejdéle to půjde, už ji vidím na našem svažitém dvorečku, jak brzdí v plotě u sousedů
Mohučanka preju pevne nervy a pohotove reflexy na chytani:) syn je obecne dost opatrny, motoricky vyvoj mel velmi pomaly,ale zas to melo vyhodu,ze jakmile se k necemu odhodlal,bylo to uz bez zaskobrtnuti a velkych padu. Ale i tak mam nekdy pocit,ze pud sebezachovy nema.napriklad s tim balancnim kolem muzeme zatim chodit jen po trasach,kde nejsou kopce.neumi jeste poradne brzdit rucni brzdou a je schopny to pustit naplno z kopce..je si strasne nebezpecny,ale doufam,ze brzy dostane rozum:) ted volim trasy po rovine a pesi zone...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.