Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:36

Mrakoplas jo, dělám to stejně, ještě tu mám zbytek vigantolu, ale dávám i jiné kapky. A i s tím bolením mám stejnou zkušenost, dávala jsem ho večer a ani jeden na břicho moc netrpěl, párkrát teda večer probrečeli, ale žádnou souvislost to podle mě nemělo.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:37

Evaeva hele já popravdě nevím, nikde tam k tomu nemají žádný plakát, poutač, nic. Až když jsme došli do galerie, ptala jsem se paní u pokladny jestli jsme tam správně.

Kluci budou určitě spokojený, ono je to jakoby hezký, ale vlastně tam nic moc není, no

Nemám lepší fotku, jen tuhle

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:38

Evaeva ja taky tak, jak si vzpomenu. My jsme to s ní řešili ve vazbě na pomalý růst a to nám teda doporučila to Decko dávat, prý to může být vliv. Další věc je, že dost lidi maže děti opalovakem s faktorem 50 i tady, takže samotne slunce nemusí úplně stačit ani v létě. 

On je to dost zásadní vitamin, nejenom kvůli kostem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:40

žluťásek jestli se tam dostaneme:( Jsem zvědavá, co bude z toho dnešního dvojhlasného řevu. Já od toho tolik nečekám:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:41

continuity jojo, vím. Ale na naší imunitě se to moc neprojevilo

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:44

711990 podle mě jsou na dotaz na vigantol a bolení břicha už trochu alergický  já jsem to sem psala, ze ta naše mi rekla, ze je to blbost a ze se to tak mezi maminkama na internetu traduje (ale já to fakt negooglila, bylo to uplne evidentní) no a pak jsem slyšela, jak se ji na to ptá někdo, kdo sel před nama, tak jestli to pediatři poslouchaj furt? 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:45

Pred asi 3 rokmi mi alergologicka robila dôkladne testy a zistila mi hlboký podpriemer vitaminu D, po 2 rokoch každodenného užívania som sa dostala tesne pod dolnú hranicu.  Takže dbam,  aby sme D užívali všetci.  Ja som na tom zdravotne (respiracne ochorenia) oveľa lepšie odkedy to beriem.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:49

marieu Děkuju, řeknu to snaše, za vyzkoušení to určitě stojí.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:53

crazydaisychudak malej.

ja musela taky zacit brat vitamin D a problemy s bolenim bricha neskutecny.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 20:56

Potrefenáhusa jo to bude stopro tim. Pri kojenecky poradne to slysej stokrat za den

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:00

711990 jj, za víc blbou už jsem byla jenom když jsem se ji ptala na kakaovou skvrnu velikosti mexického dolaru na stehne (vygooglila jsem nějakou dost velkou hruzu)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:09

Zarinya Já teď musím brát vysoký dávky d vitaminu a naštěstí mi to nic nedělá

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:24

Potrefenáhusa ja u nas asi s tou teorii prenosu vit.D v mlice....a taky ted posledne trochu protacela oci nad velkolepym ockovacim planem, kterej mam(cti:naockovat vse co existuje)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:24

crazydaisy ono to Déčko je fakt důležité. Kamarádce dokonce doktoři tvrdí, že na vzniku její roztroušené sklerozy se může podílet nedostatwk vit D v dětství. Malou břicho bolelo, nechci tvrdit že po vigantolu - prostě mimina břicho bolí. Kapala jsem espumisan a babycalm, když bylo potřeba, použila jsem rektální trubičku a už před 3 měsícem (když se naučila otáčet aspoň na bok) byl klid. Takže bych spíš než vysazení déčka zkusila nějaké kapky na břicho, případně ty rourky. Nejlepší jsou od Fridababy a trubičkovat v klubíčku nad umyvadlem

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:25

letfenixa před pár lety mě hrozně udivil nějaký odborný článek ( v AJ, zdroj už si nepamatuju), že se celosvětově v podstatě jedná o epidemii deficience D vitaminu u lidí. Že by ho měli užívat opravdu všichni. Nejsem úplně poctivá a přes léto to nechávám dost na sluníčku, po zbytek roku se ho snažím užívat pravidelně i s dětma, jen muž trochu vzdoruje..

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:25

letfenixa před pár lety mě hrozně udivil nějaký odborný článek ( v AJ, zdroj už si nepamatuju), že se celosvětově v podstatě jedná o epidemii deficience D vitaminu u lidí. Že by ho měli užívat opravdu všichni. Nejsem úplně poctivá a přes léto to nechávám dost na sluníčku, po zbytek roku se ho snažím užívat pravidelně i s dětma, jen muž trochu vzdoruje..

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:29

Potrefenáhusa no to asi až taková blbost není. Když jsem byla jedinkrát s dítětem na pohotovosti s podezřením na zánět močáku, nemocniční pediatr dítě dost důkladně prohlížel a ptal se, jestli nemá ještě nějakou další. 

Uklidnil mě, že jedna nic neznamená. Ale dítku bylo 3+ určitě a ptal se na to, takže asi není úplně výjimečné, že se něco přehlídne. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:35

continuity blbost to není a jestli se te ptal na další, určitě myslel to, co jsem vygooglila já. 
u nás to teda snad nakonec byla neškodná pigmentova skvrna (mongolská :-) - už zmizela 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:54

betsey ano, artur to mal tak isto (ale aj v noci), nevedel sa bez nasej pomoci prehupnut z jednej fazy spanku do druhej, pomohlo ciastocne spankove poradenstvo, vdaka ktoremu som odburala niektore veci (hojdanie a natriasanie pri zadpavani) ale uplne to preslo az vekom. A teda najlepsie spaval na mne alebo pri mne v pisteli, co si ale clovek moze dovolit len ak ma prve dieta alebo to drihe v skolke.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:54

My si dnes užili jízdu vánoční tramvají. Jestli jste jí taky někdo jel po páté ze Smíchova, tak to chvíli křičící dítě byl Rosťa.

A teď ta horší část. Moje sestra má covid, takže i když zítra jedeme k našim, neuvidíme se. Za měsíc má termín porodu, mám o ni celkem strach, ale zatím jí kromě rýmy nic není. Já bych měla rodit v březnu, takže kdoví, kdy se setkáme. Ale je s podivem, že se nám celou covid dobu plánovaná setkání s oběma rodinama dařila, až do těchto Vánoc, kdy to máme z obou stran.